Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek asfalt

asfalt

Zaradi pogostih nalivov imamo vedno vso razkopano dovozno pot. V bližnji prihodnosti bomo morali dati asfalt, samo to je verjetno kar velik zalogaj (prevelik). A kdo koga pozna, ki bi zadevo uredil kaj bolj poceni?

Odvisno koliko metrov imaš.če je kakih 200 kvadratov ni panike

V mestu Aubers v Franciji (blizu Belgijske meje) ga en mojster dokaj poceni polaga. Najdeš ga preko Googla, ker je Aubers majhen kraj in on edini polaga asfalt. Pa mu piši za ponudbo.

Ja je kar ene 500m dovozne poti (dolžina), malo klančka. Približno me zanima cena?Francija je malo daleč.

Ah, ti ne boš nikoli imela asfalta. So ti že med vrsticami odgovarjali, ti pa nič. Pa da ti prevedem:

Avtor “meščan..” ti je namignil, da se cena asfalta računa v KVADRATNIH METRIH, ne pa dolžinskih. Ti praviš da imaš 500 dolžinskih metrov ceste. Koliko široke pa? Če je široka 1m, bo to zneslo 500m2, če je široka 3 metre, pa 1500m2.

Avtor “Vem za enega” ti je namignil, da ti nihče ne more predlagati ugodnega izvajalca če ne vemo, od kje si. Lahko je nekdo v Kopru še tako ugoden, če ti pripelje asfalt v Mursko Soboto, bo to najdražji asfalt na svetu.

Jaz pa še dodajam, da nihče ne ve, kaj naj asfalter pri tebi dela. Samo položi asfalt na že pripravljeno podlago (temelj, grobi planum, fini planum), ali bo moral še delati kaj od naštetega. Niti ne vemo, kakšne debeline asfalt želiš, niti ali grobega ali finega. Zato ti lahko povem le, da bi te zadeva lahko stala samo 10€ na m2, pa vse do 50€ na m2. Odvisno kaj ti bo izvajalec delal. Edino točne podatke boš dobila le od lokalnih izvajalcev, ko jim natančno poveš, kaj rabiš.

Predhodnik je že napisal od česa je odvisna cena. Glede na dolžino dovoza sklepam, da živite na podeželju.
Mogoče bi se povezali s krajevno skupnostjo in prosili, da vas dajo v plan. Predlagajte, da en del financira KS in en del vi sami.
Vem, da so v bližini mojega rojstnega kraja hribovske kmetije, ki so bolj na samem, na ta način prišle do asfalta.

Samo kot informacijo :
lansko leto smo asfaltirali 200m2, narejen je bil izkop (cca.50 cm) + odvoz materiala + nov material za utrditev terena (kamenje+gramoz) + dvoslojni asfalt + 3 jaški ter povezava s cevmi med njimi. Robnike smo sami postavili. Vse skupaj nas je prišlo 7.000 €.

New Report

Close