Asfaltiranje dvorišča
A je kdo to pred kratkim počel? Straša imata čez palec nekih 25 m2 dovoza za uredit in ker ta dovoz precej visi v klancu, razmišljamo o asfaltu. Nimam niti približnega pojma, koliko stane m2 asfaltiranja. Kako se računa cena? Kaj se plača-material, delo, prevoz, stroji? Zdaj imata položene deloma tlakovce in deloma grobe betonske plošče. Na koga ste se obrnili za izvedbo del? Lahko koga priporočite? Na kaj je treba bit pozoren? Kako ste pripravili teren- utrjen pesek ali kaj drugega? Ste z izvedbo zadovoljni? Koliko vas je na koncu stal m2 asfalta?
Če se komu da in ima izkušnjo, mu bom zelo hvaležna.
Malo si oglej tole:
Samo v vednost:
mi imamo asfalt kakšnih 35 let. Resno razmišljamo o tem, da ga bi razbili in ga zamenjali za tlakovce, oz. karkoli, samo da ne bo asfalt in da bo vmes nekaj peska, zemlje, trave …. karkoli, samo da ne bo samo beton ali asfalt, ki zna biti pozimi presneto gladek!!!!
Mi smo za 105 m2 plačali 600 jurjev – odstranili so 12 m robnikov in namestili nove, vgradili odtočni jašek, prej pa seveda pripravili teren. Je pa res, da smo imeli kar v redu trdoto terena. Moram reči, da ob dežju voda nikjer ne stoji, oziroma lepo odteka tja, kamor mora. Človek je prišel, pogledal, povedal kako in kaj, izdelal predračun in se tega zneska tudi držal.
Cestno podjetje nam je za isto stvr poslalo predračun miljon in še nekaj. Tako, da lahko vidiš razliko.
Je pa to podjetje iz Britofa pri Kranju. Če te zanima, mi piši na mail.
lp