Ashampoo UnInstaller Platinum suite

Lepo prosim za pomoč.
Downloadala sem Ashampoo program (free verzijo), pregledala sem duplicirane datoteke in prazne folderje, obojih imam ne vprašat koliko:-(((, piše right click for deleting, nekaj takega, preklikala sem že vsako možno in nemožno polje, nič se ne pokaže, nič se ne zbriše.
Ima kdo ta program, je treba kaj drugega narediti?
Ali je problem v tem, da je to le poskusna verzija in bi morala za dejansko brisanje plačati?

Malo nižje moraš označiti datoteko in jo izbrisati (desni klik in delete). Tako je pri datotekah, pri direktorijih pa zgoraj…
Lp, Max

Hvala!
Bi bil še tako prijazen in me vodil dalje? Z desno sem kliknila na en file v zgornjem desnem delu, čisto spodaj sem pa potrdila Name/Size/Content namesto Name/Size/Date. V spodnji desni del se je prestavilo zgoraj označeno.
A moram zdaj, ko se je prestavilo, vse označiti? Če označim vse, kar se je prestavilo v spodnji del, kliknem z desno in želim zbrisat, mi reče, da bo to zbrisalo vse, ne samo dupliciranih datotek.
A mi lahko poveš korak za korakom od tam dalje, ko mi najde duplicirane datoteke, prosim?
Moram spremeniti nick v nepodkovana?:-)))

Ne upam si nič brisat, če kliknem z desno na prvo vrstico desno zgoraj, mi reče, če želim zbrisati adcjavas.inc. Ker so to programske datoteke, se mi ne zdi preveč varno.
Je možno, da imam toliko podvojenih datotek, ker sem imela najprej slovenski xp, v servisu so mi pa potem naložili angleški xp? Če pogledam te podvojene datoteke, zgoraj je ime datoteke, ko desno kliknem, mi spodaj pokaže specifikacijo po komadih, pri zgoraj omenjenem fajlu enkrat piše, da je fajl v Programskih datotekah/Common files/Sistem/msadc enkrat pa piše, da se file nahaja v Program files/Common files/Sistem/msadc.
Lahko z kakim ukazom brišem vse ostanke slovenskih windowsov?
Glede na to, da niti ne veš kaj delaš, ti srčno priporočam, da pustiš sistem
pri miru.
Briši samo tisto kar dosbro poznaš:
– mp3
– mpg
– filme in muziko
Obstaja velika verjetnost, da potem kak teden ne bo glasu od tebe, ker
si boš ponesreči pobrisala sistemske datoteke in bodo šli dinarčki namesto
na novoletni žur – na servis, kjer ti bodo ponovno instalirali Windows-e.
ps. to je bilo samo moje mnenje.
lp

:-))) Najprej sem se smejala, zdaj se pa že skoraj jočem, ker sem taki idiot za računalnike.
Veš da sem mislila, da je ta program tak kot AD-Aware ali AntiVir ali pač kakšen za navadne smrtnike, vse te programe sem si doslej sama snela in zradirala.
Hvala za opozorilo, če pa mi vseeno lahko še kako pomagaš, ti bom večno hvaležna. Zanima me npr. cena, če nesem računalnik v servis in mi celi računalnik popucajo, gor pustijo le wordove, excelove in nekaj z interneta snetih stvari, pošto, morda še kaj, če se ne motim, je treba disk formatirati,….
Cena za čiščenje virusov je 12.000, vse ostalo pa še????
:-))) Najprej sem se smejala, zdaj se pa že skoraj jočem, ker sem taki idiot za računalnike.
—————————————————————————————–
Še 1x bom napisal, kar sem napisal že milijon krat, pa bom še:
– nihče se ni rodil učen – tudi jaz ne in tudi ti ne
– jaz ne znam vsega, ti tudi ne
– najbrž si dobra v svojem poslu, jaz pa v svojem – sam imam težave
npr. z menjavo navadne gume pri avtu – mi pa ni problem postaviti
omrežni sistem z vso varnostjo in celotnim operacijskim sistemom za
nekaj sto ljudi vključno z sql in email sistemom
– dobro skuham golaž, juho in še kakšno malenkost
ti pa najbrž kaj drugega razturaš, da bi meni oči ven padle..
Najbrž zelo dobro poznaš uporabniške programe (npr. word in podobno) –
mene pa zafrkava že osnovni slikar, v wordu pa znam osnovne stvari
torej – zaključek oba sva dobra, vendar vsak na svojem področju, pa sam
zase nikdar nisem trdil, da sem idiot, ali bedak – pač ne znam določenih stvari, zaradi tega se pa tudi svet ne bo podrl..
In tudi zate presneto verjamem, da si odlična na svojem področju..
Da poznaš Windows XP sistem – punca draga moraš pa obiskati kar nekaj seminarjev, pa še potem nisi 100%-na da so te datoteke za pobrisati.
Tako, da raje poprosi kakega kolega, ali pa sosedovega mulca pa bo.
lp
Vse ostalo pa je lahko vsaj še enkrat toliko.
Sicer si viruse olkortolko lahko popucaš sama, za podvojene, potrojene in ostale datoteke pa je sigurno bolje tko kot je klemenxx rekel.
A ti imaš sedaj naložene 2 verzije windowsov, ali so eno napol pobrisal in imaš samo eno (in pol).

Da je treba spremeniti nick, sem ugotovila, ker sem vmes klicala servis in ne znam povedat, kaj so mi rekli, le to sem si zapomnila, da ne bi smelo biti istih datotek v slo in ang verziji. Oni so mi takrat, ko sem jim nesla pc v popravilo, sami dali ang verzijo gor. Zgleda, da mi ne preostane nič drugega, kot da jim nesem računalnik tja.
Najlepša hvala za vso pomoč!
Ej ustavi malce konje.
Naredi sama domačo nalogo, pa bomo videli, ali imaš res dvojne instalacije
na računalu.
Poišči npr. mapo system32
kolikokrat obstaja – enkrat – dvakrat ali kako.
V kateri mapi imaš instalirane windows xp – je to:
c:\windows ali kaj drugega.
malce nam pomagaj, pa bomo mogoče prišli do tega, da imaš samo
ene windows-e gor.
Kaj pa na začetku, ko startaš računalo, imaš kakšen meni – ti kaj piše gor..
lp

Na računalniku imam eno čudo od datoteke, iz interneta sem si pred leti potegnila en zakon in ga imela na namizju skupaj z drugimi zakoni v eni skupni mapi. Vse zakone sem potem morala brisati, ker mi je tam nekaj delalo probleme, sedaj že najmanj eno leto piše, da je mapa prazna, mape pa ne morem zbrisati, Ko z ukazom search iščem kaj, prej sem naprimer iskala system32, se mi iskanje ustavi pri tem zakonu in me vrže iz iskanja.
Mislim, da je problem v tem, da sem zgleda kopirala en zakon v drugega in ne v skupno mapo, ime, ki se pojavlja, je namreč tako nekako: zakonodaja/zakon o zpiz/zakon o dobičku… Tudi AntiVir mi zadnje dni, enako kot search zadnje dni, meče ven, ko pride do te datoteke. Problematična je ena slika head-nekaj.jpg v tej mapi, mogoče vse, a pri tej sliki se vse ustavi.
Če želim mapo zbrisati, mi reče, da je ime predolgo. Poskusila sem spremeniti ime, a ni bilo haska. Ko želim brisati celo mapo, ki naj bi bila prazna, me pc vpraša, če jo želim permanentno izbrisati, možni odgovori so yes, yes to all, no in cancel. Noben yes ne pomaga. Še to, zadnje dni se mi dogaja, da ko pridem pri iskanju ali av-ju do te datoteke, mi desno spodaj na namizju izginejo vse ikone, torej mi zbriše oz. skrije AV guard,….
Zaradi tega sem se začela ukvarjati s pucanjem računalnika.
Kje točno na začetku vidiš kakšen meni imaš, ko se pc poganja ali ko sem že vpisala geslo za vstop?
Mi lahko prosim, prosim, pomagate?
Si poskusila datoteko zbrisat v dosovem oknu ali pa v Safe Mode s command promptom?
Meni naj bi bil na začetku, takoj po inicializaciji biosa, še preden se windowsi začnejo nalagat.

Dos sistem vem kaj je, ne vem pa, kje bi bi bilo dosovo okno in kako bi naj to zbrisala.
Safe mode tudi vem, kaj je in kako pridem tja, kaj pa je to command promt, prosim?
Za meni bom pa zdaj pogledala, hvala!!!!
Dosovo okno in command prompt sta v bistvu ena in ista stvar.
Iz windowsov prideš v command prompt tako, da greš na Start –> Run in vtipkaš cmd.
Lahko pa takoj po zagonu računala pritiskaš F8 in dobiš nek meni, tam pa si izbereš Safe Mode with Command Prompt.
Poskusi najprej kar z cmd.
V dosu se po mapah sprehajaš z ukazom cd ali cd.. za eno mapo nazaj. Dolga imena lahko nadomestiš s prvim 6 znaki mape+ tildo (~)(AltGr+1)+zap.št.
npr v mapo Documents and Settings greš lahko z cd “Documents and Settings” ali cd docume~1.
Pri brisanju tiste dooooolgoimenske datoteke si boš vsekakor morala pomagati tako… Lahko pa v tisti mapi napišeš del *.* pa bo verjetno zbrisal vse datoteke v mapi.
Sicer pa, lahko se mi oglasiš na mail, da ne bova tlele preveč filozofirala…

Tu se oglašam, morda bo še kdo kdaj potreboval tvoja navodila.
Mapi se reče zakonodaja. Z del *.* na tem direktoriju mi ni nič zbrisalo. Celotno vsebino desktopa sem prenesla v novo mapo na disk d, potem sem pa v dosu dala ukaz, naj zbriše vso vsebino desktopa. Zbrisalo je le polovico, wordove, excelove, internetne,… datoteke, pustilo mi je koš, AV, Ad-Aware, eno mojo mapo,… na žalost mape zakonodaja ni zbrisalo.:-(((
Kaj mi je storiti? Prosim.:-)))

Poskusila sem še na drugi način, z f8, šla na direktorij doc and set/desktop/zakonodaja, spet me je vprašal, če res želim zbrisati, spet y, a na žalost se ni nič zbrisalo.:-(((

Direktorij ni prazen, pravi.

Saj bi prekopirala, pa ne znam:-((( z označitvijo ni šlo??? Ukaz copy?

Piše, da je 0 zasedenega in bilijoni:)) prostega prostora.
Klikni na tisti majhen črn kvadratek s c:\, in nato tko kot je narisano v priponki.
Označi in nato še enkrat, zdaj daš Copy.

Piše:
datum 9.12.05, ura .
datum 9.12.05, ura ..
datum 5.1.05, ura Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o davku od dobička pravnih oseb
0 files 0 bytes
3 dirs 800 mio bytes free
Forum je zaprt za komentiranje.