Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek aspirator za nosek

aspirator za nosek

Kakpnega mi priporočate? Kolegice pravijo, da naj kupim takega, kjer z usti potegneš, prodajajo pa še električnega in na sesalec. O el. sem slišala, da slabo počistijo in da je ena mamica celo poškodovala nosno votlino, prodajalka v baby centru pa mi je rekla, da so ti na sesalec zakon in da ni bilo še niti 1 pripombe, da je tak najboljši. Samo sem skeptična. Kaj menite in katera firma je naj.? Hvala.

Jaz sem ga kupila v lekarni na baterije in je čisto dovolj močan. Tisti za na sesalec so baje premočni in jih zdravniki strogo odsvetujejo! Ko sem imela hčerko v bolnici in so ji čistili nos z električnim aspiratorjem, sem samo gledala, kako je bil močan! ko sem malo povprašala, pa je rekla sestra, da za domačo uporabo ne sme biti premočan aspirator, ker lahko otroka še zaduši, če “potegne” še kaj razen smrklja. Oni v bolnici si kao lahko privoščijo močne, ker so zdravniki v stalni pripravljenosti, če do česa pride (besede bolnišničnega osebja).

za sesalec je najboljše.. uporabljamo že tri leta, praktično od rojstva in je neprimerno boljši kot kateri koli drugi… Niso čist nič premočni.

Priporočam za na sesalec.

če misliš baby vac za nas ni dober,mu je poškodoval sluznico. Najboljši nam je tist ki potegnešz usti,gre full ven. Itak pa imaš na pediatriji postopek čiščenja noska 😉

Aspirator za sesalec je najboljsi! Imamo ga ze pri drugem mulcku in nikakor ni premocan – saj moc ja reguliras na sesalcu! Za razliko od tistega na vdih (s katerim pa otroku res enostavno poskodujes sluznico, ker ne vleces vedno enakomerno) res z malo konstantne moci lahko veliko ven dobis.

Baby vac in še miljonkrat baby vac – zakon!!! Za na poti pa oni na dih, itak. Električni je škoda denarja, povsem neučinkovit..

baby vac!

http://www.babyvac.si

Meni je naša pediatrinja predlagala še lažjo in bolj poceni varianto: kupiš kjerkoli (jaz sem pri veterinarju) injekcijsko brizgo za 5 ml, kupiš v lekarni fiziološko razstopino. Napolniš z njo brizgo do 3ml, vzameš in prepogneš nekaj papirnatih brisač, sa pod noskom ulovijo, kar pride ven in mu na hitro brizgneš v eno nosnico (čez drugo pa ven priteče, seveda mora imeti zaprta usta, sicer gre v grlo. In potem še enkrat napolniš za 3ml in brizgneš še v drugo nosnico. SImpl, varno, smo to počeli pri vseh štirih otrocih in je bilo vedno vse OK: Pri nas so se otroci na začetku ustrašili, a ko so videli, kako hitro smo jih odrešili zamašenega nosu, so še sami prosili za ta postopek. So nam pa zelo odsvetovali razne operile in podobno, ker so zelo toksični za sluznico – to mi je povedala sestra, ki je farmacevt.

Mamo chicco ročni aspirator, po navodilu P ga do vrha napolnim s fiziološko in brizgnem v nosnico, kaj vse včasih pride ven iz tadruge – groza, to ponovim dokler ne pride ven samo čista voda. to mi je bolje kot vlečenje ven z ‘zrakom’, nekako se mi zdi da je z vodo odplaviti manj škodljivo za sluznico. am se obnese

Baby Vac je zakon! Je pa res, da nobenega od aspiratorjev ne smeš uporabljati vsakih pet minut. To je za ene 2-3x na dan pred spanjem, da generalno počistiš nos. Je pa fajn, da prej v nos brizgneš fiziološko, pa potem uporabiš baby vac. Ta zadeva je ravno tako močna, da potegne ven sluz, ki je malčki ne morejo izpihnit in nikakor ne vse živo, kot pravijo nekatere.

Nerodno je lahko edino to, če se otroci bojijo zvoka sesalca, potem bosta potrebna 2, da nos očistita. Pri naših dveh s tem ni problema in mlajši se celo smeje, ko mu čistimo nosek z Baby Vacom, očitno žgečka. Stara sta pa 5 in 1 leto. Baby Vac lahko uporabiš pri zelo malih otročkih.

To z brizgo pri nekaterih tudi slucajno ne deluje (prav tako pa to ni uporabno pri novorojenckih). Smo poskusali, pa ni bilo variante, da bi kaj ven priteklo – kvecjemu kaj malega v grlo… 🙁 Z aspiratorjem na sesalec pa definitvno. Smo ga pa uporabljali tudi na 5 minut, ko je bila kriza. Operil pa je res samo za skrajno silo. – Uporabljajo ga namrec tudi v pediatricni in v porodnisnici ze pri cisto majhnih (ce pac ne gre drugace).
Je pa PSIZE cenejsi od Baby Vac.

Tudi jaz moram pohvaliti baby vac. Od kar smo ga kupili nima naša punčka več vnetih ušes. Super res, najboljša naložba!

hvala vsem. ampak res sem zelo skeptična, kako je s to močjo sesalca. ok, vem da reguliraš sam, itak bi dala na minimum moč sesalca, ampak vseeno – a ni premočno? bojim se, da ne bi poškodovala sluznice …

Če nimaš res enega ultra močnega sesalca, potem ni nobenega problema. Mi imamo Boschevega LOGO 2200W, pa imam moč nastavljeno nekje na sredini. Kot sem že napisala, meni še ni ratalo poškodovat sluznice s tem, sem jo pa s tistim na vdih 🙁

Morda kakšno sveže mnenje glede aspiratorjev, ga ravno kupujemo?

Je boljši ta na sesalec ali električni, ročna pumpica?

New Report

Close