Astronomske cene dodatkov k prehrani v lekarnah
Jaz samo občasno magnezij, kako kuro ki mi res pomaga pri krčih v nogah. Kar dosti redno – brokolin – zagrebški. Kri imam super – sem krvodajalka, zakaj bi se potem z vsem tem basala. Za ta denar dobim zelenjave in sadja kolikor čem. Čeprav resnici na ljubo – sadja bolj malo, brez zelenjave mi pa živeti ni. In ne razumem ljudi ki se bašejo z vsem tem. Ajde kakšen Omega 3 vsake toliko ampak vse tole. In poptemmjamrajo da je drago. Le zakaj?!
Še nisem naletela na zdravnika, ki bi prehranske dodatke odsvetoval. V glavnem smo mnenja, da so za večino ljudi brezzveze, ker se snovi, ki jih dodatki vsebujejo, dobi že z raznovrstno prehrano. Pa ne le to: pomembna je tudi “embalaža”, s katero te snovi dobimo. Tako sadje in zelenjava nista koristna le zaradi vitaminov in mineralov, temveč tudi zaradi vlaknin.
Ježešmarička, pa kje vse to najdete? Jaz jemljem algeo, v smuti pa k svežemu sadju, zelenjavi in zeliščem dodajam ječmenovo travo, izmenično konopljino in laneno seme, kako žlico kakavovih zrn. In to tudi niso ne vem kako dragi dodatki, menim pa, da so veliko bolj prijazni za uživanje, kot vse te kapsule in tabletke, kjer je dodano še polno škodljivega šita.
Jaz, veliko njih, enne rdno, ene občasno, ene po “kurah”.
B kompleks v več destkratnih dozah (šele ob takih dozah so mi nehali izpadati lasje in koža ok)
Ginko (že nekaj let, zaradi težav z ožiljem, prekrvavitvijo
Cink (čez zimo)
Multivitaminski in multimineralni kompleks 1-2x letno 3 mesece
Česnove kapsule, ingver, kajenski … naredila kuro ni bilo efekta
Svetlinovo olje (zaradi hudega PMS, res pomaga)
Chlorela – jedla eno leto, zdaj občasno
Omega 3 – občasno
Maharishi Amrit kalash
Triphala
Izvleček iz oljčnih listov
Kombucha (sama delam, trenutno zaključujem kuro)
Kefir (delam sama, včasih uživm kot del prehrane)
Chee semena, občasno
Selen, občasno
pa še bi naštevala. tabletomanka kaj čem … ne, resno. pač se je marsikaj zgodilo v preteklosti in prišlo je do totalnega sesutja imunskega sistema. S prehrano ni šlo nikamor ( toliko zelenjave in sadja kot jo pojem jaz, poje malokdo), se matrala leta, bilo slabše ali enako. Potem previdno začela, nula. Ptem sem pa blazno povečala doze in rezulat je bil kmalu viden (absorbcja vseh tablet je zelo zelo slaba, zato naročam v tujini, kjer so doziranja 100-1000x višja, kot v tbl, ki jih lahko kupiš pri nas). Prišla sem k sebi, samo če neham s tem filanjem, je po parih tednih spet slabše. In se še kar trudim. Me drži to pokonci, le zato.