Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Atmosferci

Atmosferci

Sem prebrala članek in zelo zanimivo, da je tik pred smrtjo urejala postopek za razveljavitev izvenzakonske skupnosti čeprav je on ločeno živel.

Mislim, da v Sloveniji večina parov, ki živijo v zunajzakonski skupnosti, ob razhodu ne izpelje nobenega posebnega “uradnega” postopka prekinitve in to tudi ni nujen postopek pri določitvi skrbništva. Torej je Lea vedela, da se mu gre za hišo in ga je želela izključiti iz dedovanja, torej je vedela, da bo umrla, ampak to ne gre skupaj s tem, da je naredila samomor sredi tega postopka!

Saša je vedel, da bo zaradi razpada zunajzakonske skupnosti (če je ona to tik pred smrtjo formalno urejala in umrla preden je bilo to formalno in postopek zaključen, res kaže na to, da je zelo malo verjetna njena samomorilnost)

On je verjetno vedel, da bo zaradi ločenega bivanja in formalne razveljavitve zunajzakonske skupnosti izgubil pravico do dedovanja hiše in bi (teoretično) lahko imel motiv za povzročitev Leine smrti pred uradnim dokončnim razpadom skupnosti.

Če bi smrt nastopila, ko bi še uradno veljala zunajzakonska skupnost (čeprav dejansko ne), bi Saša lahko dedoval, čeprav je skupnost dejansko razpadla.

Na to se verjetno on sklicuje, ker toži zaradi motenja posesti.

Kot razumem pa gre preiskava ne v tej smeri, ampak v smeri, ki je obremenjujoča v kazenskem smislu in je zaradi tega zapustil sodno dvorano.

Naj nekdo drug napiše če razume drugače.

@Alpha: odlicno razmisljas. Tudi meni je mnogo dejstev zelo sumljivih v tem primeru in ne verjamem, da je bil to samomor. Na pogrebu je bilo s strani Leinih bliznjih receno, da je bila zelo pozitivna in polna nacrtov se 2 tedna pred pogrebom! Ljudje, ki planirajo samomor, se ne obnasajo tako odlocno in aktivno, optimisticno kot se je Lea (studije strokovnjakov sem pripela v mojih prejsnjih komentarjih). Lea je bila prepricana, da se ga je resila in koncno zazivela brez njega. To zahteva veliko odlocnosti in poguma. Celo pohitela je z vsemi postopki. Edino pravilno, da podrobnosti prihajajo na plan. Vse pohvale tudi Zurnalu za porocanje. @Nekdo: tudi ti imas prav glede krivega pricanja na sodiscu. In se enkrat poudarjam: znanci/sorodniki/prijatelji smo za nasilje izvedeli po smrti. Mnogi med nami. Ta primer smrdi do neba in vesela sem, da tudi mediji spremljajo ta forum-morda ga spremljajo tudi sodisce in drugi organi.

So potem preiskave končane? Je bil torej 100% samomor, oz. se je obesila? Ta primer res smrdi do konca… ni mi logično vse skupaj niti malo. To da 8 prič poroča drugače kot on, razjasne veliko…

Če je bil samomor, je verjetno prišla policija in vse popisala in poslikala. Kdo je bil takrat v hiši? Kje točno je bil narejen domnevni samomor? V garaži? Se vrata garaže odpirajo na ven in bi teoretično lahko nekdo to priredil? Kamere okolice? Kamere hiše? Je kdo potem ali pred tem ko so jo našli še hodil naokoli in ‘pospravljal’ dokaze?

Kaj pa to da je Anton Plut, Lein oče, brat slavnega morilca Silovta Pluta, ki si je v zaporu sodil sam po mnogih umorih?

Kdorkoli se je že tako ali drugače srečal  z depresijo bo verjetno lahko povedal, da tak zaključek, ko ostane več vprašanj kot odgovorov in iskanje nekih drugih krivcev zelo verjeten.

In depresija ne pomeni, da si šibak ampak enostavno je to bolezen, ki pa ni neozdravljiva, če le znamo prepoznati simptome in potiskati pomoč. Očitno je pa pri nas depresija še zelo tabu tema in dokler bo tako bomo zelo težko preprečili podobne žalostne zgodbe oz. jih bo zmeraj več in že sedaj jih je zelo veliko.

Zato se pozanimajte o depresiji, začnite govoriti o njej, jo prepoznati, znati pomagati oz. poiskati pomoč in mogoče se nam ne bo treba več pogovarjati o takih tragičnih zgodbah.

@Alpha: tudi jaz se ze od samega zacetka sprasujem, kje so kamere in kaj so pokazali posnetki. In kaj so do zdaj ugotovili kriminalisti, preiskovalni sodnik in ostali organi? @Nekdo: se strinjam tudi glede tega, da se je Sasa kar posteno zakalkuliral glede sodisca. On ocitno nima pojma o postopkih na sodiscih in da se tam preverjajo vsa relevantna dejstva, okoliscine, price, itd. Je mislil, da se bo ugotavljala/dokazovala samo njegova posest. In se to z eno samcato prico. Ki je izpovedala samo to, kar je menda on sam povedal tej prici! Zelo verodostojno, res. Zdaj verjetno ze obzaluje, da je sploh vlozil to tozbo. Pohvalila bi tudi administratorja tega foruma, da nas pusti komentirati in ne brise vec objav. Tisto redno brisanje na vsakih par dni je bilo samo se bolj sumljivo, da se nekdo boji resnice. Zelo boji celo!

Dezinformacija-Silvo Plut ni v povezavi z to družino od Lee.

Kako ste po smrti zvedli za nasilje? Od koga?

Odgovor na objavo uporabnika
vsolje ve, 01.06.2025 ob 08:06

Dezinformacija-Silvo Plut ni v povezavi z to družino od Lee.

Ja, mislim, da je to res, ker sem jo jaz takrat vprašala in je rekla, da niso v sorodu

OMG, 31.05.2025 ob 22:04

Kdorkoli se je že tako ali drugače srečal  z depresijo bo verjetno lahko povedal, da tak zaključek, ko ostane več vprašanj kot odgovorov in iskanje nekih drugih krivcev zelo verjeten.

In depresija ne pomeni, da si šibak ampak enostavno je to bolezen, ki pa ni neozdravljiva, če le znamo prepoznati simptome in potiskati pomoč. Očitno je pa pri nas depresija še zelo tabu tema in dokler bo tako bomo zelo težko preprečili podobne žalostne zgodbe oz. jih bo zmeraj več in že sedaj jih je zelo veliko.

Zato se pozanimajte o depresiji, začnite govoriti o njej, jo prepoznati, znati pomagati oz. poiskati pomoč in mogoče se nam ne bo treba več pogovarjati o takih tragičnih zgodbah.

Lahko, da je bila depresivna, ampak kaj je razlog da je prisla v tako hudo stanje?Konstantno psihicno in fizicno nasilje iz strani bivsega partnerja?

Obstajajo tudi studije v zvezi z medpartnerskim nasiljem in samomorilskimi nagnjenji. Pomisli malo zakaj je bila depresivna, če je to bila.

Se strinjam z zgoraj napisanim. Vendar ljudje, prosim pomislite malo – če je bila smrt, je bila sotrjena obdukcija. Na obdukciji se jasno razvidi za kak primer smrti gre, tj. le je bil samomor so preiskave zaključene. Oseba se sama odloči storiti to dejanje. Z Saša pa zdaj potekajo drugi postopki, tj., kar je vložil sam, glede posesti. Prav tako ni imel prepovedi približvenaja. Če bi to imel, potem sodišče ne bi zasliševalo ljudi, ali je njuna zunajzakonska zveza še obstajala, temveč bi nažalost takoj prišlo do zaključka, da zveze ni bilo več. Torej to je dezinformacija glede prepovedi približevanja. Že res da se je odselil, vendar to kaj sta onadva med sabo komunicirala mi vedeti ne moremo. Lea ga postavlja v zelo dobro luč z vsemi objavami, posti ipd. Sama se je odločila za ta dejanja, izpostavljanja in ljubezenske izpovedi. Prosim bodimo ljudje in ne živali. Informacij nimamo.

Anonimno 8327, 01.06.2025 ob 08:27

Kako ste po smrti zvedli za nasilje? Od koga?

Njena družina ne govori o nasilju. Njena sestra se sicer ne razume tako dobro s Sašo kot včasih, vendar Nada in Saša so še vedno v stikih. Tudi Anita je znjim v stikih glede otrok. Tako da nevem – pričanj o tem ni. Na CSD je pa Lea reševala postopek urejanja glede skrbništva nad otroci po razvezi zakonske zveze. Policija ni bila vpletena, nevem od kje vam to?

LIA605, 01.06.2025 ob 13:41

Njena družina ne govori o nasilju. Njena sestra se sicer ne razume tako dobro s Sašo kot včasih, vendar Nada in Saša so še vedno v stikih. Tudi Anita je znjim v stikih glede otrok. Tako da nevem – pričanj o tem ni. Na CSD je pa Lea reševala postopek urejanja glede skrbništva nad otroci po razvezi zakonske zveze. Policija ni bila vpletena, nevem od kje vam to?

Je ena prej na vprašanje zakaj ji niso pomagali, če so vedeli za nasilje odgovorila, da so komaj po smrti zvedli, kar me zanima od koga? Ce prej pa noben ni nič vedel, zdaj pa vsi pametni

Anonimno 2243, 01.06.2025 ob 11:55

Lahko, da je bila depresivna, ampak kaj je razlog da je prisla v tako hudo stanje?Konstantno psihicno in fizicno nasilje iz strani bivsega partnerja?

Obstajajo tudi studije v zvezi z medpartnerskim nasiljem in samomorilskimi nagnjenji. Pomisli malo zakaj je bila depresivna, če je to bila.

Razlog za na nastanek depresije ni nikoli samo eden ampak je kompleksen preplet bioloških in psihosocialnih  dejavnikov in lahko prizadene vsakega ne glede na starost, spol, poklic, izobrazbo ali družbeni položaj.

Pri težjih oblikah depresije gre za neravnovesje snovi, ki jih izločajo možganske celice. Kot so naprimer serotonin, dopamin in noradrenalin.

Skratka depresija je veliko več, kot občutek žalosti in potrtosti.

Težko bomo rešili problem depresije iz komentarjev na forumih in člankov spletnih portalov, zato se mi zdi pomembno, da se začnemo zavedati, da je med nami veliko depresije, ki ne izbira in potrebno je spregovoriti o njej, jo prepoznati, znati poiskati pomoč, ker samo tako bomo preprečili še nadaljne take tragične dogodke.

In medtem, ko ljudje dnevno umirajo zaradi depresije mi še vedno iščemo teorije zarote in kriminalke. Namesto, da bi se naučili poiskati pomoč.

Da ne bo pomote, ne trdim da zlorabe ne obstajajo, ampak treba je razlikovati in v vsakem primeru poiskati ustrezno pomoč.

Sasa JE bil nasilen, to so preverjene informacije. Te informacije smo znanci/sorodniki/prijatelji izvedeli od Leinih bliznjih. To ni skrivnost, sicer nam tega ne bi povedali. Prosim, da ne sirite neresnic o tem, kako ni bil nasilen, ker je bil. Druzine Brezec ne poznam, pa vendar vidim na IG, da zakonca nista vec povezana s Saso in obratno. Sklepam, da niso vec „prijatelji“, gospa Brezec je tudi pricala proti njemu. In prosim nehajte tudi s to depresijo: Lea ni bila v nikakrsni depresiji, vsa dejstva pricajo o tem. Sicer pa so nekateri samomori samo navidezni samomori in se izkazejo za umore. Prav je, da se mnogi od nas tukaj zavzemamo za resnico. Strokovnjaki/kriminalisti pa so solani in bi morali/naj bi znali analizirati in preiskati, ali je neka smrt dejansko samomor ali umor.

Pomladna deklica, 01.06.2025 ob 14:17

Sasa JE bil nasilen, to so preverjene informacije. Te informacije smo znanci/sorodniki/prijatelji izvedeli od Leinih bliznjih. To ni skrivnost, sicer nam tega ne bi povedali. Prosim, da ne sirite neresnic o tem, kako ni bil nasilen, ker je bil. Druzine Brezec ne poznam, pa vendar vidim na IG, da zakonca nista vec povezana s Saso in obratno. Sklepam, da niso vec „prijatelji“, gospa Brezec je tudi pricala proti njemu. In prosim nehajte tudi s to depresijo: Lea ni bila v nikakrsni depresiji, vsa dejstva pricajo o tem. Sicer pa so nekateri samomori samo navidezni samomori in se izkazejo za umore. Prav je, da se mnogi od nas tukaj zavzemamo za resnico. Strokovnjaki/kriminalisti pa so solani in bi morali/naj bi znali analizirati in preiskati, ali je neka smrt dejansko samomor ali umor.

Ne vem kdo je napisal, da ni mogoče, da bi bil Saša nasilen. Ne bom pa tudi pisal, da je bil, ker ne vem. Vam pa sigurno ne bom verjel, ker me pač ne prepričate.

Kdo pa so bili Leini bližnji, če ne njeni znanci/sorodniki/prijatelji?

Katera pa so bila dejstva, ki so pričala, da Lea ni v bila v depresiji?

OMG, 01.06.2025 ob 15:37

Ne vem kdo je napisal, da ni mogoče, da bi bil Saša nasilen. Ne bom pa tudi pisal, da je bil, ker ne vem. Vam pa sigurno ne bom verjel, ker me pač ne prepričate.

Kdo pa so bili Leini bližnji, če ne njeni znanci/sorodniki/prijatelji?

Katera pa so bila dejstva, ki so pričala, da Lea ni v bila v depresiji?

Na podlagi česa je dobila prepoved približevanja?

Jaz sem jo poznala pred Sašo, zelo pozitivna, res iskreno prijazna, poštena in dobra oseba!!

Ne ni pričala proti njemu. Gospa Brezec je samo povedala, da sta se Lea in Saša razšla pred smrtjo, kar pa sta se. Nič proti njemu ni pričala, Saša je tudi sam rekel da se je odselil, vendar sta po njegovo poskušala to rešiti, po njeno pa ne. Nada je z njim še v stikih, sploh po njeni smrti, vmes so se malo manj družili ker sta Lea in Saša reševala zakonske težave. Če na IGju ne vidiš, potem ne pomeni da to ni res 🙂 na veliko se ne objavljajo ja ce to mislis, druzijo pa se, tut Anita in Saša že samo zaradi otrok

Če bi ti vedela da Lea res ne bi bila v depresiji, potem ne bi bila na tem forumu ampak v krogu njene družine. Pa še to ne. Navzven ne moreš vedeti, žal.

Anonimno 2243, 01.06.2025 ob 16:53

Na podlagi česa je dobila prepoved približevanja?

Če mislite na zadnji članek v Žurnalu vam vse piše notri. Kaj več pa ne vem, pač zapuščinske zadeve oz. nesoglasja. Nima pa to nobene veze s tem, da bi kdo koga obtoževal za smrt Lee, vsaj pravno v tem primeru in ne vem kje eni najdete tudi tu kost za glodati.

OMG, 01.06.2025 ob 22:05

Če mislite na zadnji članek v Žurnalu vam vse piše notri. Kaj več pa ne vem, pač zapuščinske zadeve oz. nesoglasja. Nima pa to nobene veze s tem, da bi kdo koga obtoževal za smrt Lee, vsaj pravno v tem primeru in ne vem kje eni najdete tudi tu kost za glodati.

Nobene zapuščinske zadeve ni. Ampak toži Kapetanović očeta pokojne Lee zaradi motenja posesti, ker mu ne dovoli vstopa v hišo iz katere se je sam izselil.

Anonimno 6396, 01.06.2025 ob 22:58

Nobene zapuščinske zadeve ni. Ampak toži Kapetanović očeta pokojne Lee zaradi motenja posesti, ker mu ne dovoli vstopa v hišo iz katere se je sam izselil.

Ja mi je jasno, da jih toži saj piše. Verjetno ima on notri še nekaj svojih stvari in ne more do njih ali bi pa hčerki radi bili v svoji sobi. Zato sem napisal zapuščinske oz. družinske zadeve. Verjetno tudi niso v najboljših odnosih. Ampak to so vse so zgolj domneve, kot jih je tukaj že preveč.

Dejstvo pa je da ta tožba ne pomeni, da je Saša zlorabljal in manipuliral z Leo in to je bilo bistvo moje objave.

Saj res, tudi Kristusa so tako napadali in linčali. To je v človeški naravi, ko raja pride do besede…

New Report

Close