Atmosferci
Lein oče 1000000% NI vedel za nasilje in grozote, ki jih je Lea doživljala, ostali so vedeli in si tega NIKOLI ne bodo oprostili, da so prikrivali in stvari niso jemali resno, zato se je koncalo tako, kot se je. Škarje in platno je šlo v druge roke. 1x nasilje – vedno nasilje in se samo stopnjuje, 1x skok čez plot – vedno se ponavlja…. Lea je bila skrbno izbran plen, ni imela NIKOGAR
Atmosfercem ne sledim več. Lahko kaj več napišeš o Cirilovi objavi?
Spremljam vas ze kaksen mesec dni.
Leo sem poznala od konca gimnazije, vmes sva sicer izgubili stik ker sem bila v podobnem “dreku” kot ona (bivši me je zolital od vsega in vseh) in jo iskreno čist razumem da ni zmogla več. Tisti ki niso dali čez zlorabe in nasilja s strani narcisov, absolutno ne razumejo kakšen paihični pritisk doživljajo žrtve. Te “perejo” tako da ne veš ali si ćlovek ali si rastlina ali balon. Zdaj so mi tudi jasne njene solze ter raztresenost na Masterchiefu in vsa disociacija iz storyjev. Tisti, ki ste ji bili blizu, je ona vedela da ima opravka z narcisom?
Absolutno verjamem, da je Sasa tozil Leinega oceta in da zeli hiso. Pa ne bo nic iz tega, ker je bilo to s pravnega vidika njeno posebno premozenje (ali pa so morda celo sklenili darilno pogodbo takrat). Verjamem tudi, da njen oce ni vedel za maltretiranje (kot je nekdo ze prej napisal), saj bi sicer ukrepal oz. naredil vse, da jo zasciti. Poznam Leino primarno druzino, a zal nisva bili v stikih zadnja leta. Menim pa, da Lea ni vedela, da je Sasa narcis. Vsaj tako se je zdelo. Zelo mi je zal, da se je tako koncalo in se zdaj ne morem verjeti, pa sem bila na pogrebu. Sase pa niti vec videti ne morem. Odkar vem resnico, mi tip deluje popolnoma zlagan in poln samega sebe. Dobro za Atmosferce, v kolikor so spregledali.
Pomladna deklica, 30.04.2025 ob 16:33
Absolutno verjamem, da je Sasa tozil Leinega oceta in da zeli hiso. Pa ne bo nic iz tega, ker je bilo to s pravnega vidika njeno posebno premozenje (ali pa so morda celo sklenili darilno pogodbo takrat). Verjamem tudi, da njen oce ni vedel za maltretiranje (kot je nekdo ze prej napisal), saj bi sicer ukrepal oz. naredil vse, da jo zasciti. Poznam Leino primarno druzino, a zal nisva bili v stikih zadnja leta. Menim pa, da Lea ni vedela, da je Sasa narcis. Vsaj tako se je zdelo. Zelo mi je zal, da se je tako koncalo in se zdaj ne morem verjeti, pa sem bila na pogrebu. Sase pa niti vec videti ne morem. Odkar vem resnico, mi tip deluje popolnoma zlagan in poln samega sebe. Dobro za Atmosferce, v kolikor so spregledali.
Mislim, da je podarjena hiša posebno premoženje le v primeru ločitve. Podeduje pa jo on in hčerki, ne glede na to kako jo je ona dobila.
Glede zavarovanja pa običajno ni izplačila če je bil samomor.
@GoodLife: prav imaš, on je dejansko tipa „odkriti narcis“, niti ne „prikriti“. Ostal mi je video v spominu, v katerem Sasa pride v trgovino in rece: „En sup, prosim. Najboljsi“. Ocitna „superiornost“. Pa veliko ostalih signalov povsod na IG-ju. Slisala sem tudi, da je Sasa velik perfekcionist (se ena lastnost travmatiziranih ljudi) in spomnim se komentarjev podcasta, da je Sasa prepotenten in nesramen/zaljiv do Jureta. Tudi meni se je tako zdelo. Lea je bila skrbno izbrana, v to sem prepricana.
Leo sem poznala (sicer bezno) se preden je zacela s Saso. Vedno je bila topla, prijazna in je delovala zelo samozavestno. Ko sem slisala, kaj se je zgodilo, sem bila totalno sokirana… Sicer pa mi nikoli ni bilo jasno, kako je ta prodajalec megle (avtomobilski novinar in fotograf, a bejz) zajcastega izgleda zapecal SUPERMODEL Slovenije… Pocivaj v miru Lea <3
In se to: strinjam se tudi s tvojim zadnjim stavkom: zenska izbere – glavno, da je postaven in visok. To je zelo resnicna izjava za mnoge zenske. Tudi sama sem si izbirala moske po tem principu. No, veliko teh moskih je bilo resno motenih, zelo podobno kot je Sasa. Ampak: zivimo v epidemiji narcizma, motenih/toksicnih ljudi mrgoli tam zunaj. Zal.
@Shock: zelo na mestu komentar. Vendar pa: narcisi znajo biti in tudi ponavadi so zelooo ocarljivi in sarmantni, kadar zelijo osvojiti zensko. Temu se rece love bombing in jaz cisto razumem, da je oz. zakaj je Lea padla nanj. Potem pa klasika: pospesen potek zveze/hitenje z ustalitvijo s strani narcisa (otrok pri mladih letih zenske) in je to to. Glede samozavesti pa: nekateri ljudje, ki delujejo samozavestno, so v resnici zelo nesamozavestni. Celo prepricani, da niso dovolj dobri (pa smo spet pri travmah). Mi je precej poznana ta tematika. Ne trdim tega za Leo, ampak vcasih videz vara.
Spremljam debato in lahko se strinjam z vsem napisanim. Glede love bombinga, itd. Pred časom sem brala o tem, to je res, da na začetku hitijo z ustalitvijo, potem pa žrtev popolnoma podredijo, osamijo.
Saša je tipičen primer tega narcisa.
Upam, da bosta punci nekoč spoznali in sprevideli resnico.
Prav tako sem prepričana, da je bilo nekaj v ozadju njene smrti, kar poskuša on s tatooji in hvalospevi njej, sedaj prikriti. Še vedno trdim, da je treba odpreti preiskavo glede okoliščin njene smrti.
Glede atmosfercev sem mnenja, da je Ciril končno spregledal.
Informatorka, 05.05.2025 ob 10:56
Mislim, da je podarjena hiša posebno premoženje le v primeru ločitve. Podeduje pa jo on in hčerki, ne glede na to kako jo je ona dobila.
Glede zavarovanja pa običajno ni izplačila če je bil samomor.
Tukaj na forumu so napisali, da je sta šla narazen in nista več živela skupaj, imel naj bi celo prepoved približevanja. Poročena nista bila. Torej, zakaj bi on dedoval po Lejini strani? Upam, da Lejina družina sedaj uspešno zaščiti Lejini hčerkici in poskrbijo, da bosta dobili kar jima pripada.
@Nekdo240: Lea in Sasa sta zivela v zunajzakonski skupnosti. Dolga leta. Razsla sta se sele lansko leto. Pri zunajzakonski zvezi ravno tako pride do delitve premozenja. Vendar: v Leinem primeru nista onadva nicesar ustvarila skupaj niti vlagala v hiso (nova hisa ne potrebuje vlaganj). To hiso je Lea dobila v dar od svojega oceta, ki pa je (to je javno dostopna informacija) to hiso dobil kot kompenzacijo za svoje gradbene posle. Zato pravim, da je hisa njeno posebno premozenje (se pravi, da je to „prinesla“ v zvezo ali pa so morda sklenili darilno pogodbo takrat. Mozno pa je tudi, da je lastnik hise dejansko ostal njen oce (on je podjetnik in verjamem, da je zavaroval Leino premozenje). Tako da v tem primeru potem „logicno“, da hoce Sasa s tozbo nekaj doseci. Logicno za Saso, ki je pozresen na denar in v tem vidi priloznost. V kolikor je bila Lea lastnica hise, jo bosta podedovali hcerki. Glede na to, da sta mladoletni, pa bo sodisce dolocilo skrbnika do njune polnoletnosti. Prihajam iz pravniskih voda, zato so mi te stvari zelo poznane.
Pomladna deklica, 09.05.2025 ob 12:53
@Nekdo240: Lea in Sasa sta zivela v zunajzakonski skupnosti. Dolga leta. Razsla sta se sele lansko leto. Pri zunajzakonski zvezi ravno tako pride do delitve premozenja. Vendar: v Leinem primeru nista onadva nicesar ustvarila skupaj niti vlagala v hiso (nova hisa ne potrebuje vlaganj). To hiso je Lea dobila v dar od svojega oceta, ki pa je (to je javno dostopna informacija) to hiso dobil kot kompenzacijo za svoje gradbene posle. Zato pravim, da je hisa njeno posebno premozenje (se pravi, da je to „prinesla“ v zvezo ali pa so morda sklenili darilno pogodbo takrat. Mozno pa je tudi, da je lastnik hise dejansko ostal njen oce (on je podjetnik in verjamem, da je zavaroval Leino premozenje). Tako da v tem primeru potem „logicno“, da hoce Sasa s tozbo nekaj doseci. Logicno za Saso, ki je pozresen na denar in v tem vidi priloznost. V kolikor je bila Lea lastnica hise, jo bosta podedovali hcerki. Glede na to, da sta mladoletni, pa bo sodisce dolocilo skrbnika do njune polnoletnosti. Prihajam iz pravniskih voda, zato so mi te stvari zelo poznane.
Hvala za pojasnilo.
Bojim se da je to izkljucno za javnost.. na biziju je Sasa se vedno lastnik firme 49% prav tako je direktor in zastopnik
Pomladna deklica, hvala za tvoj zapis. Meni se je vedno zdelo čudno, da sta bivala v taki hiši, a sem mislila, da jo je kupil Saša, ker sem mislila, da je tako uspešen, da je tako hišo kupil takrat.
Prav tako hvala za podatek, da toži. To bi pojasnilo, zakaj ne biva trenutno, kot sem gledala slike, v njej.
Glede lastništva se da preveriti v zemljiški knjigi, je javna.
Samo potrebno je pridobiti na gursu podatke o številki parcele. Tudi javen podatek. Ampak to me ne zanima toliko kot pravica za Leo, saj sumim, da to ni vse.
Meni ta primer res ne da spati. Nekaj mi ne da miru. Enostavno zlagam sestavljanke in nekaj mi fali. Oz veliko.
Resnično sumim, da to ni vsa resnica.
Mislim, da mora obstajati skupina za pravico za Leo. Policija bi morala raziskati okoliščine, v katerih se je to zgodilo. Čutim, da to ni vse. Pa naj mi kdorkoli reče, da sem čez les.
Tudi če je bilo kot je bilo, je moral biti poleg. Toliko prikrivanja in fejkanja kot ga sedaj dela, to ni ravno normalno.
Čudno mi je vse skupaj.
In glede lastništva Atmosfercev, jup, je še vedno lastnik. Da ni vse skupaj predstava za javnost.
Hvala tudi tebi, Rose. Glede vsega se strinjam s tabo. Lastnistvo hise je irelevantno, jaz sem samo razlozila temo s pravnega vidika (nekdo je komentiral, da Sasa tozi Leinega oceta-ne vem, ali je to res). Meni intuicija pravi, da je Sasa bil tistega usodnega dne v hisi pri Lei in ji grozil v zivo. Sprasujem se, kje so posnetki kamere in kaj pocnejo kriminalisti. Njegovo obnasanje je absolutno bolno in razmisljam, da je mogoce celo psihopat in ne „samo“ narcis? Za ljudi, ki storijo samomor, je znacilno togo razmisljanje in samomor je premisljena odlocitev. Lea je bila se dneve pred smrtjo pozitivna in optimisticna, kot so povedali njeni bliznji. Ve se, da ji je grozil, pa mislim, da ni bilo to samo preko telefona. To se nikakor ne ujema s trditvami raziskovalcev samomora. Jaz vsak dan mislim na Leo, ze od novembra. Ko sem prejela vest o njeni smrti, se mi je skoraj srce ustavilo, totalen sok. Pa se naju spomnim iz otrostva, ko sva se druzili in si recem: „kaksna nepredstavljiva usoda je doletela to deklico“. Dekle, za katero se je zdelo, da je rojeno pod srecno zvezdo. Ko pa vidim Saseve objave na IG, dobim obcutek, da se deklici niti ne zavedata, da sta izgubili mamo in on ju „animira“/manipulira v svojem slogu. Zalostno, res. In ubogi tudi starsi, ki imajo uniceno zivljenje. Veseli pa me, da smo se tukaj zbrali ljudje, ki si zelijo resnice in pravice za Leo in da tako spostljivo komentiramo temo.
P.s. Pripenjam zanimiv sestavek eksperta, na kar se nanasam v zgornjem komentarju:
Kognitivni dejavniki samomorilnosti
Samomor ni iracionalno dejanje, ki bi izhajalo izključno iz čustvenih in situacijskih vzrokov, ampak je za samomorilnega posameznika logičen zaključek (Shneidman, 1985). To ni impulzivno dejanje pod vplivom afekta, ampak razumska odločitev.