Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Atmosferci

Atmosferci

Vi niste normalni! Get a life!

kdo tukaj ni normalen ?

Vse je potinilo. Je policija že raziskale okoliščine?

Kaj pa naj raziskuje?

Odgovor na objavo uporabnika
Djklancar, 19.05.2025 ob 10:17

YeahRight, 19.05.2025 ob 09:40

Že ene pol leta Petrol ni več njihov sponzor. So ga tudi nehali omenjat.

Oziroma zadnjič, ko je en gost omenil Petrol, je Ciril nekaj kislo pripomnil, da s Petrolom niso več na skupni poti.

So se pa pri Petrolu medtem očitno povezali z Urankarjem in so nek občasni “sponzor” njegovega podcasta Gospoda.

Verjetno so se hotli oddaljit od povezave z Leo Plut, da se folk ne bi začel na glas spraševat o korelaciji med prekinitvijo delovnega razmerja v tem podjetju in samomorom, ker podobno se je zgodilo na Geni-ju ko je samomor naredila ena vodilnih nekaj mesecev pred Leo in se je potem govorilo o pritiskih znotraj firme in neokusnosti tega, da se je na pogrebu zgodil celo pogrebni govor ravno teh ki so pritisk nad njo izvajali.

Kaj se dogaja fak……in o tem ne duha ne sluha vse potihne!

Mislim da je kmalu ponovno sodisce za hiso.. sicer ne vem kako bosta punci ziveli v  hisi kjer je umrla njuna mami.. ampak Sasa se bori za hiso, ker je v najemu in to za kar velik denar. Pa tudi kam bo pa sel.. sej ni nic ustvaril vse je s strani Lee, drugace takega zivljenja videl nebi niti od dalec..

Zmaga pa se vedno tattoo – s tem je samo potrdil da je psihopat

model si upa tožit njenega očeta???

Okrajno sodišče v Ljubljani
29.05.2025ob 09:00:00
pravdne
Andreja Bedene
soba 13 tega sodišča
IV P 1448/2024
MOTENJA POSESTI
Saša Kapetanović
Anton Plut

Nina806, 23.05.2025 ob 12:38

model si upa tožit njenega očeta???

Okrajno sodišče v Ljubljani
29.05.2025ob 09:00:00
pravdne
Andreja Bedene
soba 13 tega sodišča
IV P 1448/2024
MOTENJA POSESTI
Saša Kapetanović
Anton Plut

Neverjetno ja. Meni zgleda še vedno ni jasno na osnovi česa on toži Tonija? Doba za priposestvovanje je bila prekratka. Pred smrtjo naj bi prekinila izvenzakonsko vezo. Torej mu itak nič ne pripada, ker z Lejo nista bila v vezi. Hišo naj bi Leji kupila/podarila njena družina. Ne vem kako lahko toži Tonija, ker jaz sem slišal, da naj bi Lejina družina veliko pomagala.

Upam, da bo tokrat Toni zmagal in tako poskrbel, da Lejini hčerkici dobita kar jima pripada. Škoda, ker ni uspel zaščititi Leje. Naj počiva v miru.

Mislim da bo Sasa dobil hiso nazaj, in njeni to vejo.

No, Lein oce je bil pameten/previden in je ostal lastnik hise (kar sem predvidevala). Samo ni mi jasno, na podlagi cesa ga ta psihic tozi zaradi „motenja posesti“ oz. kaj se je dejansko odvijalo takrat. Verjetno je vlozil tozbo takrat, ko se je moral izseliti iz hise. Ta tozba seveda nima pravne podlage in bo lepo Sasa izgubil pravdo. Seveda pa poskusa na vsak nacin priti do denarne koristi. Tipicno za narcise in podobno motene osebke. Zdaj smo tudi dobili odgovor/info, da Lea ni bila lastnica hise oz. je to njen oce. Sasa, Sasa… kako lepo se odvija misteriozni klopcic in je resnica prisla na dan. In koliko (ogromno!) ljudi tukaj si zeli pravice za Leo.

Pametno so naredili glede hiše, se mi zdi.

Potem gre tukaj za tožbo o motenju posesti in ne za hišo.

Glede na “kvaliteto” slovenske zakonodaje, se zna po nesreči zgoditi, da Toni izgubi tožbo. Če je Toni “nepravilno” izselil Saša iz svoje hiše, ne vem na kakšen način se lahko to pravilno naredi. Ampak se mi zdi, če bi šlo to “malo bolj energično”, bi bila sedaj Leja še med nami. Sklepam, da bi se morebitno nasilje ali morebitni psihični pritiski hitro končali.

Torej, mogoče lahko Toni vloži kontra tožbo, za izplačilo vseh neplačanih “najemnin”, za zadnjih 5 let po npr. 1500 EUR na mesec. Za vračilo daril, pomoči itd. , zaradi skrajnega nespoštovanja, kar je po slovenski zakonodaji menda možno. Znesek bi znal biti na koncu dokaj visok.

Nevem zakaj ste tok zihr da bo Toncek zmagal?

ChatGPT je napisal spodaj, glede na to kar sem vpisal, ampak jaz ne poznam dejstev in sem vpisal nekako tako kar sem prebral na tem forumu. Torej, ne vem kako so imeli in kaj je resnično bilo in kaj ne.
🔹 1. LASTNIŠTVO HIŠE

Po tvojem opisu:

Hiša je v zemljiški knjigi vpisana na ime očeta Leje.

Leja ni bila vpisana kot lastnica.

Trdi se, da ji je oče hišo “podaril”, vendar ni bilo izvedeno pravno veljavno razpolaganje (npr. notarska darilna pogodba in vpis v ZK).

➡️ Pravni učinek: Če hiša ni bila prenesena z ustrezno pravno podlago in vpisana v zemljiško knjigo, potem je pravni lastnik še vedno oče, ne glede na to, kaj sta morda ustno dogovorila.

🔹 2. PRAVNI STATUS PARTNERJA (NEŽENINA)
Ali je partner (očetov tožnik) lahko dedič?

Po 106. členu Družinskega zakonika (DZ) se šteje za izvenzakonsko skupnost skupno življenje moškega in ženske, ki:

traja vsaj 2 leti, če imata otroka,

sicer vsaj 3 leta,

mora biti trajno in stabilno, podobno kot zakonska zveza.

➡️ Po tvojem opisu sta bila skupaj vsaj 10 let in imata dva otroka, kar zadošča za priznanje izvenzakonske skupnosti.

➡️ Po Zakonu o dedovanju (ZD): partner v izvenzakonski skupnosti lahko deduje, če je bila Leja lastnica (kar pa ni bila!). Torej ne more dedovati hiše, ker Leja ni bila njena lastnica.

🔹 3. TOŽBA ZA MOTENJE POSESTI
Pogoji za tožbo za motenje posesti (členi 32–38 ZTLR):

Posestnik ima pravico do zaščite svoje posesti, ne glede na to, ali je lastnik.

Če je bil protipravno moten v posesti, ima pravico do tožbe v roku 30 dni od dneva, ko je zvedel za motenje in storilca.

⚖️ Ključno vprašanje: Ali je bil dejansko posestnik?

👉 Če je živel v hiši kot partner Lejena njeno povabilo, potem je bil posestnik na podlagi soglasja.

Ampak:

Če je Leja umrla, s tem preneha soglasje za bivanje (saj je ni več).

Oče, kot lastnik, lahko zakonito zahteva izpraznitev.

Če pa ga je oče fizično odstranil iz hišeše pred Lejino smrtjo, in to ni bilo skladno s pravnim postopkom, se morda šteje kot motenje posesti – a le začasno, dokler ne bi prišlo do sodne ugotovitve.

⚠️ Vendar – če je imel partner prepoved približevanja zaradi družinskega nasilja, potem:

Je bil zakonito odstranjen.

Njegova posestna pravica je prenehala zaradi prepovedi.

To dodatno oslabi njegovo pozicijo, saj nasilje izključuje varstvo takih pravic (neuživanje pravice v nasprotju z načelom bona fides – dobre vere).

🔹 4. Ali mu hiša pripada?

Na kratko: Ne.

Ni lastnik (hiša ni bila prenesena nanj).

Ne more dedovati (Leja ni bila lastnica).

Iz naslova posesti – samo do trenutka, ko je to posest imel na podlagi Lejine volje.

Po Lejini smrti je ta posest prenehala, saj ni imela pravice prenesti hiše naprej, ker je ni imela v lasti.

🔹 5. Sklepno mnenje

Po tvojem opisu partner nima nobene realne pravne podlage, da bi si lastil pravico do hiše.

Lastninska pravica ostane očetu.

Tožba za motenje posesti bi bila morda uspešna le formalno, če bi bil odstranjen mimo postopka – a samo začasno, in ob pogoju, da ni imel prepovedi približevanja.

Ker je imel prepoved in zgodovina nasilja, bi sodišče odklonilo zaščito posesti, ker ta ni v dobri veri.

To, da je oče lastnik, si našla v zemljiški knjigi? Ker kot jaz vem, je hiša napisana na Leo…

https://evlozisce.sodisce.si/evlozisce/javni_izpisi/03-001.html

Lea je lastnica hiše v zemljiški knjigi:

ID osnovnega položaja: vrsta osnovnega položaja: delež:

imetnik:

13780865

101 – vknjižena lastninska pravica 1/1

1. EMŠO: osebno ime:

naslov:

omejitve:

1110986******

Lea Plut

Ogrinova ulica 74, 1291 Škofljica

Ojoj, moja napaka – na podlagi tozbe Leinega oceta s strani Saše sem sklepala, da je oce lastnik hise. Se opravicujem za napacno info. Tudi v tem scenariju, kjer je lastnica Lea, Sasa ni upravicen do hise. Hisa je bila njeno posebno premozenje (ali darilna pogodba) in tudi ona dva sta bila v casu njene smrti ze narazen. Dedica oz. dedinji bosta izkljucno Leini hcerki. Tozba zaradi motenja posesti pa mi deluje kot da je Lein oce Saso izselil/zamenjal kljucavnice/mu preprecil vstop oz. bivanje v hisi se preden se je uradno sprozila prepoved priblizevanja. Kajti po poteku prepovedi Sasa ni bil vec v dobri veri (zgodovina nasilja) in ne bi tozil. Uboga Lea, se zdaj se mi zdi neresnicno, da je res vec ni. Lein oce pa verjetno ni vedel, da jo je Sasa maltretiral se naprej oz. v zadnjih tednih/dneh njenega zivljenja. @Nekdo: hvala za tvoj trud s ChatGPT-jem. Impresivno, kako v detajle razdela odgovor glede sicer precej kompleksnega pravnega vprasanja z mnogo instituti.

Sem zelo vesela, da nas je toliko, ki smo imeli radi Leo in oživljamo to temo. Narcisi in toksični ljudje so vedno v lovu na nežne empate, ki jih potem uničujejo.

Sooshi, 29.05.2025 ob 16:56

Sem zelo vesela, da nas je toliko, ki smo imeli radi Leo in oživljamo to temo. Narcisi in toksični ljudje so vedno v lovu na nežne empate, ki jih potem uničujejo.

Definitivno. V vseh odnosih je tako, lahko opažamo, da  tudi v strogo poslovnih.  Primež pahne lahko  človeka v padec proti dnu.

Zanimivo, kako sta to ostala dva atmonferca pokrila pod preprogo. Klicali so se BRATJE.

Oba sta P*** od moškega. Pravi moški bi dal v javnost človeka, ki je kriv za samomor – če je bil ta Saša res tak narcis…

Skoraj vsak dan grem na ta forum in vas prebiram. Toliko si nas želi pravice za Leo, da bi se morali organizirati in nekaj storiti. Da bi sama to storila mi enostavno ne gre skupaj. Sicer sem prebrala vse zapise od Pomladne deklice, od vseh ostalih tudi in si ustvarjam sliko. Veliko je tukaj neznank in hkrati vsak dan pride na dan nova informacija. Da je ona lastnica hiše in sedaj Sasa tozi njenega očeta je tako zame osebno nova informacija. Da ga toži je sicer zelo podlo, ker je bival v hiši, ki jo je oče kupil. Saša je nima vseh kokoši pod streho, da gre tožit žalujočega očeta.

Glede tega bi dodala, da je izginila iz bila odstranjena njena digitalna osmrtnica na osmrtnice.si. Ne vem zakaj. Ampak sem pa tja sem prižgala svečko.

Toliko si nas želi pravice za Leo tudi zato, ker smo jezni in šokirani, da je partner, sicer bivši, tako ravnal z njo.

Glede tega, da je bil usodnega dne v hiši, pa bi pomoje morala policija aktivneje raziskati okoliščine. Nekaj tu gotovo ne štima. Zakaj si je sedaj po smrti delal tatu pred tem pa desetletje in več ne?

Zakaj ni niti ene objave posvečene njej pred smrtjo?

Zakaj ni nikjer po smrti jasno razčiščeno iz njegove strani v javnosti kaj je bilo, ker vsi vemo, da je kriv za njeno smrt vsaj posredno.

Kje je bila policija, ko so jo našli? Kdo jo je našel?

Ali ima hiša katere?

Ali so pogledali njen telefon, da ni šlo za kake druge stvari.

Ali je imel in ima še vedno dostop do njenega telefona in do njenih aplikacij? Nekdo je omenil, da si je dal folllow nase po njeni smrti, kar je extra extra sick.

Kako je z dokazi, ali so bili zavarovani, kdo je bil takrat še v hiši?

Kdo je poklical policijo?

Ali kdo njega in njegovo obnašanje od policije opazuje?

Toliko neznank in toliko jeze. Čutim, da to ni vse.

Veliko nas je, ki čutimo in zbiramo informacije o tem, da se gotovo ni končalo tako, kot nas skušajo prepričati.

Pravica za Leo mora obstajati.

Kar se ji je zgodilo ni pošteno do vseh žensk, ki so dale nasilje partnerja skozi in ga dajejo.

Ona ni bila toliko na dnu, da bi to storila. Je možno, ampak nisem edina, ki čuti, da to ni bilo vse, kar se je zgodilo.

Hvala vsem za zapise. Mi potrjujete, da nisem edina.

Popravek typo: Ali ima hiša kamere?

Tudi jaz se iste stvari sprašujem, poleg tega pa še ozadje glede njene prekinitve delovnega razmerja. Ve kdo kaj več o okoliščinah? Kaj je bil uradni razlog? Kdaj točno se ji je to zgodilo?

Rose329, 29.05.2025 ob 23:06

Skoraj vsak dan grem na ta forum in vas prebiram. Toliko si nas želi pravice za Leo, da bi se morali organizirati in nekaj storiti. Da bi sama to storila mi enostavno ne gre skupaj. Sicer sem prebrala vse zapise od Pomladne deklice, od vseh ostalih tudi in si ustvarjam sliko. Veliko je tukaj neznank in hkrati vsak dan pride na dan nova informacija. Da je ona lastnica hiše in sedaj Sasa tozi njenega očeta je tako zame osebno nova informacija. Da ga toži je sicer zelo podlo, ker je bival v hiši, ki jo je oče kupil. Saša je nima vseh kokoši pod streho, da gre tožit žalujočega očeta.

Glede tega bi dodala, da je izginila iz bila odstranjena njena digitalna osmrtnica na osmrtnice.si. Ne vem zakaj. Ampak sem pa tja sem prižgala svečko.

Toliko si nas želi pravice za Leo tudi zato, ker smo jezni in šokirani, da je partner, sicer bivši, tako ravnal z njo.

Glede tega, da je bil usodnega dne v hiši, pa bi pomoje morala policija aktivneje raziskati okoliščine. Nekaj tu gotovo ne štima. Zakaj si je sedaj po smrti delal tatu pred tem pa desetletje in več ne?

Zakaj ni niti ene objave posvečene njej pred smrtjo?

Zakaj ni nikjer po smrti jasno razčiščeno iz njegove strani v javnosti kaj je bilo, ker vsi vemo, da je kriv za njeno smrt vsaj posredno.

Kje je bila policija, ko so jo našli? Kdo jo je našel?

Ali ima hiša katere?

Ali so pogledali njen telefon, da ni šlo za kake druge stvari.

Ali je imel in ima še vedno dostop do njenega telefona in do njenih aplikacij? Nekdo je omenil, da si je dal folllow nase po njeni smrti, kar je extra extra sick.

Kako je z dokazi, ali so bili zavarovani, kdo je bil takrat še v hiši?

Kdo je poklical policijo?

Ali kdo njega in njegovo obnašanje od policije opazuje?

Toliko neznank in toliko jeze. Čutim, da to ni vse.

Veliko nas je, ki čutimo in zbiramo informacije o tem, da se gotovo ni končalo tako, kot nas skušajo prepričati.

Pravica za Leo mora obstajati.

Kar se ji je zgodilo ni pošteno do vseh žensk, ki so dale nasilje partnerja skozi in ga dajejo.

Ona ni bila toliko na dnu, da bi to storila. Je možno, ampak nisem edina, ki čuti, da to ni bilo vse, kar se je zgodilo.

Hvala vsem za zapise. Mi potrjujete, da nisem edina.

bolje ne bi mogla napisati … istomisleča tukaj.
Meni tudi to use ne da miru.

New Report

Close