Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Atrijska stanovanja

Atrijska stanovanja

Mogoče katera živi v stanovanju z atrijem?
Vam je všeč, imate dovolj zasebnosti zunaj?
Je atrije v blokih možno legalno delno zastekliti?
Razmišljamo o nakupu, pa nismo ravno med odločnimi.
Zahvaljujem se za mnenja in izkušnje!
Pozdrav!
PS

Na vsa zgornja vprasanja ti lahko odgovorim samo JAAAAAAA!

Atrijsko stanovanje sploh pa v bloku ima en ogromen plus. In sama ne bi nič pomišljala. Ne vem sicer kaksna je kvadratura, ampak se ga da enostavno vzdrzevati, je prakticen (sploh ce imas male otroke – vedno jih imas na oceh), zasebnosti pa si lahko naredis toliko kolikor je potrebujes – mi smo si je z zasaditvijo roz in grmovnic naredili maksimalno.

Večji problem je bil ob selitvi – ker nobeno drugo večje stanovanje v kolikor ni imelo atrija sploh ni zadostovalo nasim zahtevam. Toplo priporocam.

lp
Anja

Vse, kar pravi Anja je lahko res. Pravljica. Je pa odvisno od stanovalcev v zgornjih nadstropjih, ki so nad atrijem. Vse skupaj se lahko sprevrže v nočno moro, če imaš nad glavo primerke, ki tvoj atrij zamenjajo za smetišče. Žal poznam tri take primere.

kako je pa z občutkom, da lahko vsak hip nekdo vstopi/vlomi v stanovanje, če si tako nizko?

Za takšne primerke se tudi najde recept – nam se je to zgodilo samo enkrat in zadnjic; sem vse ogorke pobrala, napisala ljubezivo pisemce in vse skupaj vrgla v nabiralnik z ogorki vred od koder je prišlo. Nikoli več nobenih problemov.
Drugače pa kot pravi Anja, sami plusi.

Kiara

Mi tega občutka glede vlomilcev nismo imeli, ker smo imeli celotno stanovanje (še imamo) pod alarmom in povezavo na varnostno službo. Smo enkrat testirali in so bili v piclih 2 min pri nas. Tudi cenovno so bili zelo ugodni, drugace pa smo imeli na oknih tudi rolete.
Je pa nekaj tudi res – vsa atrijska stanovanja v naselju so bila vezana na alarm, le zgornja ne in nikoli ni bilo v atrijska vlomljeno. Je pa bilo ogromno vlomov v stanovanja “iz hodnika” in vsa so bila v zg. nadstropjih.

lp
Anja

Mi smo v večstanovanjski hiši z majcenim atrijem in terasico in ti povem, da je tistih nekaj kvadratov zunaj res zlata vrednih. Sploh če imaš majhne otroke. Lahko jim postaviš bazen, peskovnik, so zunaj, medtem ko ti v miru spiješ kavico….
Glede vlomilcev je pa tako, da vlamljajo tudi v neatrijska stanovanja. Mislim, da so manj opazni, če vlomijo iz hodnika kot pa od zunaj. Alarm bo pa počasi nuja tudi v manjših krajih.
Kiara, strupeno:)

Kiara, pametna poteza :-)) Ampak pri nas je letelo dol še vse kaj drugega kot samo čiki. Sploh ne moreš verjet, kakšen folk. Kar se pa vlomov tiče, se mi pa ne zdi nič bolj rizično. Kaj pa, če živiš v hiši?
Če imaš vsaj relativno normalne zgornje sosede je atrij res krasna stvar.

anja,

če si morda iz LJ, mi lahko poveš, koliko vas je stal alarmni sistem in potem tudi varovanje?

Hvala!

Prijateljica je v atrijskemu stanovanju… V atrij prileti še vse kaj drugega, kot le čiki… Od tamponov, do vložkov, hrane, vrečk, rož… Vse vrste smeti. :(( No, ona dva sta si postavila streho čez cel atrij (je precej velik, ker je končno stanovanje) in imata bolj čisto. ampak streha nad njima pa… Poden. :(((

LP

Haloooooo… kje pa tvoja prijateljica živi???? Mi živimo v atrijskem stanovanju, pa mi zaenkrat ni še nič priletelo iz zg. nadstropij. Mogoče je pomembno tudi to, da imam nad sabo samo tri sosede.

Tamponi, vložki,…. sploh ne morem verjeti…..

Mislim, da je znesek bil nekje med 4.000 – 5.000 SIT na mesec. Za same instalacije IR pa se zal ne spomnim… je kar smisleno zaprositi za ponudbe več različnih varnostnih služb…

lp
Anja

Ljubljana – Fužine. Ona ima nad sabo, mislim da 12 nadstropij. Ja, žal se svašta najde. :(( No, saj, če gledam našo stolpnico… Nekdo nam je na avto (čez okno) zlil vroče jedilno olje. Ne rabim razlagati, kako težko se ga je spravilo dol. :(( Je rekla soseda, da je to ziher zato, ker nimamo LJ registracije. So očitno prebivalci stolpnice (vsaj nekateri) alergični na neljubljančane… :(((

Ah, enkrat bo bolje… :)))

LP

ŽN, ne sekiraj se – jaz imam LJ registracijo, pa so mi tudi ze zvandalizirali avto pred blokom (polili s pomijami ali mogoce celo pokozlali, se nisem ravno poglabljala v detajle..:))) nakar sva sla jaz in moj dragi lepo s prilom, vedrom, gobo in plasticnimi rokavicami dol, spucala svinjarijo in se ves cajt navduseno zabavala in rezala – se zlasti ob misli, da naju povzrocitelj najbrz gleda skozi okno in mu ni nic jasno..:))))

SG

:)))

Imam prijateljico, ki ne živi v atrijskem stanovanju, pač pa v visokem pritličju, pred blokom in pod njihovimi okni je nekaj zelenici podobnega, kar si ona po najboljših močeh prizadeva vsaj okvirno vzdrževati, če nič drugega, poleti grozno smrdi, vse kar se nabere v tem grmovju – od že omenjenih vložkov do pasjih drekcev. Nad seboj ima samo tri sosede – se pravi, da je zelo zožan izbor, kdo naj bi metal smeti skozi okno, očitno ljudi res ni čisto nič sram. Pa stanuje v okolišu, ki velja za dobrega…

Zelo happy. Otroci so lahko veliko zunaj, peskovnik, goli, gugalnica, bazen, tobogan, naredimo si svojega snežaka in ga nihče ne poruši. Mi pa kofetkamo, včasih pa tudi kaj pojemo v atriju (pozno poletno kosilo). Hudo mi je samo, ker je živa meja bolana in ni tako gosta, da se ne bi nič videlo skozi.

Razen sosedovih rož nam ni nič letelo na glavo.

Prijateljica živi v atrijskem stanovanju. Nad sabo je do pred kratkim imela soseda, ki je imel namakalni sistem na balkonu. Vse je teklo na atrij, včasih še na stojalo s perilom, če ga niso dobro skrili pod nadstrešek.

Se pa tudi sama zadnje čase navdušujem nad atrijskimi stanovanji ampak v manjših blokih, ker sem že nekajkrat slišala kaj vse lahko prileti k tebi (podobno kot je opisala ŽN).

New Report

Close