Audi A6 glava motorja
Lepo pozdravljeni!
V lasti imam Audi A6 2015 2.0TDI ultra 190KM. Pri prevozenih 225.000km smo ugotovili, da je sla dihtunga na glavi motorja. Sledi zamenjava dihtunge, brusenje, ravnanje glave motorja in glede na to da bo vozilo ze cisto razstavljeno sem se odlocil se za velik servis( kar bi itak moral storiti v naslednjih cca 10, 15k). Tezava oz. glede na podatke od drugod se mi zdi pretirana cena, ki mi jo navaja mehanik in to je cca.1300€. Razumem, da je veliko dela s tem demontaza, montaza(2 3 dnine pravi mehanik) ampak nekako mi vse skupaj ne da miru,ker sem dobil obcutek po njegovih besedah, kot da so ta novejsa vozila zelo zakomplicirana pri demontazi in montazi in vzame ogromno casa.
Zanimajo me vase izkusnje in cene, ce se je kdo sreceval s podobno situacijo.
Hvala za odgovore in lp.
P. S. Glava je bila poslana v Zagreb na ravnanje/brusenje.
Imam izkušno z brušenjem glave motorja pri preprostem starem traktorju in lahko povem, da je bilo dela za cel dan, strošek z delom pa okoli 350 evrov. Osebno me ne čudi, da so vam računali toliko, saj so popravljali premium motor. Pri avtu, ki je kot nov stal več kot 40k lahko računate na dražje rezervne dele in tudi dražja popravila. To je moje mnenje.