Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Audi A6 quattro 3.2 V6

Audi A6 quattro 3.2 V6

Mož se je že skoraj odločil, jaz pa mu oporekam. Do sedaj smo vedno vozili avte na dizel in glede na to, da imamo kar težko nogo, smo imeli pri hiši avte, ki so, kljub hitri vožnji porabili od 5 – 7.5 L/100km.
Ali kdo ve, kakšna je kaj poraba tega avtomobila (Audi A6 quattro 3.2 V6 FSI Tiptronic) in kako se ta mašina kaj obnese. Je pa letnik, vsaj mislim, 2008.

Hvala za odgovore, vsaj upam, da mi kdo odgovori.

Lp

Sicer nimam A6 ampak A 3 quattro 3.2 V6 s DSG menjalnikom in 184kw ( 250ks ) !!
Avto je super, pospeški nori ampak poraba goriva je pa norooooooo visoka !!!!!!!!!!
To ni avto za nekoga , ki želi majhno porabo , pod 15 litrov porabe se bo treba kar potruditi in imeti zelo lahko nogo na plinu , porabo se da spraviti tudi pod 10 litrov ampak je takrat vožnja obvezna v 6 prestavi in ne več kot 80 kmh, na avtocesti pri konstantni vožnji 130 kmh je poraba 9-10 lit. na 100 km.
No vsekako so to izkušnje za A3 s istim motorjem , glede na to , da je A 6 težji in nekaj večji, predvidevam da ima kar isto če ne še večjo porabo, vsekako se pa na tovarniške podatke o porabi ni za zanesti , ker so daaaaaleč od resničnih !!!!!!!!!!

Tistih 15 litrov naredi NEročni menjalnik , quattro pogon, več kot ena oseba v avtu, krajše relacije in seveda NEpoznavanje delovanja samega avta ter NEposluh pri motorju…
Ja, ko goniš avto s tako kubaturo, je požrešen… in nasprotno, ko znaš vozit avto z visokimi kubaturami, pade poraba hitro pod tovarniško povprečje…
Še pri vsakem avtu, ki sem ga imel, sem z lahkoto vozil vsaj 1 liter pod tov. povprečjem…sicer redko(za probo) ker ti dojadi, ampak vseeno…je zelo možno…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tistih 15 litrov naredi NEročni menjalnik , quattro pogon, več kot ena oseba v avtu, krajše relacije in seveda NEpoznavanje delovanja samega avta ter NEposluh pri motorju…
Ja, ko goniš avto s tako kubaturo, je požrešen… in nasprotno, ko znaš vozit avto z visokimi kubaturami, pade poraba hitro pod tovarniško povprečje…
Še pri vsakem avtu, ki sem ga imel, sem z lahkoto vozil vsaj 1 liter pod tov. povprečjem…sicer redko(za probo) ker ti dojadi, ampak vseeno…je zelo možno…[/quote]

NI RES, brez avtomatike s ročnim prestavljanjem na volanu ali ročki je poraba ista !!!!!!!
Pretežno se vozim sam in NE gonim avto , pri res agresivni vožnji je poraba blizu 20 lit. da o prestavi ročice menjalnika na položaj S sploh ne govorim !!!!
Vedno sem imel močne avtomobile in nikoli niso imeli porabo niti približno po tovarniških podatkih , konkretno tale Audi po tovarniških podatkih porabi od 7,4/ 13,2/ 9,4 lit na 100 km, kar je velika LAŽ !!!!! 7,4 lit porabi parkiran v garaži s ugasnjenim motorjem .
Spraviti avto kar cel liter pod tovarniško povprečje je nakladanje, sploh pa Nemški avto za katere je ADAC dokazal da imaju popolnoma vsi lažne podatke o porabi in to tudi do 5 lit , najbolj realne imajo Japonski avtomobili ampak še vedno daleč od prave porabe .
To kar ti opisuješ kod previdno vožnjo oz. lahko nogo na plinu sem probal neštetokrat , za primerjavo tale Audi: Višnjegorski klanec iz smeri Lj. omejitev 100 kmh pri tej hitrosti poraba navzgor v klanec NE pade pod 13 lit , pri vožnji navzdol NE uporabljaš plina avto gre še vedno 100 kmh porabo kaže 00 , torej je avto za 5 km imel povprečje 6,5 lit na 100 km , seveda s tem da si navzdol vozil dobesedno prosti pad oz brez uporabe stopalke plina !!!!!! in ko prideš na ravnino je treba dodati plin do 130 kmh takrat pa znova poraba 12 in več in ko prideš na pumpo vidiš da kljub vožnji pretežno po avtocesti poraba ni pod 10 lit na 100 km .
Kot sem že v prvem postu napisal, to ni avto ki porabi 7 lit na 100 km , če ti uspe poraba 10 lit je SUPER !!!!!!!!

Jap poraba bo proti prejšnim dizlom veliko večja… na relacije 9-10l, mesto vsaj 15-16, kombinirano vsaj 12-13… če bo poraba manjša delate zastoje na cesti…

Tako da je pri takem avtu veliko bolša izbira kak 3.0 tdi, razen če delate zelo malo km…

Res je, ampak, avto mi je bil všeč , cena je bila izredno ugodna pa tudi zelo malo km je imel , zaradi porabe se ravno ne obremenjujem , prej sem imel BMW M3 , ki pa tudi ni bil ravno šparovček , tako da ……. !!!!

Na poraba.com se lahko vsi prepričate, da vsaj polovica ljudi z enako i mašino vozi pod tovarniškim povprečjem…ampak sami itak ne boste nikdar priznali da niste sposobni kaj takšnega….vedno je krivo nekaj drugega…

Glede na to, da je na cestah tolk pleha in da vsi mečkajo po omejitvah, se bi dalo brez problema Audija 3.2 vozit okrog 10 l…če je realna cifra daleč stran, 100% nekaj ne štima….lahko da je tud s samim avtom kaj narobe….

Sicer se pa vsak, ki vozi bavarca, z lahkoto pohvali s porabo zelo primerljivo tovarniški…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Vsak, ki vozi bosanca, pa ne.

Na poraba.com, lažejo kot pes teče, dobesedno med sabo tekmujejo čigav avto porabi manj, čerav so avtomobili popolnoma isti od znamke do letnika in enaki motorji so razlike občutne tudi do 3 litre.
Sedaj čakam da nekdo napiše , da je njegov avto po končani vožnji imel več goriva v rezevoarju kot pa ko je začel vožnjo .
Edini ki je testiral porabo goriva je klub ADAC in prišel do podatkov , da VSI tovarniški podatki o porabi NEMŠKIH avtomobilov LAŽEJO in to tudi za 5 litrov ( močnejši avtomobili ) , najbolj realni so bili Japonci in Korejci .

Se strinjam z jonom na poraba.com pač ljudje napišejo čim manjšo porabo da bi hvalili znamko avtomobila ali… ali…. Vem tudi jaz za nek test porabe goriva(mogoče ADAC, se ne spomnim točno…), pri kateremu so sprobali in videli da se porabe od tovarniških razlikujejo od 17% do 49% in največ so se zlagali ravno pri bavarcu – bmw 1 dizel, ki pa je med tekmeci še vseeno mad najbolj varčnimi avtomobili…

New Report

Close