Audiogalaxy ipd.
Zanima me, če je ta program in ostali podobni programi za izmenjavo datotek legalen in koliko časa bodo še na voljo, če niso legalni?
Hehe, ja program je že legalen, vprašanje je, če je legalno tisto kar ti z njimi počneš 🙂
Recimo, da so namenjeni iskanju datotek ki niso copyrighted, katerih je prav tako veliko v spletu. Najbrž je bil pri napsterju ravno v tem problem, ker je bil namenjen iskanju mp3 datotek. Novejši programi (uporabljam WinMX) pa omogočajo iskanje vseh vrst datotek. Kaj morejo avtorji programa pri tem, če ga vsi uporabljajo predvsem za iskanje glasbe. To je moj pogled na to, nisem pa prepričan če je čisto pravi.
Točno tako kot je rekel Niko
Program sam je že legalen (hehe no ja mogoče ne za kakšnega ameriškega odvetnika), nelegalno je samo to, da z njim pobiraš avtorsko zaščitena dela (glasba, filmi, programi, knjige,…)
Na voljo bodo pa verjetno, dokler bo internet obstajal tak kot je, saj se razvija
vedno več klonov napsterja, pa še vedno boljši so.
Nekje sem zasledil, da pripravljajo tožbo proti Kazi, ampak nič bat, na svetu
še vedno obstajajo razne banana republike in podobno, kjer se požvižgajo na
zakone in tam bodo verjetno v prihodnosti cveteli taki file share programi.
S pravnega vidika programi niso ilegalni zato, ker BAJE (…) nimajo svoje centralne baze (na njihovem serverju ni datotek), pri napsterju je baje obstajala.
Forum je zaprt za komentiranje.