Audiogalaxy
Zanima me kako je s tem programom. Vtipkam željeno skladbo, ki se mi potem izpiše kot da je na voljo… Kaj storim potem? Ali mora biti tisti hip tudi tisti, ki ima na svojem disku to skladbo, priklopljen na net ali kaj??? Prosim tiste, ki delate z AG, če mi lahko kaj predlagate… Hvala!
ps- AG Satelitte sem že inštaliral.
Program mora biti prižgan in pa connected to sever (pa registriran moraš bit), potem pa daš pač search, pa pod rezultati izbereš željenega, potem pa še klikneš na bitrate, ki ga želiš (128, 160, 192,…) in potem ti vleče dol, če ni strežnik preveč poln… Glej, da izbereš tako verzijo pesmi, ki jo ima velik folka (čist isto verzijo), tako da bo potem če ne od enega vlekl pa od drugega…
Hvala! Kateri bitrate pa je priporočljiv? Imam nvadno telefonsko povezavo.
Takole sem jaz naredil!
Najprej sem na strani downloadal audiogalaxy satelite za windows (ker je tudi verzija za linux), nato instaliraš zlovdani programček, se registriraš. Ko se spraviš lowdati komade, moraš (kot je napisal ALIEN 3001) zagnati program audogalaxy satelite. Pazi, da se ti bo programček povezal na AG server ( v desnem kotu spodaj piše conecting to server 257), nato klikneš na tipko GO, izbereš komad ki ga želiš sneti, izbereš njegov bitrate. Z bitrati je tako, večji ko je , bolj kakovosten je mp3 posnetek ( 192 kbps je skoraj kvaliteta CD-ja), vendar pa če imaš navadno tel. linijo boš gledal, da boš snel komad s čim manj bitrate. Seveda pa je važno, da izbereš bitrate , ki je najbolj pogost pri nekem komadu, ker če nekdo vmes prekine svojo povezavo, se programček poveže z naslednjim uporabnikom, ki ima zaželeno pesem na svojem HD. Najbolj pogosti birate je mislim da 128 kbps, ni pa nujno.Zato ti svetujem ,da ko si izbereš želeno skladbo, ko klikneš nanjo se ti odpre naslednje okno, ki te vpraša po želenem bitratu. Tam pojdi povsem na dno ,kjer piše “or klick here for exact version”, klikni na tisti “here” ,ki je v besedilu in odprlo se bo naslednje okno, ki ti bo pokazalo kateri bitrate je najbolj pogost pri izbranem komadu. Svetujem ti , da ne izbiraš komade, ki imajo manj kot 5 uporabnikov pri enem bitratu. Izbereš želeni bitrate, klikneš in komad je pripravljen za download. Sedaj koliko časa traja download neke pesmi….. to je pa že druga pesem ( pri 33, 6 kb/s in pri velikosti mp3 npr. 3500 kb… cca. 15-20 minut , kolikor je pač dobre volje) linija.
PS:
Še tole. Na svoji uporabniški strani imaš možnost izbire “limit simultaneous transfer to” , !!!! Tega daj na 1, ker če ne, se ti zna obesiti več porabnikov , ki bodo želeli od tebe downloadati kak komad in potem ne boš nikamor prišel z lowdom.
lp
Bogdan
Ja, a mu je kdo povedal, da moraš imeti vsaj 1 komad v shared direktoriju, če hočeš kaj downloadat?
Hvala za izčrpne odgovore! Vidim pa, da je server veliko prezaseden. Ali mogoče veste, kdaj se da najlažje noter priti?
Dopoldan in zgodaj popoldan, ter po 2 uri zjutraj. LP Harry
Bitrate pa najmanj 128, največ pa 160 Kbps.
Forum je zaprt za komentiranje.