Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Autocamp Filip i Jakov

Autocamp Filip i Jakov

Spet se vam oglašam ( včeraj sem spraševala za autocamp solaris-kar smo se odločili da ne gremo),
danes pa bi vas rada vprašala za autocamp v mestu Filip i Jakov????Kaj menite???Kakšne so vaše izkušnje???

hvala in lp,Mo

POzdravljena, no zgleda, da smo ekspert za kampe, sem ti že včeraj odgovorila o Solarisu. Smo res zapriseženi šotoraši in tudi ne vemo več, kam bi še šli. Ker kje najdemo kaj fajnega je čez leto že vse drugače. Tako smo prečesali že lep del Jadranske obale – kampe – predvsem Zadarsko-Šibeniško reviero. Seveda je zelo pomembno, kakšen kamp iščeš – mali, miren, z veliko zabave, zelo čist ipd. Odkar imamo otroke smo bili dve leti v Zatonu pri Zadru – bilo je vredu, če ljubiš mivko, zdaj so ga razparcelirali in obup od gneče. POtem smo romali v Solaris, ki smo ga našli po naključju, kako je bilo, sem ti opisala. Smo naslednje leto šli direkt tja in groza od gneče, pa smo pristali kar blizu zraven v Zablačah – tak majhen kamp, urejenost boljtako a brez nekih težav, ker smo imeli drugo bebico malo, mi je prijalo, da so drevesa metala senco direkt na plažo. No, lani tega kampa ni bilo več. Potem smo pregledali na tem območju vse kampe in … NIkjer kaj strašno pametnega. Spet po naključju smo našli AC Kozarica pri Pakoštanih in tam zdaj bili dve leti. Velik kamp, pa nobene gneče, tudi animacija za otroke, senca se najde tudi na plaži, skratka v redu, le to, da so ga lani že en del razparcelirali, letos pa bi ga naj celega. Tako da bo spet gneča. Nam je bilo super, ker so blizu PAkoštane, taka prava morska vasica, super krajša pot za na kolo (za otroka). Z vodo ni bilo težav. Tako da mi zdržimo približno dve leti na istem mestu, letos bomo iskali naprej, čeprav kar ne vem, kam, ker se mi zdi, da že vse kampe skoraj poznam.

No, zdaj sem se spomnila, da sprašuješ o Filip Jakovu – tam je več kampov, tisti največji je tudi bil zelo poln, sicer pa je tudi ta kraj ljubka dalmatinska vas(ica). Ta kamp sem si zapomnila tudi po precej starih sanitarijah, mogoče so že kaj obnovili, pa po ozkem vhodu, s čimer smo imelo z majhno jadrnico kar nekaj težav.
Ne preveč poln je tudi Borik pri Zadru, samo ni kaj sence ob obalnem pasu, no mi se nekako nismo mogli odločiti zanj, čeprav znanci prisegajo nanj, ravno zaradi miru.

No toliko zaenkrat, če te zanima še kateri, pa kar vprašaj.

P. S. To so samo moja subjektivna mnenja in povedano iz videnega, da me ne bo katera napadla.

LP, J.

Mi smo bili tudi v AC Kozarica- Pakoštane par let nazaj. Takrat sva bila z možem še sama. Bilo nama je kar všeč, plaža ok, morje tudi.
Takrat je bil kamp dokaj polhen, opazila sva veliko Slovencev. Vasica Pakoštane je zelo blizu, luštna zadevica skratka.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Dve leti nazaj smo se tudi mi ustavili v Filipjakovu, ker je to kraj, kamor sem s starši pred 20 leti hodila na morje, Ko smo zjutraj ob 9 prišli tja, je bila že vsa obala polna brisač, kamor jih že navsezgodaj položijo ljudje, da rezervirajo mesto. Ljudi pa je bilo že toliko v morju in na brisačah, da nisva mogla verjeti, da vsi najdejo prostor za sončenje. Bilo je v začetku julija, pa bi dobili prostor samo čisto zgoraj ob ograji, kar precej časa hodiš do morja. Četudi sem se z nostalgijo spominjala mojih bivanj v teh krajih, pa smo se kar hitro obrnili, šli raje na trajekt in na Pašman.

Čisto na blef sva našla Kamp kod Jakova v vasici Pašman. Odkrila sva, da je to kraj, v katerem je bivalo veliko najinih znancev in tam kar ostala. Ne da se primerjat s skomercializiranim Filipjakovom. Res je sicer, da zvečer nimaš neke posebne promenade in stojnic, a nam to odgovarja. 15 -letna hči je kmalu našla polno prijateljev, prav tako 7-letni sin. Imela sem občutek, da sploh ne rabim skrbet za otroke. Iz šotora, ki smo ga imeli čisto ob morju sem lahko vse spremljala.

Lep pozdrav.

Mi hodimo v filip jakov že 4 leta zapored (tam imamo prikolico), kjer nam je res zelo všeč.
Res je , da je na plažah kar gužva (samo pod borovci, kjer je senca in si jo ljudje res že zjutraj rezervirajo), zato pa gremo raje junija in septembra, kadar je blažen mir. Tudi naši skoraj 4-letnici je zelo všeč, našla si je veliko prijateljic, okrog je polno igrišč za otroke, tobogani, zabaviščni park, trampolin.
Sanitarije so lansko leto popolnoma obnovili, postavili nov kompleks z novimi tuš kabinami in stranišči (vsakega po 7 kom, se mi zdi). Voda v tem novem kompleksu je ves čas topla ( v starih wc-jih jo je hitro zmanjkalo), saj so postavili peč na olje.
Pavšalna cena je kar ugodna , lansko leto je bil pavšal mislim da 270.000 sit, letos so ga dvignili na 300.000 sit, kamp pa je odprt od maja do konec septembra.

lp,bina

ksenijaa, filipjakov je bil pred več kot 20 leti kraj, kamor je naša družina hodila redno na dopust, imeli smo celo pavšal na prikolico, tako da sem bila po 2 meseca skupaj dol. Spomnim se, da je bilo prav ljubko in da je bila na vogalu izven kampa ena slaščičarnica, kamor sem hodila na indijančke – stalo je 2 din. 🙂 pa lunapark je bil tudi v bližini kampa.
Jaz bi ga šla obiskat že zaradi nostalgije, me kar mika .))). Sorodniki so bili pred 2 letoma v bližini – na Rdečih skalah, če se ne motim, malce stran od Filipjakova proti Biogradu. In pravijo, da je bilo lepo.
T.

New Report

Close