Auuuuuuuuuuuuu-hrbtenica
Najprej vsem srečnga pa zdravga -aua!
Sine je 29.12 malo preveč skakal po meni in mene je šavsnil hrbet za umret. 30. nepokretna, 31 – kaj je to silvestrovo, 1- driska od naklofena, danes delujem “na pante”. Vsi preizkušeni recepti so odpovedali, boli ko pes. Pa ne križ, ampak višje pod levo lopatico, kot da mi je uščipnilo živec. Najhujša je vožnja – auuuuuuuuuuu!!!!
A je tisti sloviti kosmodrisk komu kaj pomagal?? Menda se za križ obnese, kaj pa drugi deli hrbta???
Saj če v dveh dneh ne izplavam, pol itak grem do zdravnika, ampak jaz bi raje brez zvozila. Help!
Auuuu – hvala! Bom do jutra trpela :(( Ampak to je za “požar gasit”, a ne? Mislim nima kakšnih dolgotrajnih učinkov – ali pač?
Tudi tebi in tvojim srečnga pa zdravga!
Joj, S., samo bluzim, da ti povem, da sočustvujem s tabo, ampak kaj pametnega pa ne vem svetovat! Mogoče kakšna dobra masaža pri Urški na Hrušici? Kadar me je doletelo, sem šla tja, ni bilo čisto dobro, pa vsekakor bolje! Pa še drago ni …
Držim pesti, da bo čimprej dobro. Dobro privij pante!
Pa ko boš lahko, mi odpiši na moj mail.
Srečno!
Mam enega tazga doma, pojdi do zravnika, pa počivat, pa mazat, pa nič dvigat……..kar ti bo zaradi tamalega skrajno težko……….moj leži že 3 tedne, tablete, masaža, fizoterapija, pa gre na bolje pa vseno ne preveč…….počasi počasi, začelo se je pa že sredi oktobra in se bo vleklo še nekaj časa……. zato se ne hecaj…..
Še ena sotrpinka!!!
Naš princesa je težka že 16 kil, in mami jo kar nakajkrat dvigne…..
Junija sem bila na Jesenicah na urgenci dvakrat zaradi ušesa (neki se mi je voda nabirala) in obakrat sta bila dežurna ortopeda, med tem ko mi je po uhlju mesaru, sva se mal pogovarjala, potem je še mal mojo hrbtenico pokukal in mi isto svetoval, naj se ne hecam: telovadba, plavanje, čim manj dvigovanja, sicer mi je zagotovil, da bom čez nekaj let redno pri njem!!
In sedaj že prav resno razmišljam o nakupu kosmodiska!
lp
n
ja…dejansko je tako, kot pravi lepček…..in povem vam punce, šele ko te ornk zagrabi, takrat verjameš, prej ne. sama sem na pragu 29-ih in me je letos poleti….prvič. prej sem mislila, da to lahko doleti samo starejše….so me zdravili za išias….ni bilo rezultata…samo slabše….potem ortoped….mielografija in CT, diagnoza: večja levosredinska hernija diska L5/S1. ortoped takoj predlagal operacijo (šok)….ker menda prej grem bolje bo…pa sva se zmenila, da grem še po drugo mnenje k nevrokirurgu in še na eno preiskavo, da vidiva koliko in kateri živec je poškodovan…no…to imam sedaj sredi januarja in bomo potem videli kaj in kako….
je pa nekaj res…..sploh če imaš takšno službo, ko si cel dan na riti…..hoja, plavanje, hoja, plavanje…..to in samo to te reši….dejansko sem se vzela v roke in vsak dan hodim vsaj pol ure…čez vikend pa še več…..in moram reči, da so bolečine resnično manjše…čeprav je bilo na začetku hudo in se spomnim, da so me morali priti z avtom iskat, ker preprosto nisem mogla priti nazaj do doma….
se vam spalača pogledat tisti link ki sem ga enkrat že napisala
http://www.hrbtenica. com….so dobri nasveti kako preprečevati bolečine (vstajanje iz postelje, dvigovanje, vstajanje iz avta…..)
včasih se resnično preveč mačehovsko obnašamo do “nje”….in to nam slej ko prej vrne….
pa čim manj bolečin…..
Malo za hec, malo za res. Mogoče (naju) bo manj bolelo:)).
Mene je tudi zagrabilo IN tudi pod levo lopatico pa tja gor do vratu. In to na silvestrovo popoldan. Od jutra naprej sem imela občutek, da ne smem preveč migat in popoldan se je zgodilo:((. Takšnega novoletnega darila pa res nisem pričakovala…
Silvestrovat smo vseeno šli k prijateljem v hribe, sem pa zdržala samo do polnoči, potem pa sem se pobrala spat. Z malim sva spala na enem ful mehkem jogiju, pol pa me je zjutraj orenk stisnilo. Nisem mogla vstat iz postelje, ne v avto se vsedit, ne iz avta… Grozno. Meni so priporočali toploto (cel večer sem se držala krušne peči kot klop kože), najbolj pa se mi zdi, da mi je pomagala tuš masaža s skoraj vročo vodo in spanje (doma) na trdem ležišču (pri nas je to kavč). Danes sem že dosti bolje, problem je še pri obračanju glave (levo – desno), pa mravljince čutim v levi roki.
Glede na to, da pri tebi že traja kakšen dan dlje, bi ti priporočala, da se oglasiš pri zdravniku.
Želim ti, da bo čimprej boljše in da se (nama) zadeva ne bo več ponovila.
Glede išiasa in drugih vnetij živcev – pred leti, ko me je zagrabilo nekje pod lopatico, ker sem poleti prehitro kolesarila preznojena in premalo oblečena, mi je zdravnica svetovala, naj jemljem vitamin B v tabletkah (deluje tudi preventivno… sicer ne vem več točno, katera podvrsta B-ja, vprašaj v lekarni – vejo…) Meni je pomagalo…
G.
Sem ja 🙂
Sine me je zgonil cca 50 x do vrha klanca in nazaj na sankanju v Kr. gori. Ko sem lezla iz avta (not je še šlo), sem potihem preklinjala sebe, pa tudi o svojem otroku nisem prav lepo razmišljala – ampak kaj pa on ve, kako mene boli?!?
Prve 5 x sem mislila, da bom kar gor oz. dol ostala, tako zverinsko je bolelo, kljub dvema bonifenoma v krvi. Naslednjič je šlo vsakič lažje, preventivno se pa na sanke niti poskusila nisem usest – sem raje tekla zraven. Zdajle živim! Saj ne, da ne bi nič bolelo (flajšter imam še v torbici), ampak je za prenest. Očitno mi res manjka miganja – če ne migam dopoldan s sinom, je potem vseh šans za to konec. Verjetno pa tudi dve uri skakanja po naših fantastičnih cestah v 10 let starem avtu nista ravno balzam za zjahano hrbtenico.
Prva investicija v naslednjem mesecu bo v res kvaliteten jogi, pa če cel mesec suh kruh natepavam!!!
Hej Skrbna ta o sankanju drži…..
Mi smo bili v Kranjski gori v ponedeljek, oči se je smučal, mami ki še nima smuči in princeska sta se sankali……..
Zvečer me je bolela ta zadnja od vlečenja kaki 20 kg (mala in sanke) navzgor, dol sva se prav počasi peljali, ampak začuda je križ dal ponoči miiiir!!
Po včerajšnjem celodnevnem sedenju v službi, vožnji v Ljubljano in nazaj domov (100km) je ponoči mami spet zeloo slabo spala in se komi obrnila – to je to – premalo miganja!!
Mi gremo v soboto spet, oči pa gre danes v lov za mamine smučke, potem pa mami in princeska v šolo smučanja, to bo smeha!!!