Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija avast! free antivirus 5.0

avast! free antivirus 5.0

Ko sem instalirala avast 5.0 se mi je v windows defender – zgodovini izpisalo, da se ta program mogoče neželeno vede, spodaj pa pač od kje je ta program (avast, alwil (ali nekaj takega)…).
Zdaj me pa zanima, če je to normalno, da se to izpiše, ker se je pač program instaliral, ali je to kakšen virus? Ker instalirani programi se mi drugače izpišejo v nadzorni plošči – programi.

Zanima pa me še to, če so online pregledovalniki (natančneje: microsoftov one care live) dovolj zanesljivi in varni?

Defender in Avast lahko odstraniš in si namestiš samo Microsoft Secuity Essentials. Več antivirusnih programov ne potrebuješ, nekateri se med seboj tudi ne ujemajo – lahko se isto dogaja tudi tebi.

A če se ne ujameta je možnost, da noben ne zazna virusa? Saj sem imela tudi prej avast 4.8, pa je bilo vse ok. Sem tudi že nekaj spraševala v zvezi s tem, če se ne ujameta pa so mi rekli, da windows defender nima veze pri tem, ker je kao že na vsakem OS. Oziroma, da se windows defender ne tepe z ostalimi antivirusnimi programi. Defenderja pa itak nisem sama instalirala ampak je že bil gor ob nakupu.
Ko pa pregledujem z windows defenderjem ne zazna ničesar, le v zgodovini je ‘nekaj’. Ampak to ‘nekaj’ se je izpisalo po tem, ko sem instalirala avast, prej tam ni bilo nič. Sicer ne piše, da je kak virus, piše, da je neznano, le spodaj piše kater program je.
Sem tudi že imela virus pa je pisalo, da je virus, tako da sem vedela. Zdaj pa ne vem kaj je to ‘neznano’, ali je pač le to, da je bil instaliran program ali je virus?
Tudi avast nič ne zazna.
Drugače pa računalnik dela normalno.

Potem pa zaenkrat pusti tako kot je. Če bo Avast naletel na okužbo, bo že javil.

Hvala!
Pa je avast res tako dober kot jih veliko pravi?
Kaj pa, če je virus v samem programu (avastu), če se je ‘instaliral’ takrat ko sem namestila avast? Ga v tem primeru tudi zazna?
Ma vsi so mi priporočali avasta, zdaj pa sploh ne vem, če je res tako dober.

Saj lahko narediš po svoje, noben te ne sili v nič in noben antivirusni program te ne bo odrešil virusev, če boš ti napačno ravnala. Antivirusni programi niso vsemogočni.

Ma vem, da niso vsemogočni 🙂
Saj edina stvar je ta, da sem downloadala avast in se mi je potem v zgodovini pokazalo to, sam zdaj ne vem a je to virus ali samo to, da je bil instaliran program. Ker mi je čudno, da v windows defender zgodovini se to vidi, ko pa pregledujem z windows defender ali avastom pa ne najde nič.
Ker drugače ne delam nič takega, da bi dobila virus, obiskujem le strani za katere vem, da so varne…
ne downloadam nič, edino avasta sem downloadala…
Enkrat samkrat sem nekaj po pomoti kliknila in dobila virus in se ga tudi rešila. Drugače pa kar se da pazim kaj delam.

Windows defender ni antivirusni program, ampak preprečuje dostop raznim vohunskim programom
in neželjeni ali vsiljeni programski opremi, zaradi tega, ti je verjetno samo zabeležil v zgodovino,
da se je nekaj zgodilo (instalacija avasta), to datoteko – opozorilo lahko mirne duše brišeš in pozabiš
na to. Tu si pa preberi malo več o tem http://windows.microsoft.com/sl-SI/windows-vista/Using-Windows-Defender

Hvala!
Torej to ni bil virus?
Se pravi se v tej windows defender zgodovini zapiše vse kar se dogaja na računalniku (downlowdanje…) tudi, če ni virus?
Ampak downloadane glasbe pa ne zapiše. Torej le programe ali kako?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close