Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Avast! Nujno pomoč prosim

Avast! Nujno pomoč prosim

Naložila sem si Avast antivirusni program. Po nekaj urah se mi je pojavilo okno (in sirena) Avast! warning: A Trojan Horse Was found.
Na voljo imam Delete, Move to chest, Move/Rename ali No action.
Najprej sem poskusila z Delete, se mi zopet odpre okno nazaj, potem sem poskusila z Move to chest, kar je “recommended action”, enako. ponovni zagon računalnika = enako. Skozi se mi pojavlja to okno in ga nikakor ne morem zbrisati.

Kaj to pomeni? Prosim pomagajte mi, ker mi le ni vseeno, da se mi zruši disk. Prej sem imela gor McAfee antivirusni program, pa mi je potekel in sem včeraj naložila avasta. Najraje bi ga odstranila in kakšnega “bolj pametnega” dala gor.

Sem totalni laik, zato mi ne zamerit mojim besedam….

Za začetek je pomembno vedeti je KJE je našel virus. Če ga je v sistemski datoteki, ga ne bo mogel izbrisati, ker je le-ta stalno v uporabi.
Mal več podatkov.
Pozdrav

Podatki o virusu:

File name: C:\WINDOWS\system32\remon.sys
Malware name: Win32:Trojano-2365 [Trj]
Malware type: Trojan Horse
VPS version:0606-2, 07.02.2006

pepo

Tale stvarca je kar zagamana, ker ti zbrka nastavitve v Security Centru, administrative sharih ipd. Zbrisat ti ga pa ne pusti, ker je pač v uporabi.

Za ven zmetat ni tak problem, poskusi v safe mode, če ne lahko v safe mode ročno iz registra pomečeš

v
HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>ControlSet>Services

pobriši ključa

WSR in remon

Še prej pa ugasni system restore.

Lahko pa poskusiš tudi z TrendMicrovim online scanerjem , ker ta naj bi ga uspešno odstranil.

Lahko pa probaš še tale scener: oziroma scan v safe mode-u…

Lp, Max

Poskusila sem s TrendMicrovim scannerjem in mi je skeniral več kot tričetrt ure (vmes se je seveda odpiralo okno A Trojan Horse was found). Opisani so trije koraki:
1. Priprava na skeniranje (sem si morala naložiti Javo – je to ok?)
2. Skeniranje
3. Brisanje okuženih dokumentov.

Prva dva sta šla ok skozi, tretji pa ne. Pisalo je, d aje napaka na tej strani in ni šlo nič več naredit.

Bom poskusila še z Maxovim predlogom.

Aja, kako se update-a WIN XP – te računalnik sam vpraša?
Rada bi preverila, če je sploh požarni zid aktiviran (drugega nimam kot Xp-jevega) – prosim, kako to gre?

Ja lahko da ni pustil, ker je datoteka v uporabi. Bo očitno potrebno vse skupaj počet v varnem zagonu, poskusi pa še Maxov antivirus.

Za požarni zid in win update pojdi pa v Control Panel, poišči Security Center in tu boš našla vse to.

Hvala.
Zdaj mi blokira računalnik, enkrat gre delat en čas na njega, potem pa nič ne morem in ga prisilno ugasnem.
Sem se že odločila, da druge možnosti ni, kot da ga formatiram in Windowse naložim na novo.

Hvala vsem za pomoč.

Provaj z programčkom Unlock,ki ti ustavi proces.Sicer pa je dobro občasno na novo inštalirat Windowse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close