Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Avgijev hlev se odpira za obiske!!!

Avgijev hlev se odpira za obiske!!!

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042231142

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Navaden disciplinski prekršek ki pa se bo sedaj izkoristil kot opravičilo za zamenjave na policiji.

in prav je tako, če niso delo opravljali tako kot je potrebno naj frčijo, a ni zakon za vse enak???:)))

Meni pa se ukaz šefa, naj neham s preiskavo kljub temu, da je več kot dovolj očitnih razlogov, da se z njo nadaljuje, kaj več kot zgolj navaden disciplinski prekršek. Samo zato, ker se je v avtomobilu vozila žena zunanjega ministra, je v rutinsko preiskavo posegel sam vrh policije in ukazal zaustaviti vse postopke tako na policiji kot na tožilstvu. Gre za šolski primer koruptivnega dejanja (ki mimogrede sploh ne pomeni samo sprejemanje podkupnine, ampak tudi izkoriščanje svojega položaja in vpliva na način, da imam ta ali tretja oseba od tega materialno ali nematerialno korist.

Korupcija, sploh pa v vodstvu policije, pa ni več tako nedolžen prekršek, ampak kar kaznivo dejanje s precejšnjo težo.

Meni pa se ukaz šefa, naj neham s preiskavo kljub temu, da je več kot dovolj očitnih razlogov, da se z njo nadaljuje, kaj več kot zgolj navaden disciplinski prekršek. Samo zato, ker se je v avtomobilu vozila žena zunanjega ministra, je v rutinsko preiskavo posegel sam vrh policije in ukazal zaustaviti vse postopke tako na policiji kot na tožilstvu. Gre za šolski primer koruptivnega dejanja (ki mimogrede sploh ne pomeni samo sprejemanje podkupnine, ampak tudi izkoriščanje svojega položaja in vpliva na način, da imam ta ali tretja oseba od tega materialno ali nematerialno korist.

Korupcija, sploh pa v vodstvu policije, pa ni več tako nedolžen prekršek, ampak kar kaznivo dejanje s precejšnjo težo.[/quote]

Nikjer nisem zasledil vzroka zakaj so morali prenehati z raziskavo. Ko mi bo kdo predstavil zakon po katerem se tovrstne prekrške preganja kot kaznivo dejanje potem vam bom priznal da imate prav. Dokler pa je vrsta prekrška takšna kot je me pa ne boste prepričali v nasprotno. Vsak je v času službe kdaj naredil kaj za doma. Bodisi v privat sektorju ali v javnem.

Korupcija, sploh pa v vodstvu policije, pa ni več tako nedolžen prekršek, ampak kar kaznivo dejanje s precejšnjo težo.[/quote]

Nikjer nisem zasledil vzroka zakaj so morali prenehati z raziskavo. Ko mi bo kdo predstavil zakon po katerem se tovrstne prekrške preganja kot kaznivo dejanje potem vam bom priznal da imate prav. Dokler pa je vrsta prekrška takšna kot je me pa ne boste prepričali v nasprotno. Vsak je v času službe kdaj naredil kaj za doma. Bodisi v privat sektorju ali v javnem.[/quote]

boss,
očitno gre za nesporazum. Marjetica, pravzavprav njen soprog Dimitrij verjetno ni storil kaznivega dejanja, pač pa le nek prekršek (kaj pa vem, nisem pravnik, morda gre za zlorabo položaja, …). Kot si rekel, vsakdo kdaj tudi med službo naredi kaj zase, morda samo telefonira… Čeprav zadeva ni tako nedolžna – jaz morda res s službenim avtom mimogrede skočim v trgovino, ko sem že bil službeno z njim na poti, nikakor pa ne naročim našemu šoferju, da gre po mojo žene in jo polje v šoping, potem pa stvari še znosi v 3. nadstropje. Malo razlike pa je že med tem dvema dejanjima.

Kaznivo dejanje pa je (če je) storil kajpavemkdo z vrha policije, ki je policistu oz. državnemu tožilcu prepovedal raziskati zadevo in jo zaključiti glede na ugotovitve. Si predstavljaš, če bi jaz poslal našega šoferja po mojo ženo, da jo pelje v šoping, in bi o temu pisali mediji, bi bil jaz danes najmanj na cesti. Ker pa je Dimsi dovolj visoko, je pojamral svojemu šefu JJju, ta je poklical Mateta in so se hitro zmenili, da zadevo pometejo pod preprogo.

Nauk ali morala te basni: v tej klinčevi državi dobro lahko grešiš, če si naš in če si dovolj visoko.

Se strinjam z napisanim. Vendar bi kljub vsemu rad vedel zakaj so ta višji naročili manj višjim da prekinejo preiskavo.

Tvoje zadnje ugotovitve pa ne držijo samo za nas. Med enakopravnimi so nekateri vedno bolj enakopravni. Zato pa se mi zdi banalno lovit človeka na takšen način ker mu ne bodo prišli blizu. Končni rezultat te gonje bo mogoče kakšna zamenjava vodilnih, pa ne na vrhu, rupsi pa jo bo cel odnesel. Ne vem, zame je to zapravljanje energije.

Eden od možnih izgovorov bo tudi ta, da gre za zadevo neznatne vrednosti.

Je pa ta depeša povzročila povsem enak učinek kot tiste v zadevi Patrija.
namreč prekinitev ali neuvedbo preiskave.

Tam pa ne gre za nekaj eurov, ampak za nekaj sto miljonov. jest bi pa kljub temu rad vedel, zakaj so se obesili na to depešo, ne pa na tiste iz Patrije.

New Report

Close