Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avgustovske mamice kje ste????

avgustovske mamice kje ste????

Prej smo se redno brale sedaj pa nobene več ne zasledim.Vas 3 mesečniki toliko zaposlujejo?Tudi sama zelo redko brskam po forumu,prej pa sem bila prilepljena na forumu nosečnost.Upam,da se oglasite.

P.

evo mene jaz sem tu nekje … kot mi znese … miško spančka kot polhek 🙂

B.

Ja, sama tudi pogrešam avgustovke. Takrat nas je bilo toliko, sedaj pa nobene več…Evo mene, no, moja Petra bo v nedeljo dopolnila 11 tednov. Je tako hudo radovedna, da jo moram kar naprej nositi po stanovanju, da vse okoli sebe opazuje. Zdaj ji začenjajo že rokice delati in se steguje in prijema vse živo. Težave imava z dojenjem, ker večkrat požre več zraka, kot mleka in potem boli buši in ima vetrove, pa seveda je še bolj lačna… Sedaj že drugi dan ni kakala, ne vem, kaj to pomeni. Prespiva celo noč, ob 21.30 jo skopamo, kar obožuje, potem jo še podojim in dam spat in se zbudi okoli 5h, ko je lačna. Spet jo podojim in potem spi do 9 ali 10h. Čez dan pa ni šanse o spanju, razen na mojih rokah. A me je že mami opozorila, naj se ne igram in naj jo čim več odlagam v voziček ali na kavč, sicer bo ves čas zahtevala, da je prilimana name. Ko jo položim, je seveda takoj jok… A jo skušam potolažiti in jo puščam v vozičku. Kako druge premagujete tak problem? SIcer je zelo živahna, brca že kot velika, pase kravice že po pol minute. Če leži na hrbtu, se z nogama vpre in če ji rata, se začne poganjati nazaj – bo treba že začeti paziti, da kam ne pobegne. Sicer najraje gleda igro mojih dveh psov – z odprtimi usti, vsake toliko pa izpusti kakšen bojni krik. SIcer se veliko pogovarjava in tudi ona zelo veliko že spušča glasove, včasih tako neverjetne, da se moram nasmejati. Zel rada ima vrtiljak nad posteljico in en CD uspavank za otroke. Dovolj za tokrat?

Eto mene. Na forumu nosečnost sem bila Nova.

Toliko za sedaj, mali je zmatran in lačen. Jutri se vidimo.

LP

Ja čas je postal problem, pa mi sploh ni jasno zakaj, ker je tole moje dete tako pridno. Čisto nasprotje prvega, pa sta oba levčka. Zdajle mi je zaspal v rokah, zbudil se bo okoli 5, potem takoj spet zaspal do 7h, ča bom imela srečo bo prej kot v eni uri spet zaspal za kako uro… Kak dan spi toliko da me že kar skrbi. Temu primerno pa se tudi redi. Pri 3 mes. je imel 7485g in 64 cm. Zadnji mesec sploh nisva pojačala obrokov, pa je šel vseeno gor 1300g. Sva se pa te dni dokončno nehala dojit:( Na obrok sem imela samo še 20 ml mleka, včasih še manj, zato sem se odločila da bo treba moj špeh stajat drugače.

Kadar je buden pa je zelo živahen in firbčen. Vsak dan morava nekajkrat narediti obhod in pregledat vse slike po stanovanju. Končno se mu je zazdelo, da bi lahko sam držal glavo. Saj jo revež res težko, ko pa je tako zalita. Kravice ža dolgo pase, veliko se smeje, naglas se pa noče. To pa nadoknadi z “nakladanjem”. Ko pade not lahko 5 minut samo debatira. Včasih imam občutek da hoče oponašat mene ko mu kaj zelo navdušeno razlagam. Saj je mogoče to čisto normalno, samo meni je to tako novo in lepo, ker je prvi sin bil stalno slabe volje.

Drejka 1, tudi moj bolj težko zaspi sam, najhitreje pa definitivno v vozičku. Samo da se rita gunca. Nekaj časa sem se s tem obremenjevala, zdaj pa se mu večinoma kar prilagajam. Zdaj sem začela le s tem, da ko je čas za spanje in če ne zaspi med hranjenjem, da ga dam v posteljo in takrat ga res zelo redko še dvignem ven. Hodim k njemu ga božam, kaj zapojem ali pa držim za roko in to vse v njegovi postelji, ker gremo spat. Definitivno. To sem prakticirala tudi pri prvem in kmalu je dojel, da nima kaj izsiljevat. Pri pol leta sem ga spravila spat v 5 minutah. Posteljica, vklop vrtiljaka in spat. Upam, da mi ni to uspelo samo slučajno 🙂

Lepo se crkljajte!

Evo, še jaz. Jaz sem kr skoz prisotna na tem forumu, ampak bolj pasivno-bolj berem, kot pišem. Naš Max je dopolnil 3 mesece, ima 6850g in je velik 65cm. Se samo dojiva, zato sem sploh vesela takega napredka. Kravice veselo pasemo, govorimo in pojemo, zaspati pa čez dan skoraj nočemo, zvečer tudi bolj težko, ampak potem pa lepo spimo kakšnih 7-8 ur, tako da se res vsi ful naspimo. Ja, zaspimo pa zgolj in samo na rokah, pa se potem prelagamo v posteljo ali voziček. Ni kaj. Saj če dobro pomislimo, koliko časa se nam bodo pa še pustili pestovati-saj bodo zdaj zdaj hoteli sami hoditi naokrog. Pol bomo pa spet jamrale;).
Ta teden smo v posvetovalnici dobili tudi pikico-cepljenje. Zaenkrat ni bilo kakšne reakcije, tako da upam, da tako tudi ostane. Imamo pa še enkrat UZ kolkov v Postojni, pa da se končno znebimo povijalnih plenic:).
Oglasite se še kaj, lepo vas je brati.
Da vas spomnim-te dni enkrat bomo imele obletnico, ko smo zanosile. Juuupiiiiiii!!!!!!!!
LP Iza&Max

Jaz sem vsaj pasivno tukaj skoraj vsak dan med obredno jutranjo kavo. Aleš pridno raste, še vedno se dojiva, čeprav mi dojenje kar naprej povzroča preglavice. Imela sem že dva mastitisa. Zdaj preverjam dojenje od osnov naprej in nisem več sigurna niti v to, če pravilno sesa. To mi malo greni vsakdan. Pa oba sta bila pred kratkim bolna – starejši je moral vdihavat ventolin, Alešu je šlo tudi na pljučka in še vedno ima precej sluzi, ki jo izkašljuje. Upam, da se bo do cepljenja pozdravil. Sicer se pa rad smeje, zanima ga kar počne starejši bratec, rad se smeji igračkam, ki mu jih obesim, da jih opazuje. Najljubša položaja sta mu na rami ali na roki na trebuščku. V teh položajih se tudi lažje sprdi in kaka. Buden je kakor kdaj, seveda vedno več. Zvečer največ joka, najraje ko gleda starejši risanko. Če ga vzamem v naročje med npr. gledanjem dnevnika je kar zadovoljen, samo ga moram držat tako da ima razgled na okolico, pestovati se ne mara. Rad se “pogovarja”, spušča že nekatere glasove. Ponoči se dojiva še kar pogosto cca: 20h, 1h, 4h, 6h… Saj če takoj nazaj zaspi ni problema, ampak proti jutru se večkrat že kaj napenja in ne zaspi, pa se da imata preostala člana mir utaboriva v dnevni na kavču, kjer včasih potem oba zaspiva.

A.

Eto, je šel na jutranji dremež, pa lahko malo napišem. Star dva meseca in pol, tam nekje 5900g ampak zagotovo 64cm. Pri petih tednih je imel na sistemstskem 5330 in 60cm. Dolgin.

Ja tudi tale v primerjavi s prvorojenko veliko spi. Pravzaprav ne zdrži več kot dve uri. Glaven kos spanja se začne ob cca10.30, ko v vozičku zunaj spi 3 ure v eno. Ostalo čez dan so krajši kosi spanja.

Naše roke so zakon. Pa hoditi moraš po stanovanju, seveda. Druga super zadeva, kjer strašno uživa je previjalna miza. Tam brez plenice brca 15 minut. Da ga vi vidite, kak zadovoljen nasmeh naredi, ko ga slečem. Če bi jaz takole dvakrat na dan brcala po 10 minut, bi bila že manekenka.

Ogromno se pogovarja. Ko enkrat začne, se pet minut ne ustavi. Je tudi prava režečka. Začenja oz. poskuša tudi stvari prijemat in se igrat.

Že ene tri tedne se zna obrniti na bok, krave pa pase ko šus.

No se pa moram pohvalit, da sem bila tri tedne po porodu že na kilogramih pred zanositvijo. Oblečem vse kavbojke in jih v pasu tudi zapnem. Ampak mi jih je ostalo še 8kg od prve nosečnosti. Moj velecilj je, da do službe stopim tudi to tolščo. In pridem do mojih 61kg.

Čeprav veliko spi vseeno narekuje peklenski tempo, zato sem precej zmozgana. Ampak nekako še funkcioniramo.

Se vidimo.

Pozdravljene avgustovke!

Koncno smo se spet na kupu zbrale 🙂 Tudi jaz bolj pasivno (v vlogi bralke)spremljam tale forum…

Tudi Nasa levinja kaze pravi karakter tega znamenja 🙂 Vedno zeli biti v srediscu pozornosti, kar doseze na tak ali drugacen nacin, je vedno bolj zgovorna, se posebej ce je njen dan 🙂 Zdaj ze veselo prijema dekco in si jo vlece v usta, tudi slinjenje ni izjema, obraca se ze na bok in trebuh, kjer tudi obstane in klice na pomoc 🙂 Na pregledu je bilo vse o.k., cepljena pa ni bila, ker je prejsnji dan 5x (!) kakala (tudi zeleno in sluzasto!?) in smo iz previdnosti ceplenje prestavili za en teden. Kopa se zeloooooo rada, ko pa jo mami skusa obleci pa se zacne prava “vojna”.

Se vedno se samo dojiva, en vecer je bila kriza (obdobje hitre rasti in vecje pozresnosti :), sem ze mislila dodajat pa se je ponudba kaj hitro spet navadila na vecje povprasevanje. Tudi ponoci se se vedno kar pogosto dojiva: ob 21.00, 1.00, 4.00, 7.00 . Cez dan pa kakor nanese, tudi 3,5 ure zdrzi brez obroka. Mami ima pac veliko mleka, kar se pozna tudi na njeni rasti in tezi. Na mesec zraste 4 cm (sedaj jih ima ze 65!) teza se sicer malo umirja, ampak se vedno smo nadstandardni 🙂 (7kg pri treh mesecih 🙂 Kako pa vase dojke zdrzijo vso noc brez dojenja???????? Si jih crpate?????

Ponoci spi ponavadi od 22.00-8.00, cez dan pa vedno manj, ene 3x po max.eno uro, pac noce nicesar zamuditi kar se dogaja okoli nje. Jah, uspavanje je pa druga pesem, moz pravi da se “dudamo” 🙂 Dude niti ne mara, jo neprestano rine ven, tako da nas “prisili”, da smo ob njej dokler cisto ne zaspi.

Lepo ubogajte svoje dojencke pa se se kaj beremo 🙂

LP Mateja

Tudi jaz sem še ene pasivna avgustovka na forumu, saj poste prebiram skoraj vsak večer, ko malček zaspi, pišem pa bolj poredko.
Tudi naš malček je že pravi korenjak, ima že krepko čez 6kg in okoli 60 cm (pregled imamo čez 1 teden). Se že veselo smeji, najraje zjutraj, ko je spočit in naspan. Takrat se tudi najraje igra in zamahuje po visečih igračkah, zraven pa spušča različne glasove. Obrača se še ne. Je pa zelo firbčen, veliko ga je potrebno nositi po stanovanju, da si ogleduje stvari. Rad je tudi v svojem ležalničku, včasih tudi pol ure pridno sedi in čaka, da se tudi mamica malo spočije. Vsak dan gremo na sprehod za 2-3 ure in ves ta čas v vozičku prespi. Drugače spi bolj malo. Mogoče še dvakrat na dan po hranjenju zaspi na mojih rokah za kakšne pol ure. Čez dan se običajno dojiva na 3-3.5 ure, ponoči pa spi od 8h pa tja do 3h ali 4h. Takrat se podojiva in potem še spanje do 7h. Je pa druga runda spanja bolj švoh, saj je takrat zelo nemiren in skos neki stoka v spanju. Komaj čakam, da se znebimo povijalne plenice…
Se še kaj slišimo, da si sporočimo, kako napredujejo naši sončki.

New Report

Close