Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Avstralija jeseni

Avstralija jeseni

Hojla!

Od oktobra do konca decembra se odpravljam na potepanje po Avstraliji. Moj plan pa je še v fazi brskanja za informacijami in dojemljivostjo za namige, česa se tam dol ne sme spustit… Torej – ce imas kaksen nasvet… bom hvalezna!

Poleg tega – iscem tudi morebitno sopotnico/- ka z veliko energije in dobre volje! (aja – pogoj pa je starost nad 20 let!)

Pozdravck

Vesna

Ojla, Vesna,
jaz sem bila v Avstraliji lansko leto januarja, trasa Sydney-Melbourne-Adeleide-Uluru, mal bol lezerno kot sem navajena obicajno, ampak-priporocam ti potovanje z Oz Experiencom, ki itak naredi celo traso okol Avstralije, tko da je vseeno za kateri konec se bos odlocila. Fino je, ker si sproti lahko planiras postanke in nadaljevanje poti, skupine na busu so pa itak nore (cca 20 ljudi, max 40 na trasah po vzhodni Avstraliji)!!! Definitivno se splaca! Splaca se bit tam cez novo leto, pa it na kako stand up comedy (Sydney, Melbourne), sicer pa ne planiraj prevec, vse info dobis sproti od ostalih backpackerjev po hostlih.
Uzivaj!!!
Lp, Teja

Hojla!

Prav fajn, da si se oglasila! Me pa zanima, ce si bila sama in so se pac zbrale skupince na busu (kolkr casa je pac trajal) al si sla z druzbo? Vem, da si priporocila Oz Experience, pa vseen – a si se kaj odlocala med tem in pa Aussie Pass?
Hvala za nasvete, pa en lep pozdravck!
Vesna

Oj,
sla sva dva, kar pa sploh ni ovira, da ne bi vsi skup dobr zazurali… Veliko je takih, ki potujejo sami, najveckrat pa po dva, ampak na Ozu se zura, ce si za to le pripravljen… O alternativi Ozu takrat sploh nisem razmisljala, vsi prijatelji so sli z njimi, pa vsi pohvalili, tako da Aussija niti ne poznam prevec. Ce te zanima, pa kombiniraj, ce se da… Ampak se mi zdi, da je OZ “must”vsaj na relaciji, ki sem jo naredila jaz, ker so tu manjsi busi kot po vzhodni obali, skupinice bolj povezane (odbojkarski turnirji med voznjo, vecerna skupinska zuranja,…), v bistvu je stvar v tem, da ratas na Ozu ena velika srecna druzina z ostalimi backpackerji. Res spica.
Lp, Teja

Pozdravljena!
jaz sem bil v avstraliji okoli 3 mesece in sem prezivel novo leto 200-01 v Sydney-u in tam je fantasticno(in meni se je zdelo poceni, se posebaj hrana, pijaca, in oblacila ker sem se vrnil domov se z enim kufrom). za prevoz povprasaj v hostlih, za OZ Expirience, ker so najboljsi, poberejo te pred hostlom in odlozijo pred hostlom, samo en dan prej poklices in rezerviras sedez na busu,gres pa tja v najboljse casu ker je poleti tam ogromno backpackerjev iz celega sveta!v sydneyu lako gres pogledat Bondai beach(sicer se meni ni zdela nic posebnega , je pa znana, lahko pa se gres v Taroonga Zoo( tja se peljes z ferijem in ko se oddaljis od obale imas cudovit razgled na operno hiso in celo mesto, prav tako lahko vidis mesto in tiste ogromne zgradbe dol iz zivalskega vrta) pojdi se pogledat operno hiso, ter vzami si cas in idi v “downtown”, ker china town je odlicna in zelllooooo poceni, pa se dve glavni ulici imas tam(mislim da je ena George street-nisem preprican, bom pa preveril v mojih zapiskih) tam na teh dveh ulicah so sami ogromni shoping centri in imas kaj videt verjemi mi.drugace sem ja jaz sel ob obali od sydneya vse gor do cairnsa in tam imas polno stvari za pocet, kot naprimer bungie jumping, skakanje s padalom in se pa se…… se bom pregrel ce bom prevec nasteval
imajo ogromno popustov za studente in backpackerje, party je non stop…………… o ja pa se fraiser island idi pogledat, joj je tam lepo.ce te se kaj zanima mi pisi in ti lako posljem po mail kaksne podatke o hostlih in tako dalje in tako dalje.. in upam da ti nisem ze prevec tezil…

Damijan

Ne smes izpustiti Fraser island ,Arlie beach jadranje whitsunday islands,Cairns dobro nočno zivljenje,in glavno Byron Bay ostani vsaj teden

zivjo!

res bi ti bila hvaležna za kakršne koli info, saj nameravam tudi jaz v avstralijo oktobra 2002.

zaenkrat nameravam sama na potovanje.kdaj imaš pa ti namen in za koliko časa?

piši mi na hotmail hvala

ŽIVJO!!!

V šoli so mi rekli,da morem nardit seminarsko nalogo na temo Avstralija!Ker more bit zelo zanimiva vas prosim,da mi napišetč,e imate kakšne zanimive podatke o Avstraliji,kakšno vašo dogodivščino,zakaj ste izbrali ravno Avstralijo,oziroma karkoli zanimivega!Zelo vam bom zelo hvaležna.

Že vnaprej se vam zahvaljujem!

heloo popotniki

zanima me cena letalske karte, kajti z punco se odpravljava v Avstralijo predvidoma marca – aprila 2003

drugace pa imam prijatelja, ki je trenutno v Avstraliji in me sproti informira o dogajanju

lp jaka

zdravo

prosim za informacijo o letalskih kartah – najcenejša varianta

lp jaka

Živjo!

Poceni karte ni, so pa dražje in cenejše. Trenutno sicer še pregledujem trg, ampak za začetek poskusi pri Erazmu in na agenciji POPair – približno 210.000 SIT + takse. Karte z odprtim rokom so precej dražje, pozanimaj pa se ali cena vključuje tudi možnost doplačila za prestavitev roka za povratek (za nujne primere).
Pa še nasvet: karte se spomladi menda podražijo, zrihtaj so jo nekje pozimi.

Če imaš kakšne zanimive ali koristna informacije o trenutnem dogajanju v Avstraliji, bi jih bila zelo vesela.

Vesna

Tud jest mam plan, enkrat novembra it v tople kraje, če bo vse po sreči, bi ostal do maja 03. Podobno kot ti, bom šel najverjetneje kar sam (energije in dobre volje je ogromno). Jest mam bolj take, “letalske cilje”, mislim pa (vsaj en mesec), mal po vzhodni obali. Če imaš kakšne dobre info. (karte…), bi ti bil zelo hvaležen. Nekaj sem že brskal po net-u, tako da mam kar nekaj linkov in ostalga.

Vesna živjo!
Že kar nekaj časa imam v glavi Avstralijo in tudi jaz imam namen odpotovati okoli oktobra. Odpotovala bi že prej, pa mi faks tega ne dopušča, pa še sopotnika nisem imela. Sama pa si tud ne bi upala it.

Imam socimra, ki je potoval že veliko, pa mu je bila od vseh celin najbolj všeč Avstralija. Kazal mi je slike, pa sem bila prav osupla.

Zanima me, če veš, približno koliko denarja bi morala imeti v žepu, z letalsko karto vred?
Koliko sopotnikov pa nameravaš imeti?

Rada bi potovala z nekom, ki je željan novih dogodivščin in izkušenj, ki je odprt, vesele narave. Po prebiranju tvojih mailov se mi zdi, da ustrezaš tem značajem. Tvoje dopisovanje z drugimi bom redno spremljala in lovila dodatne informacije.

Lep pozdrav Urška

Zanima me tvoja pot v Avstralijo, kot sopotnik.

Octobra se odpravljam v Avstralijo. Prosila bi te ce bi mi lahko poslal nekaj informacij o hostlih.
Hvala, Ana

Živjo!

Vidim, da si v času ko si bil v Avstraliji kar dodobra spoznal vse variante preživetja. Zanima me, če imaš kake podatke o hostlih v okolici Melbourna, ker grem tja na prakso oktobra in me malo zanimajo cene in lokacije. Za posredovane informacije ti bom zelo hvaležen.

Lep pozdrav

Miki

Pozdravljeni Avstralofili!

Bi me stršno zanimalo, če ima kdo izkušnje z delovno prakso ali visokokvalificiranim delom in podiplomskim študijem v Avstraliji.
Koliko so te reči ovrednotene – stroški šolnine, bivanja ipd. oz. ser priporočam za kakšne zanimive ideje, koristne nasvete, posredovanje izkušnj, priporočil..?

LP vsem!

Hi Miki,

Jaz nameravam v Avstralijo za dalj casa in iscem sluzbo prek neta, pa mi je padlo v oci da gres tja na prakso. A imas kaksen namig kje se da najt praksa, si jo našel prek interneta sam ali poznaš koga iz tega podjetja.

Hvala za morebitne info,

Jasna

Jaz pa nameravam iti tja v zacetku februarja. Zanima me, ce je takrat tam se zmeraj zelo vroce vreme!, ker bi se rad cimvec kopal. Kdaj pa je nasplosno najugodnejse vreme za potovanje? oz. kaksno vreme ste imeli tisti, ki ste potovali v drugih mesecih?

Ojla!
Jaz sem bila v Avstraliji Aprila in vreme ni bilo tako hudo. Odvisno kam gres. V Sidneiu in Melburnu je bilo podnevi toplo za popizdit, razen ko je deževalo, se je malo shladilo. Kot nase malo bolj mrzlo poletje. Darwin: Čez dan grozna sopara, vsako noč pa dež, dež, dež… Rdeči center pa puščavska vročina, ponoči sem bila pa zavita v spalko :)) Ce ne, se stisnes h komu in bo mega.
Priporočam ti potovanja z Adventure travel. Z njimi potujejo sami mladi zeljni dogodivščin, žurk ne bo manjkalo…

Noro potovanje vsem!!
Irena

A že imaš sopotnike za Avstralijo?

Sem prepozen?

Bi pa te prosil, če mi vseeno poveš za kakšne variante si se odločila .. s čim oz. s kom boš križarila po Avstraliji.. katere poti boš izbrala, itd.. Hvala.

Pa lepo se imej v Avstraliji!

Čao!

Eden od načinov da spoznavaš Avstralijo je tudi ta, da najameš avtodom za en mesec ( stane 110.000 sit – če jih gre več, se ta cena logično deli ) in z avtom križariš po širni Avstraliji…

V ceno je vključeno vse, od zavarovanja, do raznih taks .. samo gorivo potrebuješ .. no pa 21 let moraš biti star -a ..

Lepo se imej!

Irena prosim te ali mi lahko kaj več poveš o Adventure travel.

Lep pozdrav!

Viki

pozdravljena viki!

Da povem se kaj o Adventure travel:
Z njimi sem potovala skoraj po vse Avstraliji. Imajo namrec manjše avtobuse, terenska vozila… Odvisno za kak izlet se prijavis. Za njih sem izvedela v hostlih. V hostlih dobis vse informacije, tam se lahko tudi prijavis tudi na izlete. Pridejo te iskat pred hostel in te tudi pripeljejo, ce je izlet krajši. Poglej dobro njihov prospekt, na katerem je navedena težavnost izleta ali potovanja. Namreč na nekaterih izletih moras biti se kar fizicno pripravljen, ker je se kar za hodit. Ena nora varianta je tour iz Darwina, do rdečega centra E.rock, kjer spis v sotorih ali pod milim nebom, kot hoces. Nabirali smo les po pokrajini (kače :))in večerjo skuhali na ognju. Imeli smo mega vodica, ki je obvladal zvezde in smo celo vecer gledali zvezde. Ok, lahko te te malenkosti ne zanimajo, ma me je totalno prevzelo.
Med menjavo vodicev, smo spali hostlu in imeli mega spoznavne zurke.

Kaj da ti se napišem? Nic, pojdi, uzivaj. Prepusti se norostim

Irena

Jest bom,pa šel mogoče službeno,ampak ne za tri mesce,kdo bo pa delal doma.
Bom pa ostal malj dlje časa.Šele danes sem odkril to stran.Ni slaba.Lepo se mej v Avstraliji,čes e ne vidimo.

Se slišimo Dule

New Report

Close