Avstrija – vinjeta
Punce, eno nenagradno vprašanje!
Zadnjič sem na Šentilju na “nikogaršnji zemlji” in potem še takoj za A mejo opazila veliki tabli, ki opozarjata na nakup vinjete in cene le-teh. Nisem prepričana, da sem videla prav, pa vseeno – cena npr. 10-dnevne vinjete je bila dobre 4 evre?!
Če katera bolje vidi, naj zaupa, če to drži;)
Lp
sicer sem fant sam mislm da to drzi…avstrija ma to kr dobr narejen glede na slovenijo…….
Hello iz Štajerske!
Vinjeta za avtomobil za 10 dni stane 6.70 EUR !
Moraš jo imet (uradno) če se voziš po avtocesti, pa še cariniki včasih vprašajo!
Če večkrat hodiš se splača letno kupit ( cene ne vem)
karmen
Minimalna kazen za vožnjo po avtocesti brez vinjete je 400 EUR……..če greš npr. v Celovc je ne rabiš (navadna cesta do), v Beljak odvisno (če skreneš na prvem izhodu iz avtoceste potem ne drugače ja, Graz jo rabiš………Dunaj jo rabiš…..
Ja tako je,kot pravijo drugi. Jo pa lahko kupis pri nas na vsaki crpalki. Mislim, da je pred priblizno tremi meseci stala okoli 1.300 SIT za 10 dni. Dost pocen, ce pomislis, da se za ta denar lahko neomejeno vozis 10 dni po njihovih avtocestah.
Mislim, da stane 2000 sit, jaz jo kupim na črpalki v Šentilju.
LP, ina
10 DNEVNA STANE 1900 SIT-8 EUR,LETNA PA 70 EUR.LETNO SE SPLAČA ČE GREŠ NAJMANJ 8 KRAT NA NJIHOVE AVTOCESTE.
V potrditev Karmenslo, vinjeta stane 6,70 EUR. Kupili pred dvema tednoma.
Tudi v Graz se da priti brez vinjete (greš v Šentilju na star prehod, tisti za tovornjake), smo poskušali, a odsvetujem. Mi smo se zgubili pri Lipnici in le s težavo našli pravo pot. Ker smo se vračali v temi, sem uspela prepričati moža, da kupimo vinjeto in gremo po avtocesti, ker so na navadnih cestah smerokazi bolj na redko posejani.
Pa po Grazu se bojda ne smeš peljati po glavnih prometnicah, ker tudi tam potrebuješ vinjeto. To so mi povedali, pa me zanima, če katera ve, ali to drži?
z
Forum je zaprt za komentiranje.