Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avstrijska prehranska košarica vs slovenska

Avstrijska prehranska košarica vs slovenska

Sem brala o teh prehranskih košaricah in naj bi bila v Avstrija cenejša kot v Sloveniji.

Živim v AT pa krepko več dam  za hrano kot v SLoveniji. Kje so oni našli te podatke?

Pa pazim, da grem v Hofer, Spar , Lidl kupovat, ker ostale trgovine so še bistveno dražje.

Sploh kruh, meso, mleko je dosti dražje kot v Sloveniji.

Sem bila pa parkrat v Nemčiji pa je ceneje kot v Avstriji pa marsikaj cenej kot v Sloveniji.

Odgovor na objavo uporabnika
nekaj ne štima, 20.09.2022 ob 08:41

Sem brala o teh prehranskih košaricah in naj bi bila v Avstrija cenejša kot v Sloveniji.

Živim v AT pa krepko več dam  za hrano kot v SLoveniji. Kje so oni našli te podatke?

Pa pazim, da grem v Hofer, Spar , Lidl kupovat, ker ostale trgovine so še bistveno dražje.

Sploh kruh, meso, mleko je dosti dražje kot v Sloveniji.

Sem bila pa parkrat v Nemčiji pa je ceneje kot v Avstriji pa marsikaj cenej kot v Sloveniji.

Avstrija je dražja, kot Slovenija – od nekdaj že. Celo v tej primerjavi najdražja. Billa.

..https://www.24ur.com/novice/slovenija/zazivel-bo-portal-za-primerjavo-cen-osnovnih-zivil.html

Tukaj imaš pa ne Numbeo primerjavo – cost of living:

Avstrija:

..https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Vienna

Slovenija:

..https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Ljubljana

Pa še primerjava Avstrija vs Slovenija v procentih:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Austria&city1=Ljubljana&city2=Vienna&tracking=getDispatchComparison

Avstrija je najdražja, 20.09.2022 ob 09:05

Tukaj imaš pa ne Numbeo primerjavo – cost of living:

Avstrija:

..https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Vienna

Slovenija:

..https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Ljubljana

Pa še primerjava Avstrija vs Slovenija v procentih:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Slovenia&country2=Austria&city1=Ljubljana&city2=Vienna&tracking=getDispatchComparison

S tem, da je v Abstriji ( Ok, Dunaj) povprečna mesečna plača po odštetih davkih 2.466 EUR, v sloveniji pa 1.312 EUR 🙂

Ja, to vem, da je AT dražja. Samo ni mi jasno kako so s temi košaricami naračunali, da je v AT ceneje.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Austria&country2=Germany&city1=Vienna&city2=Frankfurt&tracking=getDispatchComparison

S tem, da je povprečna mesečna plača po odštetih davkih v Nemčiji ( Frankfurt)  pa kar 3.178,00 EUR 🙂

nekaj ne štima, 20.09.2022 ob 09:10

Ja, to vem, da je AT dražja. Samo ni mi jasno kako so s temi košaricami naračunali, da je v AT ceneje.

zajebal so… s tem da so vrgli stran 47.000 EUR denarja za ta projekt 🙂

Pa tudi po netu se radi pojavljajo zapisi kako je vse super poceni v AT v Slo pa tako drago. Pa stalno ene objave, da je Hofer v AT cenejši kot v Slo ali pa Spar ali pa Lidl… najdejo obe reklami in je v AT letaku kaka stvar cenejša kot v Slo in se razpišejo v nedogled. Pozabijo pa omenit, da so to pač posamezni izdelki. Ne omenijo pa tistih, ki so v Slo cenejši.

Avstrija je najdražja, 20.09.2022 ob 09:08

S tem, da je v Abstriji ( Ok, Dunaj) povprečna mesečna plača po odštetih davkih 2.466 EUR, v sloveniji pa 1.312 EUR 🙂

ne verjet vsemu, kar tu gor piše:

Das durchschnittliche Brutto-Monatseinkommen (14 mal) der Arbeiter/-innen und Angestellten in Österreich betrug 2020 rund 2.640 Euro – so die Zahlen des Hauptverbands der Sozialversicherungsträger.

Seveda pa več kot dobrodošli namigi kaj pa je res ceneje v AT kot v Slo.

Pa za Nemčijo tudi pride prav kaka namig. Tehnična roba, športna oprema, je gor pogosto cenejša kot v AT in Slo. Vsaj  za spletne trgovine to velja.

Bencin je pa najdražji v Nemčiji, najcenejši pa Slo, od teh treh držav.

Pri računanju cen hrane so naredili polno napak, zato je vse skupaj totalno neuporabno. Niso recimo popisali najcenejše moke, testenin in drugih artiklov iz določene trgovine, ampak so izbrali recimo določeno znamko – npr. Barilla polžke, ki naj bi jo imele vse trgovine, in potem primerjali cene točno teh testenin, čeprav imajo v vsaki od trgovin tudi cenejše opcije. Če mora nekdo ful gledati na denar, ne bo izbiral testenin glede na znamko. Zaradi tega je vse to brezveze – če bi izbrali druge artikle, bi pa lahko dobili čisto druge rezultate.

žžž994, 20.09.2022 ob 09:47

Pri računanju cen hrane so naredili polno napak, zato je vse skupaj totalno neuporabno. Niso recimo popisali najcenejše moke, testenin in drugih artiklov iz določene trgovine, ampak so izbrali recimo določeno znamko – npr. Barilla polžke, ki naj bi jo imele vse trgovine, in potem primerjali cene točno teh testenin, čeprav imajo v vsaki od trgovin tudi cenejše opcije. Če mora nekdo ful gledati na denar, ne bo izbiral testenin glede na znamko. Zaradi tega je vse to brezveze – če bi izbrali druge artikle, bi pa lahko dobili čisto druge rezultate.

Nisem se spuščala v detajle, niti nisem pogledala kaj točno so dali v košarico, ampak v oči mi je padlo, da naj bi bilo v AT ceneje kot v Slo, kar pa seveda ne verajmem.

Hja, to z Barillo je pa itak mimo. 3x dražje kot ostale testenine. Se mi zdi, da večinoma ne kupujemo Barille, ampak pač kake druge, cenejše testenine.

Ma ja -kot da vsi kupujemo to Barillo ali pa Rio Mare – največji šit – imaš cel kup drugih znamk, boljših -že Eurospin testenine so boljše in cenejše ( npr.  znamka Amo Esere ali pa Tre Mulini). Pa Ondina tunina je boljša od Rio Mare…

Barilla ni več to, kar je bila 20 let nazaj. Ja, so pa to marketinško najbolj oglaševane znamke – a so zato mislili, da folk to množično kupuje, ker padajo na oglaševanje- Barilla pa Rio Mare ? 🙂

Za Avstrijo ne vem, ker pa živim v Kopru lahko samo rečem, da zadnje čase ni več nobenega navala Italijanov na naše trgovine, ne. Niti restavracije, kot je bilo včasih. In se niti najmanj ne čudim.

Ko grem “čez”, je razlika že v samem Eurospinu – v italijanskem je večina izdelkov cenejša kot v Slo (isti izdelki), v Slo je npr. zobna pasta Parodontax (isti izdelek) za 2,20 EUR dražja kot v Italiji, če gledam Špar in 2,30 EUR dražja, če gledam Mercator.

Riž Scotti, isti izdelek v Italiji 2,79 EUR, v Sloveniji 4,79 EUR….(Riso Scotti Arborio, 1kg)

Brez komentarja, res.

Dobro, pustimo cene – verjetno se da tudi v Sloveniji najti zelo poceni izdelke, imaš tudi razne akcije, pa znižan kruh pred zaprtjem trgovine. Ampak kaj pa kvaliteta? Meni se zdi, da je v Italiji, Avstriji in drugje še vedno svetlobna leta pred Slovenijo. Včasih ne morem verjeti, kakšno sranje je na naših policah, mi pa smo še pripravljeni plačati za to.

V AT imajo bistveno več lokalnih, regionalnih, neuvoženih prehranskih izdelkov, ki so občutno dražji od uvoženih. Recimo AT marelice 4 €, italijanske 2€.

Ampak vseeno, je tudi tista nebio, neeko hrana dosti dražja kot v Slo. Predsvem kruh, mleko, meso. Pa ni bolj kvaliteno kot v SLO.

Storitve pa so itak bistveno dražje v AT kot SLo. Recimo frizer, razne terme, masaže, turistični ogledi, kosilo v gostilni…

nekaj ne štima, 20.09.2022 ob 09:12

Pa tudi po netu se radi pojavljajo zapisi kako je vse super poceni v AT v Slo pa tako drago. Pa stalno ene objave, da je Hofer v AT cenejši kot v Slo ali pa Spar ali pa Lidl… najdejo obe reklami in je v AT letaku kaka stvar cenejša kot v Slo in se razpišejo v nedogled. Pozabijo pa omenit, da so to pač posamezni izdelki. Ne omenijo pa tistih, ki so v Slo cenejši.

Ja tudi jaz sem že večkrat na netu zasledila komentarje kako je Avstrija cenajša kot Slo. Sem mislila, da jaz ne znam kupovat v Avstriji. Ker kadar smo bili na dopustu se m je zdelo primerljivo. Niti ne da bi bilo pretirano dražje niti da ja cenejše kot pri nas.

nekaj ne štima, 20.09.2022 ob 09:51

Nisem se spuščala v detajle, niti nisem pogledala kaj točno so dali v košarico, ampak v oči mi je padlo, da naj bi bilo v AT ceneje kot v Slo, kar pa seveda ne verajmem.

Hja, to z Barillo je pa itak mimo. 3x dražje kot ostale testenine. Se mi zdi, da večinoma ne kupujemo Barille, ampak pač kake druge, cenejše testenine.

Ta primerjalnik delat sploh pa da to dela samo ena država zase je brezveze in tudi draga zadeva. Trgovine imajo polno svojih blagovnih znamk pa znamke, ki se prodajajo samo po določenih trgovinah. Potem je tu še težava v količini, ker ena trgovina ima lahko vrečko testenin cenejšo kot druga a je v eni 450g v drugi pa 500g.

Vsega tega ni ne konca ne kraja.

Kvaliteta, 20.09.2022 ob 10:33

Dobro, pustimo cene – verjetno se da tudi v Sloveniji najti zelo poceni izdelke, imaš tudi razne akcije, pa znižan kruh pred zaprtjem trgovine. Ampak kaj pa kvaliteta? Meni se zdi, da je v Italiji, Avstriji in drugje še vedno svetlobna leta pred Slovenijo. Včasih ne morem verjeti, kakšno sranje je na naših policah, mi pa smo še pripravljeni plačati za to.

Ne vem če je res kaj boljša kvaliteta, res ne kupujemo toliko v tujini. Pač ko smo na dopustu kupimo tam ne vozimo s seboj.

Je pa res, da smo bili julija v Avstriji in so imeli marelice. Ok v predelu, kjer rastejo smo jih kupili kar tam ko so jih obirali, skoraj da ne iz drevesa in so bile res dobre. A v trgovini sem opazila Avstriske marelice, drage k žafran, bile so pa take male na pol zelene, pri nas če je taka marelica na drevesu smatramo, da je bolna in jo vrženo stran. Oni so pa to prodajali kot Bio.

New Report

Close