avti z višjim položajem sedenja
Lp
Kako je vozit SUV se pravi višji položaj sedenja kot terenec, je res tako super, problem je to da so vsi te kao terenci vsi grdo narejeni tisti,ki so okoli 2020 letnika vsaj večina.
Mogoče bi se našel kaki volvo drugi so pa vsi tko nelepo sestavljeni od notranjosti do zunanjosti, zelo malo je takih terencov, da imajo armaturo podalšano do sedežev in sredinsko konzolo primerno visoko.
Recimo eden lepših SUV je volvo xc60, potem kaki peugeot 3008, mogoče kaki audi potem je pa že konec.
A je občutek res občutno ampak ne sam občutno ampak da dejansko sediš višje in cesto pred sabo.
Hvala
Vozim Audi Q5 40 TDI S-Tronic S-Line. Če iščeš avto, v katerem ne zgolj sediš – ampak zares počivaš, potem je model z nastavljivim podvozjem eden redkih, ki res omogoči ta občutek.
Višina? Ne pretirava. Nekih 25 cm od tal – odvisno od nastavitve. Ravno prav, da ti da tisto samozavestno “grem čez vse” perspektivo. Sploh pa me prepričajo amortizerji. Mehko podvozje, ko sem utrujen in čvrsto, ko sem buden.
Notranjost se zdi kot topel objem iz brušenega aluminija in usnja. Ne kriči, ampak mi šepeta, da sem doma. Užitek vožnje. Suvereno, brez napora. Tihi navor dizla, brez afnanja, samo ravno prav odmerjena moč.
Ni pa to SUV za dokazovanje ali pistavljanje. To je avto za človeka, ki ve, kaj hoče. In ki se mu ne ljubi več razlagati in pojasnjevati.
iDesi
Vozim Audi Q5 40 TDI S-Tronic S-Line. Če iščeš avto, v katerem ne zgolj sediš – ampak zares počivaš, potem je model z nastavljivim podvozjem eden redkih, ki res omogoči ta občutek.
Višina? Ne pretirava. Nekih 25 cm od tal – odvisno od nastavitve. Ravno prav, da ti da tisto samozavestno “grem čez vse” perspektivo. Sploh pa me prepričajo amortizerji. Mehko podvozje, ko sem utrujen in čvrsto, ko sem buden.
Notranjost se zdi kot topel objem iz brušenega aluminija in usnja. Ne kriči, ampak mi šepeta, da sem doma. Užitek vožnje. Suvereno, brez napora. Tihi navor dizla, brez afnanja, samo ravno prav odmerjena moč.
Ni pa to SUV za dokazovanje ali pistavljanje. To je avto za človeka, ki ve, kaj hoče. In ki se mu ne ljubi več razlagati in pojasnjevati.
O maj gad. Zaključek zmaga. Ne lubi, a predhodno ob branju orgazimiramo. Cela reklama šepetov in držljajev.
prednost višjega sedenja je (bila – dokler ni bilo toliko višjih vozil na cesti) super – sploh za voznike po 50 letu starosti, ker si videl več vozil naprej skozi okna vozil pred tabo in si tako imel več časa za reakcijo na dogajanje v premetu. Sedaj je to še OK – ni pa več toliko preglednosti nad prometom spredaj.
SUV jazsem vozil fse. a,b,c in D. kombije suve. fse. ne vem kaj ti naj rečem. primer bom dal. bmw x5 3.0 diesel. misliš da bo avto full šel. pa gre orng. uredu gre. ampak noter se čuje, veter. na avtocesti. nekako se ne zgane takoj. pa je 3.0 tdi 280kojn. pa ne nekako ne gre. eni je bilo ful čudno. meni osebno je top avto vw touran 2.0 tdi dsg. za navadnega čloeka je nek SUV res kao višji. ko pa ti enkrat voziš, vlki kombi, tovornjak, bus pa je to igračka. ni to tko, kot recimo renault master, al pa trafic al pa neki tazga,. seveda je xc60 dober avto. seveda je suv bolj varen kot osebni avto. v veini suvov kere sme peljal, sem pa jih skori fse, me je najbolj motilo, da se je avto nagibal in da je res bilo rk visoko za stopit v avto. po lv avtu pa ni bilo tisto udobno tovornjakarsjo sedenje z mečami dol pa pokočno sedenje, ležerno. ampak tko kto v subaru forester skori. malo bolje no. da je rit visoko in noge tudi kr visoko. meni to ni. je pa ziher bolj varno, če se ti kdo zapizdi od strani. to pa je ziher. jaz bivseeno raje vzel nek kombi. ker ima več placa. če že rabim tak vlki avto. pol bi fsaj rad da je uporaben. recimo mercedes V class. al pa touran, multivan. dokler se voziš lepo, počasi umirjeno, tekoče, udobno je seveda nek mercedes gle zakon. seveda. ni pa to sedaj, kot bi sedel v tovornjaku. tako pa ni.
Bog mona, 05.04.2025 ob 19:45
prednost višjega sedenja je (bila – dokler ni bilo toliko višjih vozil na cesti) super – sploh za voznike po 50 letu starosti, ker si videl več vozil naprej skozi okna vozil pred tabo in si tako imel več časa za reakcijo na dogajanje v premetu. Sedaj je to še OK – ni pa več toliko preglednosti nad prometom spredaj.
Če si nad 50 je zelo velika verjetnost da imaš dober pregled spredaj, ker si načelnik, prvi v konvoju.
Avtoindustrija ima preko 130 let zgodovine in kar naenkrat se zgodi, da 50-letniki ne morejo več vstopati/izstopati v/iz avta. Ne me hebat!
Kja se pridobi s SUV? Višja prodajna cena za 30%, večji hrup zaradi slabe aerodinamike, večja poraba goriva, daljša zavorna pot zaradi teže, nagibanje v ovinkih zaradi visokega težišča, dražje gume…
Iz radovednosti sem se usedel v novega avengerja in sem takoj skočil ven. Ne morem voziti avta, če vidim pred sabo havbo.
Vozim limuzino in karavana D segmenta in tako bo ostalo.
Za penzioniste z gibalnimi težavami pa je bolj koristno, da se odrečejo vozniškemu dovoljenju, kot da s svojimi suvi delajo gnečo na cestah. Vedno so prvi v koloni in vedno ustvarjajo kolone. Jebali vas suvi.