Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avtizem

Avtizem

Pozdravljeni starsi.

Sem mamica 4 letnega fantka in 1 leto staro puncko. Naj vam opisem kako smo prisli na besedo avtizem in cez katere preglede smo vse sli.

Sin se ni plazil in je shodil ze pri 9.m. Ni se odzival na svoje ime sigurno do 2.leta. Slab ocesni stik. Hiparaktiven. Se igra bolj sam. Ne zanimajo ga avtocki, betmeni, traktorji… njegove igrace so izprazniti zaboj in si predstavljati tv poiskati otroski telefon, ki je daljinec. Igra v otroski kuhinji in narava iskanje kamnov, palck…Ko je od partnerja sestra omenila, da bi lahko bil avtist. Smo zaceli s preiskavami. Prvo pri zdravniku kjer nas je napotila na pregled v razvojno ambulanto. Tam so pregledali zivcevje, mozgane in kosti. Vse ok razn malo skrivljena hrbtenica zato, ker se ni plazil. Napotitev k logopedu veliko ponavlja besede in nerazlocno govori ter tezje razume vprasanje. Do sedaj do 4.leta se je ponavljanje skoraj prenehalo z govorom je veliko napredoval in zacel ze kar dobro povezovati stavke. Obisk pri psihologinji, ki je sla po nekem zvezku in nekih igrah, ki je bil 2x ga je ocenila za blagi avtizem. Obisk pri pedagoginji v vrtcu ni upala govoriti o diagnozi vendar je tudi zasledila blago zaostajanje. Se zadnji pregled pri dr.Macedoni, ki dela v institutu za avtizem. zelo arogantna zenska, vsak argument mi je nasla na moje postavljeno vprasanje. Imel je z drugo zdravnico neke vaje, ki je bil samo 1x in Ocenila, da ni AVTIST. Dobil je po 2 letih strokovno pomoc v vrtcu in sem zelo vesela. Napredek se vidi. Zato sprejmite dodatno pomoc v vrtcu in logopeda od njih imate korist vse ostalo je zguba casa in energije.

Sedaj vam pa jaz povem svoje mnenje dragi starsi. Ne bom trdila, da je avtizem izmisljena beseda ampak je se ne raziskano. Se mi zdi, da je premalo vlozeno za raziskave in se vedno tocno ne razumejo avtistov. Ko sem od psihologinje zvedla, da je blagi avtist mi je bilo zelo tezko. Nisem pa vedela, da tudi ce je avtist se stvari ne bodo spremenile razen, da se mi starsi trudimo za napredek otroka. Edino kar rabite je to oseba, ki razume take otroke. Ne govorim o starsih tem vec o strokovni pomoci, ki vam bo pomagala imvam in otroku. Ce bi kdo zelel kaksen pogovor me lahko kontaktira na Sanja_tanja15@hotmail.com ali pa kar tukaj pisete.

New Report

Close