Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Avto dolgo stoji na mestu – akumulator

Avto dolgo stoji na mestu – akumulator

Je tu kdo, ki se spozna na avte in akumulatorje? Verjeto ne, ampak mogoče pa vendarle :).

Torej, če avto iz nekega razloga stoji več tednov na mestu. Ga nihče ne prižiga. Domnevam, da je kar velika verjetnost, da bo akumulator kmalu prazen. Sicer sedaj ni ekstra mrzlo, ampak kaj hudo toplo pa tudi ne.

Če avto samo prižgeš, se akumulator itak še bolj sprazni .To drži, a ne?

Kaj pa, če avto prižgeš in ga pustiš par minut prižganega, na mestu, ga nikamor ne pelješ? Je to opcija, da se akumlator ne prazni oz. da se nafila? Pa koliko časa bi moral avto tako biti prižgan?

Če se akumulator sprazne. POtem tudi centralno zaklepanje ne deluje več. Kako sploh lahko prideš v avto, če nima klasične ključavnice?

Gre za mali avto, bencinar, mašina Euro6.

Akumulator odklopi in ga nesi ba toplo.

Lahko ga dofilavaš s polnilcem.

Al pa pržganga, vendar v štandgasu je premalo obratov in naj ne bi filal oz. skor nič, tko da bi blo dobro met mal gasa, da se polni- to je v skrajni sili.

Avto je dobro prižgat, segret do temp, ko zalaufa ventilator, da ne zapeče, vsake tok cajta. Pa mal prestavt, da se gume be deformirajo.

Ziher maš nekje v tisti kartici ali debelem daljinčku zasilni ključ. Pri šoferski kljuki pa nek pokrovček oz.  sistem, da prideš do ključavnice v sili, in odpreš-navodila, youtube ..

zapel v fužine. tam bodo avto lepo uskladiščili, na klocne, kot je treba. tudi akumulator ti bodo vzeli iz avta

Akumlatorja ne morem odnesti na toplo (če bi to šlo, bi šla tudi vožnja avta).

Pa tudi, če bi to šlo (niti nimam koga, da bi mi to naredil), ko je akumulator odklopljen, ne morem več v avto. Razen, če pustim pred odklopom odklenjena vrata. Kar bi pomenilo avto več tednov na javnem parkplacu pa odklenjen.

Ključ seveda je, za vžig avta. Ni pa ključavnice na vratih. Je kljuka, nobene ključavnice :(. Obstaja možnsot, da je kje drugje kaka skrita ključavnica?

V glavnem nimam možnosti avta prestavljati. Prižgati bi verjetno šlo, vendar kot omenjaš, to ne bi polnilo akumlatorja.

akumulator se ne sprazni, če avto stoji. Če se sprazni, menjaj akumulator, ker je že izrabljen in so katode v stiku. Nič ni večno, tudi Ron ne.

Seveda se prazni. Če stoji 2 meseca, sploh, če je hladno, …

Na žalost se sprazni, ker določenga dela elektronike v današnjih avtih ni mogoče izklopiti. Tako čez palec, bi rekel, da danes noben novejši avto ne zdrži več kot en mesec, ne da bi spraznil akumulatorja.

Jaz bi glede tega povprašal na pooblaščenem servisu.

Sam sicer imam avto, za katrega so mi setovali, naj na akumulator priklopim “vzdrževalca” – polnilec, ki periodično polni akumulator, ker letos, ko sem bi na morju, avta nisem rabil več kot en mesec.

se ne da izklopit elektronike. To besedišče poznavalcev avtoelektrike poslušam že 72 let.  Kupi nov akumulator in se ne bo nič praznil. Če maš pa v 15 let starem golfu še prvi akumulator, se pa prazni.

Odgovor na objavo uporabnika
Ron še živ, 15.11.2021 ob 16:50

akumulator se ne sprazni, če avto stoji. Če se sprazni, menjaj akumulator, ker je že izrabljen in so katode v stiku. Nič ni večno, tudi Ron ne.

Če dva meseca nič ne ješ, ne boš lačen, le delat ne smeš:-)

za poznavalce avtomobilov, 15.11.2021 ob 16:48

Akumlatorja ne morem odnesti na toplo (če bi to šlo, bi šla tudi vožnja avta).

Pa tudi, če bi to šlo (niti nimam koga, da bi mi to naredil), ko je akumulator odklopljen, ne morem več v avto. Razen, če pustim pred odklopom odklenjena vrata. Kar bi pomenilo avto več tednov na javnem parkplacu pa odklenjen.

Ključ seveda je, za vžig avta. Ni pa ključavnice na vratih. Je kljuka, nobene ključavnice :(. Obstaja možnsot, da je kje drugje kaka skrita ključavnica?

V glavnem nimam možnosti avta prestavljati. Prižgati bi verjetno šlo, vendar kot omenjaš, to ne bi polnilo akumlatorja.

Vsi novejši avti imajo “skrito” ključavnico, ker se dostikrat zgodi da se ključ izprazni. Poglej v navodilih. Če jih nimaš, jih najdeš na netu.

A res nimaš nikogar da bi se malo z avtom zapeljal naokrog?

to je neživa narava. V akumulatorju ni biokemićnih procesov. kje je vaše znanje kemije

Imam doma oldtimerja in ga samo malo vžgem vsake tri mesece. Ni se mi še spraznil akumulator.

Uf, kaki poznavalci avtov. Dedci pač. En ugotavlja, da se akmulator prazni, darug, da ne…

Neprijavljena, in kjje naj bi bile take skrite ključavnice? Kje v kljuki ali kje.

Nekaj sem brskala po netu. Je možno, da je skrita ključavnica nekje v kljuki, da moraš najprej odstranit neko plastiko in da je tam skrita? Če je tako, je težko to reč odstranit?

TOrej pač verjetno ni druge kot najti to ključavnico in napolnit akumulator? Ker dvomim, da se ne bi spraznil. SPloh, če bo mraz.

Pa zdi se mi, da ženske več vedo o tej temi kot moški :).

Nekdo, ki ima ze leta tovrstne dileme…

Akumulator se seveda s casom prazni. Eni prej, eni kasneje. Odvisno od marsicesa. Predvsem seveda od tipa in stanja avta, akumulatorja, opreme. Jaz ga v primeru, da vem, da ga dalj casa ne bom uporabljal, enostavno odklopim. Sicar ga pa vsake toliko za pol ure zapeljem okoli. V mojem primeru moram zaradi specificnega problema to narediti dokaj pogosto. S tem, da je ni pri mojem avtu nic drugace, ce mi za pol ure le na parkiriscu laufa. Akumolator se mi napolni. Vem pa, da pri nekaterih avtih to (idle run) ne pomaga.

Izpraznil se počasi bo. Eno je samopraznenje, dodatno pa še osnovna elektronika, ki se je ne da izklopiti (npr ura, spomin radia, ipd). Vendar to lahko traja mesec, dva, tri… tudi več. Odvisno od avta in stanja oz kvalitete akumulatorja.

Delujoč motor pomaga, vendar bi moral teči vsaj kakšnih 10 – 15 minut in to vsaj malo nad prostim tekom. V prostem teku praktično še ne polni akumulatorja – oz komaj kaj.

Tudi za par metrov ga je koristno premakniti, da se gume ne deformirajo.

Ja, to mi je jasno, da se akumulator prazni.

V kakšnem stanju pa je akumulator pa ne vem, ker je avto kupljen rabljen. AMpak bi rekla, da je prvi akumulator, torej star 5 let.

Hvala. Torej nima smisla avta samo prižgati in pustiti prižganega na mestu. Sem mislila, da je mogoče to dovolj.

Žal pa ga ne morem zapeljati naokrog. Akumulatorja tudi ne morem odnesti noter. Če bi to šlo, bi ga seveda zapeljala vsake toliko malce naokrog pa žal ne gre. Nisem v mobilnem stanju.

Jutri grem razsikovat kje naj bi bila tista skrita ključavnica. Da mi bo uspelo vsaj v avto priti, če se bo akumulator izpraznil, da ga bom napolnila.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo 💩💩💩

Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo. 

Če je akumulator star pet let, bo po tednu dni prazen, če ne boš vozila. In če ga boš polnila na kable, bo ponovno hitro prazen. Se posebej sedaj pozimi. Pusti avto stat, nato kupi nov akumulator. Dober okoli 50 eur. In boš imela mir.

Planet856, 15.11.2021 ob 21:41

Če je akumulator star pet let, bo po tednu dni prazen, če ne boš vozila. In če ga boš polnila na kable, bo ponovno hitro prazen. Se posebej sedaj pozimi. Pusti avto stat, nato kupi nov akumulator. Dober okoli 50 eur. In boš imela mir.

POlnila bi s polnilcem. Torej na na drug avto, ampak polnilec.

Nov akumulator je dobrih 100€ :). Pa ni nič posebnega. Pa hudič je it akumulator kupit, če avto ne vžge :). Tako, da na vsak način ga bom morala napolniti.

za poznavalce avtomobilov, 15.11.2021 ob 21:46

POlnila bi s polnilcem. Torej na na drug avto, ampak polnilec.

Nov akumulator je dobrih 100€ :). Pa ni nič posebnega. Pa hudič je it akumulator kupit, če avto ne vžge :). Tako, da na vsak način ga bom morala napolniti.

Men je to naredil mehanik, šel kupit akumulator, menjal in sem mu dala 10 eur za delo.

za poznavalce avtomobilov, 15.11.2021 ob 15:30

Je tu kdo, ki se spozna na avte in akumulatorje? Verjeto ne, ampak mogoče pa vendarle :).

Torej, če avto iz nekega razloga stoji več tednov na mestu. Ga nihče ne prižiga. Domnevam, da je kar velika verjetnost, da bo akumulator kmalu prazen. Sicer sedaj ni ekstra mrzlo, ampak kaj hudo toplo pa tudi ne.

Če avto samo prižgeš, se akumulator itak še bolj sprazni .To drži, a ne?

Kaj pa, če avto prižgeš in ga pustiš par minut prižganega, na mestu, ga nikamor ne pelješ? Je to opcija, da se akumlator ne prazni oz. da se nafila? Pa koliko časa bi moral avto tako biti prižgan?

Če se akumulator sprazne. POtem tudi centralno zaklepanje ne deluje več. Kako sploh lahko prideš v avto, če nima klasične ključavnice?

Gre za mali avto, bencinar, mašina Euro6.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo 💩💩💩

SFR Stranka Fekalnega Razodetja 💩💩💩, 15.11.2021 ob 22:02

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka

Drekec pekec šu

Planet699, 15.11.2021 ob 22:04

Drekec pekec šu

sj bodo moderatorji prec pobrisal. prej kukr anticepilsko sranje. aja sj tizga pa ne brišejo.

drekec pekec, 15.11.2021 ob 22:08

sj bodo moderatorji prec pobrisal. prej kukr anticepilsko sranje. aja sj tizga pa ne brišejo.

New Report

Close