avto gume levih znamk
večna dilema…ves lajf sem kupovala michelin, sava, kumho, semperit…vedno dala za gume malo premoženje, sedaj delam manj km, in kupujem celoletne, ki jih na 2 leti menjam. Nič več zimskih in letnih….gledam oprijem in hrup, pač tiste oznake na gumah…..in ugotovim, da ima marsikatera znana guma slabše oznake kot neke leve low budget znamke Minerva, Austin, Rotadela….
ok, kupim pač levo znamko, sem ful zadovoljna, skoraj polovico sem dala manj kot za priznano znamko, sedaj pa navali name: vsi me fakajo…kaj to sranje kupujem, samo une prve tri oznake so najboljše…mislim halo??? Samo nike, adidas in beneton je zakon….
povejte iz svojih izkušenj….kaj uporabljate, znamke, gledate oznake, gledate na ceno….kaj gledate…
hvala
Jaz tudi ne dam veliko na teste in ne vem kaj. Včasih sem gledal dosti, zdaj pa mi dol visi.
Načeloma če sem slišal za znamko že enkrat prej, je dost dobra verjetno. Saj pa gumo ni tak kunšt nardit, prekleto. Pogledam tisti EU rating, B, C, D in tisto je čist dost. Ne kupim absolutno najcenejše možne, ampak nekaj blizu pa.
Pred 15 leti sem se zmrdoval nad Nexen, potem sem par let kasneje videl, da je bila na testih solidna, par let nazaj sem kupil Nexen, čist nič narobe z njo.
Zimskih tudi jaz nimam več, enostavno mam letne celo leto. Snega pri nas ni več, mogoče 5 dni na leto malo, ceste so splužene do večera. Grem raje takrat z javnim prevozom, magari taksijem, če imam kaj nujnega.
Dva avta imamo.. Za dober avto imamo dobre gume, menjamo zimske in letne. Za slabsi avto imamo povprecne gume.. zdaj, ko ga bo treba pocasi menjat, pa so kar zimske ves cas gor. So boljse, kot celoletne. Celoletne so ravno toliko, da zadostijo pravilom, za varnost pa, sigurno ne. Ne gre se samo za sneg, pozimi je na cesti nevarno, tudi ce ni snega
jaz mam, 28.09.2024 ob 15:39
Ne gre se samo za sneg, pozimi je na cesti nevarno, tudi ce ni snega
V glavnem gre za sneg, drugje jaz nisem opazil nekih razlik, ko sem še imel letne in zimske, pa tudi zdaj nobenih pproblemov, odkar imam samo letne.
Kaj pa led, sploh na kakem delu, kjer ga ne pricakujes? Izpostavljeni deli, mostovi itd.. Sneg je manjsi problem, itak peljes pocasi.
jaz mam, 28.09.2024 ob 15:46
Kaj pa led, sploh na kakem delu, kjer ga ne pricakujes? Izpostavljeni deli, mostovi itd.. Sneg je manjsi problem, itak peljes pocasi.
Na ledu nobena zimska čudežev ne dela, v snegu so največje razlike. Sneg ni manjši roblem, v snegu dejansko obtičiš z letnimi.
Rajsi obticim, kot da me s ceste odnese. Dobre zimske gume so ok tudi za led.
jest…., 28.09.2024 ob 14:58
večna dilema…ves lajf sem kupovala michelin, sava, kumho, semperit…vedno dala za gume malo premoženje, sedaj delam manj km, in kupujem celoletne, ki jih na 2 leti menjam. Nič več zimskih in letnih….gledam oprijem in hrup, pač tiste oznake na gumah…..in ugotovim, da ima marsikatera znana guma slabše oznake kot neke leve low budget znamke Minerva, Austin, Rotadela….
ok, kupim pač levo znamko, sem ful zadovoljna, skoraj polovico sem dala manj kot za priznano znamko, sedaj pa navali name: vsi me fakajo…kaj to sranje kupujem, samo une prve tri oznake so najboljše…mislim halo??? Samo nike, adidas in beneton je zakon….
povejte iz svojih izkušenj….kaj uporabljate, znamke, gledate oznake, gledate na ceno….kaj gledate…
hvala
ne kupuj teh levih gum, te leve stranke psrdon znamke so najslabse, imajo pa sama zveneca imena..GIBANJE SVOBODA, LEVICA, SOCIALNA DEMOKRACIJA… teh znamk se je je nedvoumno treba izognit
Ja, kolikor se spomnim, so policaji imeli dolgo nazaj enkrat Nexen in takrat je to komaj prišlo v Evropo. Se spomnim, da takrat so bile na testih nekje zadaj. Po tistem par let so a na nekih testih že zmagovale. Danes so kar uveljavljena znamka.
Jaz sem jih kupil 2021, se mi zdi. So dosti napredovavli od takrat. Poglej, kake avte je delal npr. hyundai leta 1993, kake pa 2006, recimo.