Avto – na lizing ali z gotovino?
Kupujem nov (rabljen) avto, nasparano imam nekaj čez 8.000 in sedaj se odločam med lizingom in nakupom z gotovino. Kaj priporočate? Kako je glede lizinga? Je res da avta ne sme uporabljati nihče (razen uporabnika) brez dovoljenja avtohise? Avto je torej pravno gledano last avtohise do zadnjega obroka? Kaj pa v primeru da ga razbijem?
Anonimno 8331, 10.01.2025 ob 10:38
Kupujem nov (rabljen) avto, nasparano imam nekaj čez 8.000 in sedaj se odločam med lizingom in nakupom z gotovino. Kaj priporočate? Kako je glede lizinga? Je res da avta ne sme uporabljati nihče (razen uporabnika) brez dovoljenja avtohise? Avto je torej pravno gledano last avtohise do zadnjega obroka? Kaj pa v primeru da ga razbijem?
če ga razbiješ si v dreku.. če nimaš kaska… mene je eno budalo nabilo na ac in mi celo rit razbil.. ocenili so ekonomsko totalko.. na koncu sem bil v minusu 2k evrov..jebeš lizing..nikoli več..raje vzami kredit pa je avto tvoj
naj še dodam da avto sem imel 1 mesec komaj ..ja lepo lepo. 😀 kasko se ne splača če je avto star več kot 5 let ven sem dobil tričetrt vsote kaj sem vplačal.. nakar sem moral takoj poplačati lizing ker je bil avto karamboliran in zahtevajo denar takoj če si ga zložu 😀 ja lepa nategancija je ta lizing.. nič nisi kriv pa najebeš ko ta velik
pa da boš mogoče imel malo predstave kako hitro nastane ekonomska totalka.. samo da moraš dat avto ravnat na mizo si že tam takoj na 5 jurčkov 😀 pol pa blatniki delo barvanje itd.. pa je avtomatsko po njihovem avto za nič 😀 bognedaj da ti airbage ven stolče pol pa tak se ti res ne splača popravljat te kište 😀 na srečo jih meni takrat ni
Jaz pa sem kupil avto na lizing, sedaj ta lizing odplačujem eno leto in bi ga rad odplačal.
Ali mi bodo vrnili kaj od vloženega denarja, za avto sem namreč plačal skupaj z lizingom 21.ooo,00 evrov, če bi ga kar plačal z gotovino, bi me ta avto stal 23.000.- evrov.
Vsaj tako so mi razlagali.
Sedaj bi ga rad zamenjal za novega, ker nisem čisto zadovoljen z njim. Imam pa še tri leta lizinga.
Naj mi kdo razsvetli pojme, če se na tako kalkulacijo kaj razume.
Leasing ima smisel samo, če imate podjetje in daste mesečno plačilo neposredno med stroške in si tako nižate dobiček(in plačate po določenem času manj davka od dobička). Po določenem času lahko avto sebi prodate z popustom.
Če nimate dovolj denarja raje na banki vzamite klasičen kredit ali pa še bolje: Kupite si avto v skladu z finančnimi zmožnostmi. Posedovanje avta stane zaradi amortizacije hitro dobrih 3-5 tisočakov letno…
100 ljudi, 100 čudi. Ampak da si bi kdo naredil izračun pa ne. Vsi samo nekaj na pamet pametujete. Če ne znate, dajte otrokom pa vam bodo izračunali.
Ne vem kako je sedaj, ampak en čas se je lizing splačal če si ga vzel za najkrajše obdobje. In to zato ker so ti trgovci dali večji popust kot so bili stroški lizinga in obresti. Pred tem se je bolj splačal kredit.
Popusti, obresti in najkrajši rok lizinga so odisni od znamke avta.Obresti so vezane na euribor, ki pa je sedaj visok. Zato bi res znalo bit da te pride dražje.
Ampak ljudje zakaj si ne date naredit izračunov? Veliko bolj ziher varianta kot pa te vaške govorice.
En govori neumnosti da lizing hiše najema avte. Drugi pametujejo kdaj si izbiraš kasko, ampak o tem lizingojemalec sploh ne odločaš, odloča lizing hiša, ki je lastnik in na katero se glasi zavarovanje.
Avtor mi ne vemo kakšne zaslužke imaš, v kakšni finančni situaciji si. Vsak lahko izhaja le iz sebe. Če že sprašuješ – jaz osebno jajc za 5.000 evrov ne bi kupovala.
lizing in gotovina, 10.01.2025 ob 18:09
Dve leti nazaj sem kupila avto za 15k, popust na lizing, cena 13k. Vzela sem lizing in ga odplacala cez 3-4 mesece, ko sem imela letno obnovo registracije avta. Prisparala nekaj manjnkot 2k evrov, s cimer sem pokrila zavarovanje, kasko in registracijo in se ostalo mi je 500€.
DAj ti to matematiko komu za jurja plače. Mene vedno fascinirajo bóškoti. Ìz adriam in naprej z luknjami.
Neprijavljena, 10.01.2025 ob 17:46
100 ljudi, 100 čudi. Ampak da si bi kdo naredil izračun pa ne. Vsi samo nekaj na pamet pametujete. Če ne znate, dajte otrokom pa vam bodo izračunali.
Ne vem kako je sedaj, ampak en čas se je lizing splačal če si ga vzel za najkrajše obdobje. In to zato ker so ti trgovci dali večji popust kot so bili stroški lizinga in obresti. Pred tem se je bolj splačal kredit.
Popusti, obresti in najkrajši rok lizinga so odisni od znamke avta.Obresti so vezane na euribor, ki pa je sedaj visok. Zato bi res znalo bit da te pride dražje.
Ampak ljudje zakaj si ne date naredit izračunov? Veliko bolj ziher varianta kot pa te vaške govorice.
En govori neumnosti da lizing hiše najema avte. Drugi pametujejo kdaj si izbiraš kasko, ampak o tem lizingojemalec sploh ne odločaš, odloča lizing hiša, ki je lastnik in na katero se glasi zavarovanje.
Avtor mi ne vemo kakšne zaslužke imaš, v kakšni finančni situaciji si. Vsak lahko izhaja le iz sebe. Če že sprašuješ – jaz osebno jajc za 5.000 evrov ne bi kupovala.
KAj pa ti otroke iz pamtiveka ob razlagi turiš no.
NERAZUMLJIVO, 10.01.2025 ob 12:25
Jaz pa sem kupil avto na lizing, sedaj ta lizing odplačujem eno leto in bi ga rad odplačal.
Ali mi bodo vrnili kaj od vloženega denarja, za avto sem namreč plačal skupaj z lizingom 21.ooo,00 evrov, če bi ga kar plačal z gotovino, bi me ta avto stal 23.000.- evrov.
Vsaj tako so mi razlagali.
Sedaj bi ga rad zamenjal za novega, ker nisem čisto zadovoljen z njim. Imam pa še tri leta lizinga.
Naj mi kdo razsvetli pojme, če se na tako kalkulacijo kaj razume.
ČE KDO VE NAJ MI POVE, ČE MI BODO DELNO VRNILI LIZING ?????