Avtodom
http://caravaning.zanimiv.net/
tukaj izveš vse.
-mi ga imamo
-zaenkrat imamo samo dobre izkušnje, nikoli pa ne veš kje se ti dogodi kaj neprijetnega
– ob nakupu je predvsem minus :-)))… potem ko ga uporabljaš se pa začnejo plusi
-stroški čez leto: zavarovanje, servisi…. oprema – odvisno kakšnega kupiš, koliko ima že opreme gor
-mi ga rabimo čez celo leto, parkiranega imamo poleg hiše (nadstrešek), ker ga je potrebno na elektriko priklopit preden greš na pot… nekateri imajo stalno priklopljenega..
tule še malo preberi
samo če je 1. vtis slab, ne vem no, če se pol še vračaš.
Če vprašaš za nasvet, kaj in kako pa čist neki drugega odgovarjajo pa neke šifre itd.. pol se sploh ne vračaš več z vprašanji. Prosil, jih pa verjetno ne bomo a ne. Očitno so samo seb zadostni in svoje”prijaznosti ” in znanja niso ravno pripravljeni delti z nikomer….
še posebej pa ne z nekom , kateri nima izkušenj in prvič kupuje AD.. verjemi govorim iz izkušenj s tem forumom žal :-)))
sej mogoče so fejst ampak do novincev NE
No da še malo napišem situacijo.
Imamo več let prikolico, stacionirano. Počasi smo se naveličali. SMo 3 je . radi bi šli tud malo naokoli. Gledali smo cene do 20 k€ pa se nam ni zdelo nič primernega. NAto smo šli gledat dražje, pa večje. Sedaj imamo mnenja da ne vzet premajhnega, sploh če želimo jet smučat z njim… Želimo pa fiksne postelje.. Sedaj je dilema a vzet do 6m ali tudi čez??
Zato sprašujem za mnenja in sm tud na forumu slo caravaning, pa so bli sami neumni odgovori in kao poišči. samo z leto človek nabere izkušnje in mogoče menja Ad. zato recimo so dobrodošle nove izkušnje: oni pa samo poišči, je že vse napisano… Jest pa mislim da ni , in da se vsakič posebej kej spreminja… no tako da .. s tem forumom same slabe izkušnje
Lp :-))
http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=2938037
Glej, če ste trije ti jaz tega priporočim. Je vreden več, kot ga prodajajo. Pa tudi za zimo je primeren.
Če mislišdosti potovati okrog s trajekti, ti kar povem, da je cena vozovnice za AD-je do 6m bistveno nižja kot za tiste daljše.
Sicer pa – če ste trije, lahko kupiš AD z alkovo in fiksno zadnjo posteljo.
Večja dolžina navadno pomeni večjo medosno razdaljo, bolj plešoči zadek in večje težave pri parkiranju, obenem pa tudi več udobja in več shranjevalnega prostora.
Če ga želiš uproabljati vse leto, preveri, da bo dno dvojno izolirano in prtljažnik dovolj velik za vso zimsko opremo.
Meni je za tri zelo všeč Challenger Genesis 31
http://www.avto.net/_PROSTICAS/ad.asp?ID=2806462
Na forumu imam kot začetnica zelo dobre izkušnje.
Sem pa pred izstrelitvijo rafala vprašanj res uporabila iskalnik in veliko brala…..
tako je ponavadi:
tudi mi smo najprej iskali za manj denarja kot smo potem dali…
glede velikosti pravijo da je treba vzet eno številko večjega kot rabiš: če ste 4 vzamete torej takega ki ima 6 postelj… ali drugače rečeno mora imeti toliko fiksih postelj kot jih rabite… ker vsakodnevno podiranje mize ti počasi preseda…
drugače je pa res da boste že s prvim zadeli tombolo – morate imeti res srečo…
sigurno vam nekaj ne bo pasalo in to kar so napisali je res… in pri drugem boste že točno vedeli kaj hočete in česa ne …
Sicer nisem “katera”…
Izkušnje so dobre, vendar smo v tej sceni že od malega (kampiranje & potepanje). Parkiranje na vrtu je optimalno – sicer pa kje pri starših. Nekateri ga imajo tudi na parkingu pred blokom.
Sam pa nasprotno od večine zagovarjam čim-manjšo izvedbo AD, ker je dosti prijetnejša za vozit, enostavnejša za parkirat in tudi bistveno bolj okreten je. To je pomembno v krajih z ožjimi ulicami npr. Korzika, itd.
Tisto zlaganje mize za posteljo pa ni tak problem, če imaš za nujne primere zaspanosti še posteljo v nadstropju (alkoven).
Tudi za smučanje ni problem – je pa lažje iz snega izkopat manjši AD.
Je pa kar nekaj vzdrževanja, če želiš dopustovati brez problemov. In nekaj znanja iz avtoelektrike, akumulatorjev, potrošnje, sončnih celic, itd… je nujnega za dobro delovanje. Pa tudi mehaničnih del se nabere.