Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtoličar NM

avtoličar NM

Zdravo.
Prosim za hiter odgovor. Zgodila se mi je nesreča na parkirplacu. Imam zavarovanje polni kasko, nov avto… ampak sem jaz ruknil v cev in je na avtu na zadnjem desnem spodnjem koncu, pod lučjo videti udrtino, cca. 2cm globoko, navpično pa dolgo 20 cm. A mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim? Je v bližini NM kak avtoličar, ki naredi dobro?
Se potem ta praska vidi, kako je z barvo? Kakšne so cene? Je to drago popravilo? Ker na kasku imam tako urejeno, da 180€ vedno plačam sam, ostalo razliko pa zavarovalnica.
Ful mi je hudo, lih sem plačal prvi polog kredita, končal študij, prvi mesec službe, 250km dnevno do službe, ne mi dajat očitkov, rabim samo nasvet za avtoličarja?

– glej če maš kasko, ga lahko poklepaš pri tistih avtokleparjih, kATERI IMAJO POGODBO S TVOJO ZAVAROVALNICO. (ZAVAROVALNICE JIH IMAJO V SVOJI EVIDENCI, TKO DA NČ NE SKRBI). BEJŽ V PON ZJUTRAJ NA ZAVAROVALNICO, POTEM PA TI BODO POVEDALI, KDAJ PRI NJIH DELUJE AGENT, KI IMA TO ČEZ (TI POSLIKA POŠKODBO IN NAREDI OCENO ŠKODE, POTEM PA SE DOGOVORITA, KAM BI GA PELJAL NA POPRAVILO)
DOBIŠ TUD PAPIRJE, TKO DA AVTOKLEPAR VE ZA KAJ GRE

– PROSI ZA NADOMESTNO VOZILO

– KAR SE TIČE PLAČILA 180€ JE ĐABE. MEN SO PO VRATH POTEGNLI CCA 20 CM LINIJO Z NEKIM OSTRIM PREDMETOM (KLJUČ, NOŽ),… BLO JE ZA POBRUST, POLAKIART,… PA JE BLO SKOR 400€ (NO, GLIH TKO JE KRILO KASKO)

-EDINO, KO BOŠ DRUGO LETO PODPISOVAL ZAVAROVANJE, 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} POPUSTA NE BO

SREČNO

ne, nč se ne bo vidlo. v določenih primerih se pobarva še “okolica” poškodbe, zato da se “prehod” ne vidi. prehod – to je pri metalnih lakih.. zgleda, kot da majo nekakšna zrnca in če bi od blizu pogledal, bi videl, da barva na novo pobarvanem delu ni ista, kot drugod. (odtenek barve) zato se pobarva tudi okolica, katera pa ni poškodovana. brez skrbi, kleparji to vedo, tko da se ti ni treba nič bati. avto bo kot nov.Boš pač neki časa brez njega

Poskusi peljati na original servis – recimo v kako avtohišo (v kolikor zastopajo tvojega proizvajalca avtomobila in imajo opgodbo s tvojo zavarovalnico)

kakšen avto pa maš

Pa srečno

Hvala:) Avto pa je škoda oktavija, karavan. Ja, slišal sem, da je z barvanjem tako, da potem ponavadi kar vse prefarbajo, da ni razlike. Koliko časa pa sem potem brez avta? Ja, če dam popraviti preko zavarovalnice, potem je drugo leto plus 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na zavarovanju, če pa grem kam tako zrihtat, potem pa ni potrebno si odbijat tega procenta? Hvala za odgovore!

koliko časa si brez avta je odvisno od več faktorjev:
– koliko jih trenutno notri dela (dopusti pač), ter koliko jih je že pred tabo notri avto pustilo za popravt
– odvisno od posega samega. men so za vrata rabili nekaj dni (demontaža notranjega dela, nato ko so ločili zunaji del proč so le tega pobrsuili, pobarvali, posušili, nato so vrata spet skup sestavili)
glede tega ti ne znam povedat, AMPAK KOT SEM TI ŽE REKU – NADOMESTNI AVTO PA BO. TO UREDIŠ NA ZAVAROVALNICI OZ. TAM, KJER TI BODO AVTO POPRAVILI. POZANIMAJ SE NA ZAVAROVALNICI KAKO IN KAJ

glede tega, da bi sam plačal delo, pa prihranil tistih x procentov – moj primer:
vozim kia ceed. zavarovanje (obv + kasko) med 550 in 600€.
Cena popravila rajse 380€
ker sem ob 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust – sem plačal 30 € več

primerjaj 380 pa 30 €

ne bit neumen. koristi kasko, ker te bo tista stvar stala bistveno več, kot pa tisto, kar boš doplačal.

Srečno

ob popust (5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust) si vedno, ko koristiš zavarovanje, ne glede na to, v katero kategorijo sodiš. moja rajsa je sodla pod parkirišč/vandalizem in sem vseeno moral dati letos 30 € več, ker sem kasko koristil. žal

nadomestnno vozilo pa lahko dobiš. kolikor vem imajo skoraj vse te delavnice kak avto, ki opravlja funkcijo nadomestnega vozila. Drugače pa to poskušaj z zavarovalnico urediti. Lahko da jih imajo oni. tega ti žal ne znam povedati, ker jaz ga nisem rabil. vem p ada večina avtokleparskih in avtoličarskih delavnic ima nadomestna vozila.

Tko da neč skrbet.

srečno vožnjo

New Report

Close