avtomatska parkirna zavora in pralnica
Če gre za avtomobil, ki v ugasnjenem načinu samodejno vklopi elektronsko parkirno zavoro in je ne moreš sam izklopiti ter pustiti avtomobil v nevtralnem položaju potem pustiš avtomobil tisti čas prižgan.
hvala. očitno bom še naprej z prižganim avtom
@iztokfranko: kot sem rekla, zavora se lahko ročno izklopi, vendar potem piska in utripa, pa me je strah, da se ne bo sredi pralnice kar na enkrat vključila (kot se je nekaterim:)
Povej za kateri avtomobil gre in bomo lažje predvidevali
Sicer pa poskušaj na kakšnem velikem parkirišču, ki ima malce padca ali pa te nekdo porine, ko daš v nevtralno in ugasneš avtomobil. Pa boš videla kaj se zgodi.
Prva poizvedba ima sledeč rezultat.
V novih avtih se zavora zategne takoj, ko motor ugasneš, zato je (vsaj v Kranju na Petrolu je tako) v avtopralnicah opozorilo, naj vozila z avtomatsko zavoro vozniki med pranjem ne ugasnejo. Vir PR Renault Nissan Slovenija
Posredujem še odgovor s tehnične službe Renaulta: Avtomatska zavora se aktivira ob prekinitvi delovanja motorja (ko avto ugasnemo). To pravilo velja že od samega lansiranja opcije avtomatske ročne zavore.
Glede na že omenjeno opozorilo v avtomatski pralnici pa domnevam, da velja podobno še pri številnih drugih znamkah.
iztok, hvala!
@mya77: ampak tako nadlezno piska (vsaj moja), da ne vem ce bi zdrzala tiste minute v pralnici