Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtomobilske gume Nexen

avtomobilske gume Nexen

Ima mogoče kdo avtomobilske zimske gume NEXEN?
So v redu, kakšen je oprijem cestišča, ste zadovoljni z njimi?

Hvala za kakršnokoli informacijo o znamki teh gum!
Lp

https://www.amzs.si/motorevija/pnevmatike/testi/2016-03-01-amzs-test-letnih-pnevmatik-2016

Barca, ljubica – kadar nekdo vpraša po osebnih izkušnjah, ne rabi linka z naročenimi testiranji.
Oseba – to je tisto, ki miga, diha, in dojema svet izkustveno, ne na papirju.

Barca, ljubica – kadar nekdo vpraša po osebnih izkušnjah, ne rabi linka z naročenimi testiranji.
Oseba – to je tisto, ki miga, diha, in dojema svet izkustveno, ne na papirju.[/quote]

Izkušenj s temi nimam (sem raje kupila kvalitetnejše), ali so v redu in kake so, pa je na linku…

Za v dež, blato, sneg, po suhem, za ovinke polagat so v kurcu. Drugače jim pa nič ne manjka.

Imeli na enoprostorcu, ampak letno zimske. Pri normalni vožnji so bile ok. Edino pobiralo jih je dokaj hitro. Kar se pa tiče testov, barca… jaz nič več slepo ne verjamem testov, odkar so celo pri adacu prirejali rezultate.

No, slepo verjela jim jaz nisem nikoli, tudi ZPS testom ne, vseeno pa dobiš neke okvirne smernice, kaj je OK in kaj ne.

Izkušnje iz prve roke so najboljše 🙂

Oseba – to je tisto, ki miga, diha, in dojema svet izkustveno, ne na papirju.[/quote]
Eni prisegamo na ene, drugi na druge, strokovnjaki, pa opravijo teste!
To ali sta z Barco v ljubezenskem razmerju, za kvaliteto gum ni zelo pomembno!

No ja, jaz jih imam, a letne.
Ker nimajo ravno dobrega imena sem precej okleval, prebral kup testov – in so jih kar hvalili, a bral sem le za en model. Potem sem jih kupil in zdaj jih imam na avtu dobro leto in pol – in sem zadovoljen.
Prej sem imel Dunlop – in zaenkrat nisem opazil razlik. Tudi kadar sem bolj hiter niso nič kaj slabše – je pa res, da se nisem ravno lotil testiranja v vseh pogojih.

To ali sta z Barco v ljubezenskem razmerju, za kvaliteto gum ni zelo pomembno![/quote]
amapk ga ni strokovnjaka, ki bi ti opravil test v realnih razmerah v realnem času in v trenutni situaciji; sam imam zelo slabo izkušnjo z goodyear ug 7, pa čeprav so na testu spadale med najboljše, so pa recimo zelo uravnotežene pnevmatike sava s3 pa čeprav na testih ne blestijo itd

Nima smisla…lansko leto, ko sem kupoval zimske, so mi hotli poturit Nexen 195/65/r15 za 40 € po kosu. Na koncu sem dobil Continentalke TS850, ki so konstantno med prvimi tremi gumami pri ADACU in motoreviji….. za 50 € po komadu.

40 € razlike v dobi 2-3. sezon pomeni faking 1 € na mesec . In dejansko bedaki šparate na enem eurotu hahah

To ali sta z Barco v ljubezenskem razmerju, za kvaliteto gum ni zelo pomembno![/quote]
amapk ga ni strokovnjaka, ki bi ti opravil test v realnih razmerah v realnem času in v trenutni situaciji; sam imam zelo slabo izkušnjo z goodyear ug 7, pa čeprav so na testu spadale med najboljše, so pa recimo zelo uravnotežene pnevmatike sava s3 pa čeprav na testih ne blestijo itd[/quote]
O katerih realnih razmereh in o katerem realnem času ti razlagaš? V Kopru, na Jesenicah, na Ptuju,…….?
Testi se opravljajo od nekimi predpisanimi pogoji in to je to!

tu se strinjam s thorom…..sam vedno kupujem gume, ki so na testih med najboljšimi, vedno pa gledam, da so najboljše na mokri cesti. to mi je ključna prioriteta, tako pri letnih, kot zimskih, ker večina nevarne vožnje je na mokri cesti.
Za po suhi je praktično vsaka dobra.

kar se tiče cene…..neka jajca dobiš za recimo 10 eur manj na gumo, kot preverjeno dobre gume….sedaj če porabiš tri komplete na leto, še razumem, da pa se ti gume postarajo s tabo vred, pa ne vidim razloga za šparanje.

amapk ga ni strokovnjaka, ki bi ti opravil test v realnih razmerah v realnem času in v trenutni situaciji; sam imam zelo slabo izkušnjo z goodyear ug 7, pa čeprav so na testu spadale med najboljše, so pa recimo zelo uravnotežene pnevmatike sava s3 pa čeprav na testih ne blestijo itd[/quote]
O katerih realnih razmereh in o katerem realnem času ti razlagaš? V Kopru, na Jesenicah, na Ptuju,…….?
Testi se opravljajo od nekimi predpisanimi pogoji in to je to![/quote]
saj o tem ti govorim ti bizgec, predpisani pogoji in to je to; kaj pa realni pogoji in sicer cesta čez Plešivec ob 5 zjutraj, 8 cm nespluženega južnega snega in orng klanci? pa problem ni vožnja navkeber, problem je vožnja navzdol, zaviranje, bočno zanašanje; to da si koper privlekel na plan itak kaže na tvoje popolno nepoznavanje vožnje v zimskih razmerah

New Report

Close