Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtosedež-do 36kg

avtosedež-do 36kg

Živjo vsem,
rabim nasvet glede avtosedeža za štiriletnico, ki še vedno zaspi v avtu in rabi avtosedež, ki bi ji nudil oporo za glavo. Težka je 16 kg in že prevelika za avtosedež do 18kg. Kakšne izkušnje imate vi? Kateri so dobri, kupim tudi rabljenega.
Hvala in srečno!

Mi smo potem, ko sta prerasli avtosedeže, nabavili jahača z naslonjalom. Samo ne vem od koliko kg. oz. starosti naprej je primeren.

BB, mi imamo tudi jahača z naslonjalom, pa nimamo isofixa, da bi ga trdno pritrdili.

ta sedež v bistvu malo skače sem ter tja, oziroma ni fiksen.

Ste vi kaj fiksirali ta sedež in s čim? No ali pa če kdo drug odgovori.

Nimamo fiksiranega. Saj ti se ne pritrdijo, ker so zapeti z obstoječim varnostnim pasom v avtomobilu. Zadeva je, kot da bi bil otrok samo s pasom privezan, sedež je pa zato, ker je sicer otrok premajhen.

Ja saj vem, ampak v ovinkih otroci v stolih se pa nagibajo sem in tja…

Mi imamo cybex solution s, (do 36 kil), spada med najvarnejše avtosedeže, s tem, da naš malček (4 leta) krasno spi not, saj je sedež znan predvsem po tem, da ima nastavljiv zaslon za glavo in otroku glava ne zdrsne naprej.
LP

Najlepša hvala za odgovor! Lep dan!

oxi, kolk pa letite čez ovinke?
:)))))

No, naš se ne nagiba med vožnjo.

No če so relacije:

Pivka – Knežak- Ilirska B.

Gorjanci

Vršič

cesta čez Delnice

in podobne, še mene mal zanaša na sovoznikovem sedežu.

Drugače se jaz ovinkom izogibam (v zadnjem času se mi eden ni izšel).

Maxi cosi priori xp brez isofix sistema ima en tak širok ”jezik” pod sedalom, ki se pritrdi pod naslonjalo sedeža v avtu in preprečuje ravno to, da se sedež v ovinkih ne nagiba.

New Report

Close