Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek avtosedež Nania

avtosedež Nania

Kupila bom avtosedež Nania, ne morem pa se odločiti ali naj vzamem tistega od 0-18kg ali pa 9-36kg.

Trenutno ima naš fant 12 kg (vem da to ni merilo, ampak zgolj za informacijo).

Ima kdo izkušnje s katerim od teh dveh?

Za moje pojme najslabši sedeži..mislim Nania.

Trenutno imam v avtu 3 avtosedeže 9-36 kg. ..

Kaj res? 🙁 Meni so ga pa pohvalili…
Katerega pa priporočaš v tem cenovnem rangu?

To je najnižji cenovni rang. To ti hočejo povedat. Najslabše od najslabšega, primerno mogoče samo (če že) za redkejše in krajše vožnje. Čeprav se nesreča lahko zgodi povsod. Vsekakor pa večji sedež.

Tukaj imaš test avtosedežev:

Jaz se tudi ne bi odločila za Nanio. Pravzaprav se sploh ne bi odoločila za sedež 0 – 18 kg (to je sedež skupin I in II) ali 9 – 36 kg (sedež skupin I, II in III) . Splošno znano je namreč, da avtosedeži, ki zajemajo več kot eno skupino, niso najbolj priporočljivi. Jaz bi na tvojem mestu kupila avtosedež skupine I (9 – 18 kg) in kasneje jahača z naslonom.

Preveri na amzs teste teh sedežev.

Ko sem jaz pred 3 leti preverjala, me je slaba ocena prepričala, da se nisem odločila za nakup.

Vem da niso med najboljšimi, ampak žal si ne moremo privoščiti dragega sedeža.
Morda ve katera za kakšno drugo poceni znamko?

Kupi rabljenega. Sploh tega do 18 kg, ker bo sel mali pri 15 kilah oziroma dobrih treh letih v naslednji stol. Tega bos pa uporabljala do 12 leta in jaz pri njem ne bi sparala.

mogoče ne bi bilo slabo..da pogledaš za rabljenimi..ne vem..kakšen maxi cosi mogoče.

eden izmed mnogih..če potem primerjaš nanio in tega…

Tudi jaz ti svetujem rabljenega. V končni fazi ga lahko tudi ti še prodaš naprej. Mi smo kupili rabljen Maxi Cosi Priori XP. Takrat je bi praktično nerabljen. Sedaj ga uporablja naš tretji otrok in vse kar je narobe je to, da je prevleka že precej “utrujena”.

Verjamem, da si ne moreš privoščiti…samo jaz rajši sebi kaj ne kupim in privoščim otroku.
Sedež je pomembna stvar, ki jo potrebuješ za varnost otroka, Uporabljala ga boš kar nekaj časa…jaz se prepričam tako, da si izračunam koliko pride npr. to na dan…
Sedež 100€, uporabljala ga bom cca 3 leta , to me pride 9 centov na dan oz. 33€ na leto.

Pa kot so ti že napisale, kupuj za en razred od 9-18 oz. 18-36 kilogramov. Nania je večinoma povsod slabo ocenjena. Zdaj sem brala v ZPS teste…in tole je lestvica od najboljših do najslabših. Če želiš cel test mi pusti mail in ti pošljem vse z ocenami…

SKUPINI 2 in 3 (od 15 do 36 kg)
Cybex Solution X2-fix Isofix Cena: 168 do 190
Kiddy Cruiserfix Pro Isofix Cena: 150
Kiddy Guardian Pro 2 Cena: 250
Römer Kidfix SICT Isofix Cena: 210 do 225
Cybex Pallas 2-fix Isofix Cena: 230 do 255 1
Cybex Solution X2-fix Cena: 168 do 190
Kiddy Cruiserfix Pro Cena: 150
Römer Kid plus SICT Cena: 200
Cybex Pallas 2-fix Cena: 230 do 255
Römer Kidfix SICT Cena: 210 do 225
Concord Transformer Click Isofix 7,
Maxi Cosi Rodi XP 2 Cena: 139
Recaro Milano Cena; 119
Sunshine Kids Vega 7,
Concord Transformer Click 7
Nania I-Max SP Cena: 70
Nania R-Way SP Cena: 65
Brevi Oki b.fix2 Cena: 145 do 199
GRACO Junior Maxi brez naslona 3,2
Phil & Teds Tott-XT III 5

Test sedeža: http://www.youtube.com/watch?v=_fU4a_cl-Dc
Upam, da je pravi.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Eh, že nekaj časa so lahko sedeži, ki obsegajo več skupin, čisto dobri, nekateri so celo zelo dobri! Malo poglejte teste, potem pa pametujte. Tudi Nania nima tako slabih rezultatov, npr. lupinica je čisto primerljiva s kakšno Roemerjevo in ostalimi, ki pa veljajo za “dobre”. Sedež Nania 0-18 kg pa je bil na testih tudi čisto priporočljiv (glejte pod teamtex driver sp). Kot zanimivost – Maxi Cosi Tobi izpred leta 2009 ni bil ne vem kako dobro ocenjen na testih, čeprav se ga je pri nas na veliko prodajalo kot super truper varen sedež! Tudi strašno dragi Recaro sedeži nimajo ravno super ocen (ok, blago pa je res najboljše!). Glede na to, da imamo Nanio kot prehodni sedež (otrok je hitro prerastel lupinico), se je prav dobro obnesel. Res blago za poleti ni najboljše, ampak mali se je potil tudi v Maxi Cosiju. Pač potrebuješ nekaj spodaj in je.
Še odgovor – če imaš otroka, ki je med večjimi (teža navadno ni ravno problem), potem, vsaj po mojih izkušnjah sedež skupine 0 in 1 (0-18 kg) in skupine I (9-18 kg) ni najboljša rešitev, ker ga otrok hitro preraste (po teži pa je navadno še daleč znotraj dovoljene teže). Za te otroke so idealni sedeži 9-36 kg, ki so večji, res pa nimajo možnosti takšnega naklona, kot prvi dve skupini. V tej skupini so tudi zelo dobri sedeži (tudi boljši od raznih Tobijev in kakšnih Roemerjev) – npr. Cybex Pallas, Kiddy Guardian, Comfort Pro (vsi ti imajo mizico). Ostali, med njimi je tudi Nania Newline (po testih priporočljiva), pa imajo večinoma čisto dobro oceno. Sicer pa še vedno velja, da ti sedež s super oceno čisto nič ne pomaga, če ni primeren za otroka oz., kar se POGOSTO dogaja, če se ga ne uprablja tako, kot je treba! Zato je pa potrebno kdaj prebrat tudi navodila!
če zaključim – ja, če dobiš sedež, ki ni prestar in ni bil udeležen v kakšni nesreči, potem svetujem kakšnega, ki ima dobro blago oz. vsaj letno prevleko (Nania je na žalost nima, zato je treba malo improvizirat), sicer pa je tudi Nania čisto ok, dokler upoštevaš navodila (kar pa velja za vse sedeže)!
Testi pa so tu:
http://www.oeamtc.at/?id=2500{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C1004848{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2C

Jaz pa raje kupim novo nanio, kot rabljen maxi cosi. Plastika se stara in ni vec tako kvalitetna, ceprav ji na pogled nic ne manjka in je videti kot nova. Po nekaterih priporocilih naj ne bi uporabljali avtosedezev starejsih od 5 let.

Vsaka plastika ima odtisnjen zig, iz katerega lahko vidis, kdaj je bila vlita. Leto in teden. Se vedno podpiram idejo rabljenega bojsega sedeza.

Zdaj si ne moreš privoščiti 100 EUR dražjega sedeža, ko se bo kaj zgodilo, ti bo pa žal. Saj voziš svojega otroka noter. Sama ne bi nikoli kupila najcenejšega sedeža na trgu. Pa ne zaradi cene ampak zaradi kvalitete.

Vsaka plastika ima odtisnjen zig, iz katerega lahko vidis, kdaj je bila vlita. Leto in teden. Se vedno podpiram idejo rabljenega bojsega sedeza.[/quote]

Res je, bolje nov kot star – avtosedež naj ne bi bil starejši kot 5 let.
Tisti iz oglasov pa večinoma so.

Ja, in visoka cena je garancija za kvaliteto?!? Hm, za varnost definitvno ni, za udobje pa tudi ni nujno! Kot sem že zgoraj napisala – smo imeli Recara, pa smo ga prodali. OK, blago je res dobro, ampak ostalo pa ne ravno – zaščita pri pasovih je drgnila vrat (pa so bili pasovi pravilno nastavljeni!), po letu in pol se je odlepil del zaščite pri glavi (stiropor – so na servisu zamenjali, ker je bil sedež še v garanciji, ampak glede na sicer normalno uporabo se to naj ne bi smelo zgoditi), ramenski pasovi pa so se zaradi tiste neumne zaščite nacufali, prav tako se je snemal tisti zaključni plastični del na traku za zategovanje. Ok, saj glede varnosti je bil sedež še vedno ok (ko so zamenjali zgornji del), ampak za takšno ceno bi človek pričakoval več.
In ja, se strinjam – tudi jaz raje kupim novo Nanio, kot pa kar en star avtosedež. Sem jih kar nekaj videla in moram reči, da so velikokrat v katastrofalnem stanju, leta pa tudi naredijo svoje.
In če imaš namen sedež uporabljat nekaj časa (kot nekatere pravite tri leta) – a ni potem rabljen sedež že res star? Ok, saj dobiš tudi kakšnega samo leto starega, ampak ti so redki.
Skratka – mi smo sicer najbolj zadovoljni z Roemerjevo Evolvo (9-36 kg), ki je malo dražja, ampak če ne bi šlo drugače, bi kupila pa novo Nanio 9-36 kg.

New Report

Close