Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Avtovlak Brig-Iselle

Avtovlak Brig-Iselle

Se je že kdo od vas peljal s tem avtovlakom?
Na ceniku je samo cena za prevoz avtomobilov in ni cene na osebo. Domnevam, da se kljub relativno majhni razdalji peljejo potniki v posebnih vagonih in ne v avtomobilih.

Kaj res še ni nihče prišel iz Italije v Švico preko prelaza Simplon ali pa z prej omenjenim vlakom?

Potniki se peljejo v avtomobilih.

Hvala za odgovor. Se mi pa kar malo nenavadno zdi, da si pol ure v avtomubilu, brez gretja v tunelu. Sem mislil, da vsaj kak vagon za potnike obstaja.
Upam, da bo prelaz odprt in da bomo šli kar čez prelaz.

Mi smo šli januarja, ko smo se vračali iz Zermatta. Prelaz je bil zaprt, na vlak smo se vkrcali zadnji, potem je odpeljal. Vožnja traja ~ 20 min. – zelo praktično. Čez prelaz je zelo dolga – še posebno pozimi.

In kako je januarja v Zermattu kaj z vremenom? Se da smučati tudi na zgornjem delu smučišča, ali je preveč mrzlo in vetrovno?
Mi gremo v Saas Fee januarja, pa bi kak sončen dan še do Zermatta skočili.
Se bojim, da bi bilo januarja bolje kje v 4-h dolinah ali pa v Crans Montani , mi je kar malo žal, da smo se na koncu za Saas odločili.

Od 7 dni je bilo možno samo 3 dni smučat na Klein Matterhorn. Na vrhu vedno veter in temp. -15.
Zermatt je zelo lep, dostop z vlakom iz kraja Tasch vsakih 20 min. Zanimiva je vožnja z zobato na Gornergrat.

Hvala za informacije, če bomo imeli srečo z vremenom bomo šli tudi v Zermatt, drugače pa se bomo bolj Saasa držali.

New Report

Close