Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ax l 95

ax l 95

Imam probleme z citroenom ax. 1.1i l. 95. Motor dela zelo trdo (v prostem teku se motor obnasa nenavadno – trese se cel avto). Velikokrat pa avto preporsto “crkne” med voznjo (med prestavljanjem v nizjo prestavo). Zamenjal sem svecke, preveril vzigalne kable, iskre so…Kaj bi se lahko bilo?

Če se v prostem teku trese cel avto, znajo biti prenizki obrati. Če imaš obratomer, mora le-ta kazati okoli 800 do 850 o/min.

Zaradi sledečega tudi crkuje med prestavljanjem, ker se vzdževanje prostega teka vklopi prepozno…
Mislim pa, da ti lahko nastavijo samo na servisu, ker je to stvar računalnika.
Lahko pa je v okvari tudi servo za prosti tek, če ga seveda ima…

Včasih je bilo bolje, ko si samo kak šrauf za štandgas obrnil in je bilo bolje, zdaj pa to računalnik regulira :-(((

Štantgas zanesljivo ni…ima pa že motorček prostega teka tako da bi lahko bil problem ravno v tem. Morda kdo ve kje v LJ bi se zadeva dobila najceneje?

Samo, če ni štandgas, zakaj ga pol celega trese pod štandgasom?

Kar se tega motorčka za štangas tiče – da se ga tudi samo razdreti, dobro očistit in namaza z vazelinom, pa dela normalno naprej.
Sicer ti pa priporočam dobiti kakšnega iz razbitega avta. Bo najceneje.

Tut vprašanje, če je vazelin dober. Govorim iz izkušenj od Puntota. Notri v tem motorčku sta dve špuli(navitji). Lahko tut da je ena pregorela. Cena je bila cca 30.000 SIT – Punto letnik 95

Moj twingo tudi občasno, med bolj “energičnim” prestavljanjem v nižjo prestavo, crkne. Ali, če bolj na hitro ustavim avto. No, v povprečju se mi to zgodi enkrat na mesec. Na servisu so delali neke meritve in niso našli nobene napake. In se pač vozim dalje, kaj pa čem?

LP, M

New Report

Close