Najdi forum

Ayurveda

Zanima me ce kdo pozna ghee maslo, mung dal lečo in začimbe garam masala ?

Pa tudi Amla olje če je že kdo uporabljal ?

Predvsem me zanima ghee – če imate izkušnje z njim ? Tole pa je iz reklame za ghee.

GHEE
Je prečiščeno maslo za kuhanje, je esenca masla in pri cvrtju se nobeno olje ne more primerjati z njim. Lahko ga segrejemo do visokih temperatur, pa se ne bo penil in žgal, saj v njem ni vode in beljakovinskih snovi. Ghee je idealen za pečenje, dušenje, praženje in cvrtje. Ghee da kuhanju novo dimenzijo.

Kje vi najdete take zadeve ;)))))) Mung dal, ghee, ding dong cing cong.. ..Sorry, sej vem, sam dons sem take zlobne volje… >:)

To so v glavnem indijske stvari, ki jih veliko uporabljajo makrobiotiki, vegeterijanci…. Menda se dobijo tudi v BTc – Jablana in Kalčku -Trubarjeva.

Jaz sedaj prvič to probavam pa me zanima če kdo že te zadeve pozna.?

Draga Naja, jaz ghee maslo uporabljam in ga delam doma sama.Rp smo napisali ze nekaj casa nazaj, poskusi ga najti z iskalnikom.Mung pa jaz uporabljam fizol, oz. mungo fizol, ki je v bistvu soja in ne leca.Za to mung leco pa se nisem slisala.

Lp Mojca

PROSIM-ali obstaja v Sloveniji kje kakšna indijska kuhinja in kje?

*malo z zamudo sporočam, da bo konec tega leta odprta indijska restavracija v Mariboru – veseli slon – že sedaj pa da dobiti hrano -take away*
LP

poglej na:www.srecni-slon.com

ghee se naredi tako, da se razstopi navadno maslo in se pobere tiste penice…. kar ostane je ghee. Preprosti home-made:)

restavracija z indijsko hrano je tudi na Bledu – Okarina zravne pošte

New Report

Close