Ba obisku in mi je gostiteljica razkužila roke
To so pa že vedle naše stare mame in vedo otroci v vrtcu. Torej? Kaj ima to veze z razkuževanjem stolov, miz, torbic, jaken, …….
[/quote]
Iskreno mi povej pri kolikih ljudeh si videl da so si šli roke umit preden so se usedli za mizo ?
Za foro opazuj, kmalu ti bo jasno zakaj je treba tudi z razkužili težit na vsakem koraku.
A si ti tudi eno slovensko bitje izmed tistih, ki smatrajo “kirurško zaščitno masko” v času epidemije in sedaj malo po epidemiji kot prislini nagobčnik drugače ?
[/quote]
A vi še vedno nasedate temu fake virusu,? Ma kakšne maske, vtaknite si jih nekam.
Pa doma se zašvasajte, da ne boste slučajno ven hodili, ker virus samo čaka, da vas naskoči.
Sicer te navade nimamo, se mi pa ne zdi nič takega in se tudi ne bi zgražala, če bi se mi to zgodilo na kakem obisku. Zakaj pa ne? In zakaj si se pa sezuvala? A da ne prineseš umazanije? Pa veš koliko umazanije je na rokah? Tudi če pustimo ob strani tale virus. Česa vsega si se dotaknila, preden si prišla k njej? In bi potem s tistimi rokami tacala po njenem stolu, mizi, segla po piškot….. Česa vsega se drugi dotikajo? Nikoli ne veš, niti tega, ali si ljudje sploh umivajo roke, presenetilo bi te, koliko ljudi si rok ne umije po uporabi stranišča….. Mogoče je tole z razkužili pretiravanje, bi pa jaz takoj bila za to, da bi se namesto tega uvedlo obvezno umivanje rok pred vstopom v trgovino, banke, pošte……. pač javne prostore in bilo bi vljudno, da tudi ko pridemo na obisk.
Torej, meni se njena zahteva ne zdi nič tako grozna. Ne razumem, zakaj si zaradi tega tako zgrožena in užaljena.
Za vse tiste, ki imate doma po stanovanjih razkužila na hodnikih, hodite v trgovine z nagobčniki in si dajete te STRUPE od razkužil na roke, kjer vam rečejo. Za vse tole:
STUPIDITY = GLUPOST. Pa kakšen fantomski veris neki?! Glupost, glupost.
[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQ2cT6GmUyCTV945fSgxD8pelww2exhcBeb5-TR-AJHrnwgcomb&usqp=CAU[/img]
Meni se zdi to razkuževanje vsega na vsakem koraku pretirano in mislim, da se včasih naredi več škode kot koristi. Je pa res da je malo nevljudno odgovarjati sodelavko, če si privolila v obisk na njenem domu. Ampak še vedno mislim, da je ta korona panika z manipulirana. Načeloma se moramo kot družba prav tako prekiniti. V kolikor pa je kdo v rizični skupini pa sam ve, da se mora dodatno paziti kot pred vsako boleznijo.
Če se v teh časih sploh s kom družimo, je to zuna oz.j na vrtu. Takole nekako:
samo da zunaj ne razkužujemo, ker z virusi itak opravi sonce oz UV svetloba.
Za noter se mi zdi pa to normalen in primeren postopek. Ko bo čisto konec tega virusnega sranja in ne bo več možnosti ponovitev – se pa vračamo v normalno stanje.
Očitno sem res ena redkih, ki niti slučajno nisem kupila niti ene maske, še manj pa razkužila. Tudi ko grem v trgovino, si prostovoljno nikoli ne razkužim rok (če so stali pri vhodu z razkužilom, potem seveda ni bilo rešitve, sedaj pa tega vsaj v našem kraju ni nikjer več), doma pa že od nekdaj najprej v kopalnico in roke umit, ko od kje pridem.