Babe se dajte pri mamah pozanimat, kako so si dedca našle
Ok, On, nisem jaz v politiki. Si pa očitno slabo razumel.
Te zanima še kaj? ALi si pa tudi tako ozkogled kot Robi in si sveto prepričan, da si vsi ljudje želijo imet otrok.
Samo razloži mi potem zakaj je na svetu toliko odvečnih otrok, če si vsi ljudje želijo otroke?
Živiš v nekem svojem svetu, poglej kdaj ven iz njega. Obstajajo tudi ljudje, ki ne razmišljajo tako kot ti razmišljaš.
[sup][/sup]
citat:
Ockhamova britev
Načelo zahteva, da pri oblikovanju hipotez in teorij privzamemo čim manj predpostavk ter pojav pojasnimo s kar najmanjšim številom vplivnih spremenljivk in delnih procesov. To hevristično raziskovalno načelo zahteva gospodarnost, varčnost in preprostost znanstvenih teorij. Teoriji »obrijemo« odvečne pritikline in okraske.
Prvotno je bilo Ockhamovo načelo osrednje verovanje redukcionistične filozofije (nominalizma), danes pa ga jemljemo kot splošen raziskovalni metodološki napotek.
Na kratko: če najdemo dve razlagi pojava, ki sta enako verodostojni, izberemo tisto, ki je preprostejša. V latinščini glasi lex parsimonie (zakon jedrnatosti):
Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem.
(Ne množi sestavnih delov čez nujo.)
ali (Ne pomnožuj bitnosti brez potrebe.)
Torej:
Izhajam iz tega, da smo ljudje dveh različnih spolov. Med našimi telesnimi deli so tudi organi namenjeni razmnoževanju. K tem organom je “priložen” še osnovni program, ki upravlja s temi organi.
To je osnova, ki pa jo lahko spremenimo, popačimo z vplivi iz okolja. Kako močno je to popačenje je odvisno od velikosti/moči vpliva.
Če bi obstajali že v osnovi, ljudje brez želje po potomcih/otročkih bi to lahko pomenilo zgolj to, da nimajo organov za razmnoževanje in posledično niti “programa”, ki bi vodil ta proces.
Vsi ostali se lahko najdejo v opisu, ki govori o vplivih iz okolja.
Upam, da sem dovolj na široko odgovoril, da me ne boš ožigosala za ozkogledneža. 😉
On, torej ti seksaš samo zato, ker imaš spolne organe za razmnoževanje?
Vsaj tako sem te razumela.
Samo človek je razvil kontracepcijo in lahko uživa v seksu brez nezaželenih posledic. Grci packi, a ne. Da seksajo iz užitka, ne zato, da bi delali otroke.
In najbolj bi mogli osnovo popačit ravno moški da se podredimo…. lolz
Saj si prav povedala. Da nočeš otrok in ta odpor do otrok, je posledica tvojih slabih izkušenj in ne odsotnost nagona.
Debelčica, naj ti jaz razložim. One ti dopoveduje, da imaš ti organ, da ti pa najverjetneje program ne dela najbolje. Ne ve pa, da je treba program od časa do časa posodobit. Isto Robi in Matjažko. Tudi onadva se mi zdi, da delata še po starem programu in morata od časa do časa krmilit na roke. Saj veš… Ampak lej, še zmeram bolje, kot da imaš program v nulo spedenan, pa ta ti crkne organ. Poglej NM-ja naprimer :)))))
O đizs, kakšna ofenziva prepričevanja ene ženske s strani dveh baje srečno vezanih dedcev.
Debelčica, naj ti jaz razložim. One ti dopoveduje, da imaš ti organ, da ti pa najverjetneje program ne dela najbolje. Ne ve pa, da je treba program od časa do časa posodobit. Isto Robi in Matjažko. Tudi onadva se mi zdi, da delata še po starem programu in morata od časa do časa krmilit na roke. Saj veš… Ampak lej, še zmeram bolje, kot da imaš program v nulo spedenan, pa ta ti crkne organ. Poglej NM-ja naprimer :)))))[/quote]
En kup hroščev blokira normalno delovanje hardwera. 🙂
Fantovske gene? Kaj je značilnost fantovskih genov, da nočejo imet otrok? Nisem vedela.
Glej, še enkrat: ene ženske so že kot otroci bile čisto nore na dojenčke, govorile,d a bodo same imele otroke. Ene pa tega nismo počele. Kaj ti tu ni razumljivo?
A tebi tudi ni jasno, da smo ljudje na svetu, ki preprosto ne želimo imet otrok? So taki moški, so take ženske.
In ja, so tudi taki moški in ženske, ki imajo otroke pa jih niso želeli. Tudi to se dogaja.[/quote]
No, no… ustavi konje…. 🙂
Tebi ni razumljivo, da s tvojimi primeri preizkušam tvojo teorijo, ok?
Poglej kaj si napisala:
Punčke si zato želijo otrok zato, ker so jim starši kupovali roza, dojenčke….
Tudi ti si dobila vse to pa si jih menda ne želiš. Kaj je šlo potem tako narobe pri tebi, da nimaš te želje, kljub temu, da je šlo vse po pravilih? 😉
Razmontirala si barbiko kot naj bi to počeli fantje, ki jim starši kupujejo traktorje. Torej?[/quote]
Premalo je, da si želiš otroka, če nisi osebnostno dozorel. Tako da DS, malo iskrenosti in roko na srce, bila bi zanič mati. In prav je, da nimaš otrok, ker tudi tvoj partner ne bi mogel biti bolj zdrav od tebe, da bi zdržal ob karakterno nemogočih ženskah, ‘mučenik’ (pohleven), ki bi bil sposoben to prenašati, ženske z negativnim očetovskim kompleksom (ki so nasilni, pijanci…) in šibkih materah (podredljive), ki jim na vsakem koraku tolče ven ‘ranjen moškost’, kakor kakšni Lepolaski (obe se zgovarjata, da sta ‘svobodni’ in emancipirani in blabla…, ker želite biti samski – ne , ker se razlikujeta od ‘normalnih’ vrstnic). Ker tele tvoje obsedenosti z moškimi (in omenjanje Robija v vsaki 2. temi), s katerimi nisi sposobna drugače komunicirati ali vstopati v odnos, kakor le preko konflikta, očitajočim negativizmom in ponavljanje z zaničevanjem, kakšne ‘barabe’ so moški, bi psihološko zelo uničujoče delovala na otroke.
Ni čudno, Matjažko, da vedno missquotaš filozofe in psihoanalitike, če si pa tumpast in funkcionalno nepismen. Da sploh ne začnemo o tem, da so Freud, Maslow…že 100x zastareli in so bile njihove teorije (eksperimentalno) dokazano ovržene že pred desetletji.
Ker Lepolaska nikjer ne razlaga da želi bit samska. Jaz si želim imet partnerja. In ga tudi imam – takega, kot sem si želela. In sem že tudi velikokrat omenila, da po mojem mnenju človek sam dolgoročno ne more bit zadovoljen (če pustimo ob strani kratkotrajno samskost med vezami).
Kultura še tudi ni bila ovržena. Zdaj še kaj prečitaj o kulturi, namesto da greš v drago restavracijo, raje zavij v bližnjo knjižnico in prečitaj kaj, magari Freuda, samo da diši po knjigi in se srečaš s kulturo na osnovnem nivoju, ki je tebi zelo tuja, kot da si ušla iz džungle, če te sodi po izrazoslovju in ‘bogatem’ besednem zakladu, čeprav ljudi tu na forumu puščaš tudi v resnih dvomih, kakšnega spola si. Če pa ne bo pomagala, pa ti priporočam grgranje milnice za lepši jezik in močno podrgni s sirkovo krtačo, da spereš vso to umazanijo. 😉
Ja, tako to je. Zato je samsko življenje brez otrok, res najboljša izbira.
Morebitno družinsko življenje pomeni le podoživljanje in soočanje s travmatičnimi vzorci in izkušnjami.
Matjažko, kultura, če še ne veš, je po novem tudi 50 odtenkov sive, Prelepi prasec in trilogija Tisti moški ter podobne kurbarije za seksualno podhranjene gospodinje. To so tako kulturne literarne “mojstrovine”, da bi tebe ob branju odpeljali direkt v Polje od groze ob pohujšanju. Dobra plat tega bi bila, da bi se vsaj kaj naučil o ženskem perilu, če si že na praktičnih vajah nesposoben.
Ko matjazko govori o kulturi je pa tako kot da pijanec razlaga o pozitivnih vidikih treznega stanja.
“…in odnosih z nasprotnim spolom”, si hotela rečt…
Hoj,
http://www.henrymakow.com/001904.html
http://www.tprconline.com/index.php?topic=9949.15;wap2
Babice še niso bile indoktrinirane, ker takrat se je komaj radio oz. TV začela razvijati, danes pa preko optike pride v vsako dnevno/spalno sobo doza feminizma/pr0na. Pika. Spolne vloge/navade moških pa so se začele spreminjati z iznajdbo videorekorderja (podlaga za razširjanje pr0na).
Nekdo je omenjal kondome: Google -> condoms cancer nitrosamine
http://jezebel.com/5507176/will-it-be-a-tragedy-if-girls-stop-playing-with-dolls
Ja začetek nevtralizacije spolno definiranih igračk ima tudi svojo agendo. Če se punčke ne bodo igrale z barbikami, ne bodo mislile na otroke, fantki če ne bodo bagrov prekladali sem ter tja, bodo pa poženščeni (in nezmožni vreči dol Sabatenske Frankiste – skupaj z njihovim vladno-vojaško-monetarno-verskim matričnim sistemom iluzije).
Marsikaj bi še lahko rekla, ker poznam nekaj njegovih praktičnih pristopov in moram reči, da bi se ga vsaka mati sramovala.
razen njegova…
sta pač oba… “posebna”…
GF, zakaj si mati samohranilka? Ker smo moški ‘prasci’. Ne, ker določen tip žensk niste za partnerstvo in složno sožitje, nemogoči značaji, še posebej takšne gospodovalne (manj feminilne ali ženstvene, ker nastopate agresivno v neki stalni tekmi z moškimi), kjer mora biti vedno po vaše, torej nesposobne usklajevanja in kompromisov ter popuščanje, če imate vedno prav vse, a ne? 😉
Aja, a zdaj naenkrat več nisi ena, ki se na izi f.uka s prodajniki, zdaj si ti spet zevsta onemu staruhu v avtu za 6 jurjev, ki te ima na ločenem bivanju.:)))))
Pameten človek. Z babo niti živi ne, ona pa je prepričana, da sta par. Dobra fora.
že nekaj let več ne 🙂
sicer zelo uživam, ko seksam naokrog, ampak to počnem samo ko sem samska 🙂 in, btw, avto je že zamenjal v tem času, me pa veseli, da spremljate :)))
GF, zakaj si mati samohranilka? Ker smo moški ‘prasci’. Ne, ker določen tip žensk niste za partnerstvo in složno sožitje, nemogoči značaji, še posebej takšne gospodovalne (manj feminilne ali ženstvene, ker nastopate agresivno v neki stalni tekmi z moškimi), kjer mora biti vedno po vaše, torej nesposobne usklajevanja in kompromisov ter popuščanje, če imate vedno prav vse, a ne? ;)[/quote]
Hja glej, jst ti ne morem pomagat, če ga serješ naokoli, tukaj pa pišeš o samih svojih izmišljenih superlativih in iščeš nove žrtve, da si filaš svoj ego. In spet ne vem, o čem me sprašuješ in zakaj preusmerjaš pozornost, ki je sedaj na tebi. Saj to si hotel, a ne. Nalij si čistega vina, vsaj letos.
Aja, a zdaj naenkrat več nisi ena, ki se na izi f.uka s prodajniki, zdaj si ti spet zevsta onemu staruhu v avtu za 6 jurjev, ki te ima na ločenem bivanju.:)))))
Pameten človek. Z babo niti živi ne, ona pa je prepričana, da sta par. Dobra fora.[/quote]
Spider, tudi ti si za časom.
Dandanes obstajajo moderne oblike partnerstva, ki jih omogoča virtuala.
Ljudje imajo na stotine prijateljev. V času babic, to ni bilo možno. 🙂
To niso partnerstva. Mogoče so virtualna partnerstva.:))))))
Glej, če jih ne bi imel verjetno ne bi mogel…. se ti ne zdi? 🙂
To kar človek razvija v ničemer ne spremeni osnovnih dejstev, ki sem jih zgoraj napisal.
Posodobitve, ki jih Margot omenja, se tičejo zgolj tega kar “človek razvija”, škoda je le, da ljudje niso seznanjeni z osnovnimi dejstvi in potem živijo v posodobljeni zablodi… :/
Forum je zaprt za komentiranje.