Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi – kostanjeva krema

Babi – kostanjeva krema

Babi, pozdravljena!

Odločila sem se, da spečem orehovo biskvitno torto po tvojem receptu. Polnila bi jo čokoladno kremo (tvoj recept), omenila si še kostanjevo smetanovo kremo, za to zadnjo pa nisem zasledila recepta. Ga lahko prosim posreduješ?
Mislim, da bom uporabila tudi tvoj recept za solato iz lignjev, seveda pitulice, pečenka iz mletega mesa v listnatem testu (praviš, da je dobra tudi hladna).
A imaš še kakšen predlog za dobro hladno pečenko?
Tokrat bo mami samo gost.

Hvala za tako dobrodošle nasvete.
Andreja

Pozdravljena,Andreja! Prav vesela sem,da si se oglasila.Upam,da sta z mamo dobro.

Kostanjeva krema je cisto preprosta stvar. Kuhan kostanj spasiras v nekak pire in v to vmesas stepeno sladko smetano. To sem lani naredila prav z orehovo torto s cokoladno kremo tako,da je bila ena plast namazana s cok.kremo,ena pa s smetanovo kostanjevo. Ce das v k.kremo zlico dobrega ruma ali kaknsega likerja,bo se okusnejse. Lahko pa poenostavis in zmesas v cokoladno kremo se kostanjev pire. Sama malo navlazim tudi biskvit z istim.V biskvit das lahko tudi malo cimeta in ostalega bozicnega.

Sicer pa sem zdaj pogledala se v iskanje pod kostanjeve jedi,kjer sprasuje Stajerc in Mishika je poslala direktni link (drugi),kjer je cuda stvari;med njimi tudi krema. Se splaca pogledati.

Za praznik okrasim to torto kar s kremo od nadeva,cez skozi sitce natrosim pravi kakav v prahu,nato pokrijem z izrezano sablono – stilizirane zvezde in natrosim se sladkor v prahu.Ko dvignes papir,je lepa dekoracija:
bele zvezde na temnem ozadju.Zelo praznicno,prav bozicno ali novoletno.

Meni je vsec tudi svinjska pecenka(kare s kostmi);hladno zelo lepo narezes na tanke rezine(seveda brez kosti).Meni je boljsa kot topla.

Obe, (tista v testu) in tale sta prava resitev za gostiteljico,ker lepo prej pripravis. Ce oblozis pladenj se s cim osvezujocim,je zelo dobro.
Lep pozdrav tebi in mami Babi

New Report

Close