Najdi forum

Babica

Umrla mi je babica in čakamo na pogreb. Zelo mi je hudo, saj sva se zelo razumeli. Partner se pa smeje, posluša muziko, veš vesel(sicer nikoli tega ne počne). Dajte mi povedat ali je to normalno? Lahko bi pokazal malo spoštovanja. Saj vem, da se ne more zdaj svet ustavit, ampak….. Kaj pa vi mislite? Sem preobčutljiva? Hvala

Ja meni se tudi zdi, da bi lahko bil malo bolj uvideven, če je tako.

Moje sožalje

nova
Uredništvo priporoča

Hvala

Kot prvo prejmi moje iskreno sožalje.
Kot drugo, ti je pokojna babica zapustila denar, stanovanje, hišo …? Vsekakor nekaj kar bo, ali vsaj misli do bo, uporabljal tudi tvoj tako imenovani partner.
Razmisli zakaj gre. Potem pa reagiraj. Če je preveč vesel zaradi tvoje zapuščine ga malce opameti.
Bolje sedaj kot čakati, da bo prepozno – beri, da ti bo vse zagonil.

Tukaj se ne gre za dediščino (to imata moja mami in njena sestra že rešeno). Gre se za moja čustva in kar doživljam. Težko mi je, če nekdo, ki naj bi bil moja boljša polovica in kateri naj bi mi stal ob strani, to jemlje kot nič kaj takega in se potemtakem požvižga na moja občutja. Jaz vem, sa bi bila malo bolj uvidevna, sploh če bi vedela, kako se partner počuti in mu namenila kakšno besedo v tolažbo, skratka spoštovala ta čas, ki je še posebej pomemben, vsaj tja do pogreba….ne vem no…

Če tega drugače ne počne, je to očitno njegov način spoprijemanja z njemu stresno situacijo.
Lahko, da te hoče zamotiti, spraviti iz žalostnega stanja.

Ni njegovo početje znak nespoštovanja, ampak njegovega nelagodja in njegovega predvidevanja, kaj bi ti naj pomagalo.

…potem ti ni…Kar pomeni, da je do tebe nespošljiv, nesramen, obnaša se primitivno.Jaz bi mu dala podaljšan dopust za vedno, kar pomeni , da bi ga dala na čevelj ….Naj se smeje na pogrebu svoje babice s svojo mamo vred, ki je vzgojila takega prismodeta.Moj nasvet: Znebi se ga.Vedno se ti bo takole posmehoval.Res je glup…Lahko ga vprašaš, če je ravnokar priplezal z drevesa, kier je njegova rodbina opic….

Če tega drugače ne počne, je to očitno njegov način spoprijemanja z njemu stresno situacijo.
Lahko, da te hoče zamotiti, spraviti iz žalostnega stanja.

Ni njegovo početje znak nespoštovanja, ampak njegovega nelagodja in njegovega predvidevanja, kaj bi ti naj pomagalo.
[/quote]

Ne opravičuj ga.Kakšno nelagodje, lepo te prosim, saj ni star 8 let…Kakšna stresna situacija naj bi bila to za njega?

Moje sožalje. Bedaka pa zapusti, če še nimata otrok. Narcis in sociopat se bo vedno tako obnašal. Tvoji bodoči otroci si tega ne zaslužijo, bolje, da jih nimaš, kot da jih imaš s takšno osebo!

Moje sožalje. Tvoj partner je brez empatije, nesramen, neuvideven. Povej mu za tvoje občutke in glej kako bo reagiral. Če sta brez otrok premisli če te je vreden.

Pozdravljeni,

Najprej sožalje ob izgubi. Če partner drugače ni takšen, če ga takšnega ne poznate bi se jaz vrpašala ali vas morda želi spravit v dobro voljo, glede nato da je vam hudo. Nekateri ljudje pač ne znajo odreagirat pravilno. Povejte mu kaj vas teži in ga vprašajte zakaj to počne. Sem prepričana da ni tako črno kot sedaj to vidite.

Ne opravičuj ga.Kakšno nelagodje, lepo te prosim, saj ni star 8 let…Kakšna stresna situacija naj bi bila to za njega?
[/quote]

Jo, ocitno je star 8 let ali se manj, kar se smrti bliznjih tice!

Danes se otroci ne vodijo na pogrebe, da se ne bi travmatizirali, vse okoli smrti je za otroke popolna neznanka in tema, kateri se izogiba, da se ja ne bi otrocek travmiral in verjetno je tudi ta fant tako odrascal.

O smrti in izgubi nima pojma, ne ve, kaj bi rekel, se manj zna potolazit, zato se pa gre neko hepi-hepi vzdusje, da bi kao razpolozil svojo drago.

Avtorica, lepo mu povej, da si zalostna, da te boli dusa in da ti enostavno ni do nabijanja muske. Razlozi mu, kako se pocutis in kako razmisljas, pomagaj njemu, da se spozna s smrtjo in izgubo, da bo znal on potem pomagat tebi.

Pozdravljeni,

iskreno sozalje ob izgubi. Ob vasem pisanju me je kar zmrazilo. Sama sem dozivela nesteto podobnih situacij s strani bivsega partnerja. Ne bom vam dolgovezila, prosim vas, da si preberete kaj vec o narcisisticni osebnosti motnji. Tudi na tem forumu je veliko zapisanega. Mogoce boste nasli odgovore na vasa vprasanja. In se zadnja misel. Poslusajte svoje obcutke, mocno dvomim, da vam lazejo in ne pustite si, da vas kdorkoli preprica, da vasi obcutki niso “pravi” oz., da bi morali cutiti drugace. Pa srecno.

Deluje mi kot hudo nezrel ali celo s kakšno motnjo.. normalno to ni.
Na drugih področjih pa se nikoli ni pokazalo kaj tako čustveno čudnega pri njem?
Mogoče pa vas hoče, na nek čuden način, samo “spraviti v boljšo voljo” ampak ne razume, da ne bo delovalo in da tako ne gre? Se mi zdi, kot da ima nek deficit pri empatiji, razumevanju sočloveka.. Ne vem, avtorica, verjetno vi najbolje veste, kako in kaj je z njim..
Vsekakor iskreno sožalje.

Moje sožalje.
Popolnoma vas razumem.. ko mi je umrl oče, je mož žvižgal in prepeval, čeprav tega tudi skoraj nikoli ne počne in se delal, da sploh ne ve, kaj se dogaja. Še vedno me zaboli, ko slišim koga žvižgati. Tako se po mojem mnenju obnaša psihopat in ne nekdo, ki te želi razvedriti. Žal takšnega človeka ne morem zagovarjati, ni dvoleten otrok.
Če še nimate otrok, razmislite o skupni prihodnosti.. kasneje je težje.

Spomnim se, ko sem bila še na faksu je umrl sošolec. Dobesedno sem morala obraz skrivat v mizo, ker se mi je faca sama lezla v nasmeh! Grozno, in tega sploh nisem mogla kontrolirat! Enostavno mi je bil nek obrambni mehanizem, ker sem bila v takem šoku. Nisem noben psihopat ali narcis, imam kar veliko empatije. Sem pa bila en čas v obdobju, ko me je dejstvo, da bom umrla, zelo težilo. Tako da se strinjam s tistimi, ki menijo, da gre za nek njegov stresen odziv. Morda ga je strah smrti ali pa se ni še nikoli soočil s smrtjo bližnjega človeka. Za take občutke ni važno, koliko je človek star. Res pa je, da se neprimerno obnaša in da se je treba z njim pogovoriti. Jaz bi ga odkrito vprašala, zakaj se izrazito trudi biti vesel v času, ko sem jaz žalostna in če bi lahko prenehal s tem. Potem bi mu povedala, kakšno obnašanje je bolj primerno. Pusti mu povedati, kako se on počuti, naj poskusi povedati, zakaj sd tako obnaša.
Če je narcis, se to vidi tudi iz drugih njegovih dejanj. Vsekakor po mojem mnenju to ni pokazatalj narcisoidnosti.

Zdravo, najprej iskreno sožalje.
Načeloma sta na pogrebih vedno dva tipa ljudi, tisti ki jokajo in tisti, ki se smejejo…oboji pa žalujejo. Imam kolegico, ki ji je nelagodno hodit na pogrebe, ker se smeje, pa ni žleht, ampak taka je njena reakcija in ne more pomgat, kot jaz ne morem ustavit solz.
Kadar se ljudje soočajo s stresno situacijo je pa še več reakcij, moj oče je mene in še dve sošolki enkrat peljal na pogreb prijateljice, pot je bila mukotrpna, ker se je ves čas skušal šalit in da bi muzko poslušal, po nekaj časa sem ga ustavila in prosila, da se raje vozimo kar v tišini. Ampak to je njegova reakcija na stresno situacijo, na situacijo, ko ne ve kaj bi, on poseže po humorju in razvedrilu, ker mu je hudo gledat žalostne ljudi okoli sebe in nas skuša razvedriti kakor ve in zna…
Menim, da vaš partner paše v to isto kategorijo, da se enostavno ne zna drugače spopasti z nastalo situacijo…priporočam, da mu omenite, da vas boli in da nobena glasba ne bo odnesla te bolečine, da sčasoma bo bolje in da ste veseli, da ga imate ob svoji strani, da bolj ko kaj drugega potrebujete objem/čas/prostor/…
Srečno!

Vsak se s smrtjo spoprijema drugače. Meni osebno je smrt bliznjih najhujša možna stvar ever, čeprav je najbolj zagotova in naravna stvar na svetu, pa vseeno moji možgani ne dojemajo te logike tako. Vem kako se počutiš. Moje sožalje.

Morda ima tudi vaš partner težave s tem. Morda vas hoče s svojo ” veselostjo” razvedriti ( morda se zdaj še ekstra trudi, ce ste rekli da tega prej ni počel), zamotiti, vas potegniti ven iz žalosti. Jaz bi prej rekla, da je to to ( da govorite različne jezike ljubezni in vi zdaj to v vsej svoji žalosti ne vidite). Povejte mu kako se pocutite…

Ti nisi prav nič preobčutljiva. Tvoj partner pa je totalno brez čustev in empatije. Razmisli malo …???? Me prav zanima če te je vreden no saj boš ugotovila s časom. Srečno…

 

Ti si pa glupa

Moj to dela ko me hoče “potolažit” oz. Spravit v boljšo voljo. Izgleda pa zelo nesočutno, ampak namen je drug. Najbolj vesel je kadar je meni najbolj hudo. Skuša nekako pomagati, me razveseliti.

Razmisli ce ni enako pri vama

pred leti sem gledala, kako je stric umiral za rakom, doma pa je žena nanj kričala, da je len in nič ne dela, hčerka ga je zmerjala in sin je nabijal glasbo na glas. In tu govorimo o moškemu staremu 56 let.

Žal je odnos do starejših takšen, kakršnega si ga videla sama in doživela pri možu. Ni vredu, ampak je vedenje dananšnje populacije ljudi

New Report

Close