Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Babica dela velike razlike med vnuki

Babica dela velike razlike med vnuki

Mož ima 3 sorojence. Vsi živijo v svojem rodnem kraju, praktično so sosedje s svojo mamo. Tašča ima res rada njihove partnerje, čuva jim otroke, vsak dan kuha. Mi živimo v Lj in nam občasno priskočita na pomoč moja starša. Oba sta še zelo aktivna, veliko potujeta, jadrata.
Tašča mi neprestano meče pod nos, da sem hči bogataških staršev in da bi lahko nepremičnine, ki jih imata lahko posodila tudi njim, se pravi njej in tastu in še ostalim otrokom. Jaz se to ne grem. To so nepremičnine mojih staršev. Jaz nimam nič s tem, zato staršema niti ne omenim kako si počitnikovanje zamišlja moja tašča.
Za veliko noč smo bili pri mojih starših na vikendu, za velikonočni ponedeljek smo šli h tašči in tastu. Seveda so bili vsi njeni otroci z družinami tam na kosilu. Taščini vnuki so se hvalili kaj vse jim je babi kupila. Tam s se otroke obdaruje tudi za veliko noč, pa še botrica je vsem vnukom. Najina hčerkica nima opravljenega nobenega cerkvenega zakramenta. Doma smo ateisti, mož tudi ne veruje, kljub krščanski vzgoji. Samo da bo tašči ok, jaz otroka h krstu ne bom peljala, to se mi zdi hinavsko.
Ko je najina petletna hčerkica vprašala babico kdaj bo pa ona dobila darilo, ji je tašča na precej surov način odgovorila, da ima bogatega dedka in babico v Lj in naj ji kar onadva bogataša darila kupujeta. Pa da če nisi krščen in ne hodiš v cerkev tudi nič ni. Hčerka je stara 5 let, tega ne razume.
Rada bi, da bi jo imela babica enako rada kot njene bratrance in sestrične. Padla je v jok, da je babica ne mara. Tašča je vehamentno pihnila skozi nos, popokala vnuke in šla z njimi v štalo pogledati na novo skotenega kozlička. Zraven pa je v brado godrnjala kaj ljubljanska gospoda sploh hodi h njim se kazati.
Nismo prevzetni, res ne. Smo kar vredu situirani, a z denarjem ne razsipavamo. Moja starše nam finančno ne pomagata, saj pomoči ne potrebujemo, izkoristimo pa njune počitniške kapacitete. Kako naj tašči razložim, da premoženje mojih staršev nima veze z našo družino. Da naj zaradi tega ne odriva in diskriminira najine hčerke. Da če ne hodimo v cerkev nismo manj vredni. Da nismo fine ljubljanske srajice, kot nam rada reče.
Meni je vseeno, če babnice nikoli več ne vidim, tudi mož ni nekaj prav na starša in sorojence navezan. Žal mi je hčerkice, da ne bi imela stikov za babico in dedkom, bratranci in sestričnami, da ne bi imela možnosti uživati kmečkega življenja.
Za vse nasvete bom hvaležna. Morda mi odprejo še kakšen nov pogled na našo situacijo.

Poglej si dokumentarni film Frančišek, o papežu in njegovi srčni kulturi bil včeraj na TSL.

Skratka na samem se blago in prijazno pogovori s taščo, povej ji, da lahko tudi ti daš denar za darilo, da pa ima darilo tudi druge pomene, ne samo materialno vrednost. Deluješ mi srčna ženska in mislim, da ti bo uspelo tašči to razložiti.

Take babice tvoja puncka ne rabi.
In tasci nimas kaj racunov za polagat. Zase se naj briga. Ce bi pa zivela v revscini bi pa bila oh in sploh bogica.. Povrh tega da je krscanka in bi morala brezpogojno ljubiti pa ima tak grdi odnos. Stran z stiki. Tvoj puncka ne rabi hinavscine, obrekovanja, in blatenja drugih oseb.

nova
Uredništvo priporoča

Prav ima glede daril. Če ne verujete, zakaj bi dobili? Še ena fora novodobnih staršev.
Kar se pa tiče nepremičnin tvojih staršev pa nima kaj sikati. Če boš samo 1x popustila, se te žlahte zlepa več ne rešiš.
Zate se mora postaviti mož!

Ne razumem, a vi ste bili povabljeni, a ste kar tako prišli?

Predlagam pogovor na samem z njo. Prav tako kot si povedala nam, tudi njej. Če ne obrodi sadov, prekinite stike. Saj bo vsakokrat kadar boste prihajali, nad čim nergala. Izgubila je mladost in ostalo življenje na kmetiji, v tvojem ogledalu vidi drugo plat, uživanje tvojih staršev in je prizadeta. Saj tudi, če bi ji ti ponudila vikend na morju za dopust ne bi hotela it. Bi že krave bile vzrok.

Kdaj boste dojele, da niso/niste vsi enako simpatični?! Največja razlika se pokaže pri otrocih.

Zakaj blago in prijazno s požrtno nesramno coprnico, ki otroka tako prizadene? Stara bi se vlačila naokoli na račun drugih, sama pa škrtuhinja. Fuj! Ni čudno, da smo Slovenci taki hlapci, ker imamo mentaliteto, da če nas kdo hebe, mu moramo lesti v rit, da nas bo lahko še bolj. Dobesedno nastaviti še drugo lice. Se pustiti izkoriščati. Fuj! Pa ne gre za darila ampak za odnos. Naj avtorica še blago in prijazno prepriča svoje starše, da primitivki kar podarijo nekaj nepremičnin, da bo ja dovolj za podlo požrtno rit?

Take je treba samo na ignor, popolnoma prekinit stike za vselej. Coprnica je pokvarjena že celo življenje in blag in prijazen pogovor je zagotovo ne bo razsvetlil. Taka bo ostala, dokler ne stegne krakov. Sem že dolgo na svetu in poznam tak tip ljudi.

Otrok bo že preživel, saj preživijo tudi tisti, ki babic sploh nimajo. Tudi razumejo več, kot si mislimo. Punčki se pove, da je babica pač nesramna in da s takimi ljudmi ni dobro imeti opravka. Tako bo tudi lekcija za naprej, da bo imela svoje dostojanstvo, se ne bo plazila za ničvrednimi tipi, ki bi jo prizadeli in jo izkoriščali in tudi med ljudmi na splošno znala ločiti zrnje od plev.

Stara je foušljiva in užaljena, ker ji tvoji starši niso kar odstopili svojih nepremičnin, pa se zdaj maščuje nad vnukinjo. Samo stran od takih.

Nisi ji všeč. Ne zdaj ne nikoli ji ne boš. Je.bi ga, je pač polna lastnih kompleksov, ki se še bolj zbudijo, ko vas zagleda. Zavist je greh in krščanska vera o tem uči. Če se tašča v celem življenju tam v cerkvi še ni uspela tega naučiti, se nikoli n bo. Toda tega nisi ti kriva, niti vajina hčerka.

Zaradi lastnih občutkov nikoli ne bo drugačna in tega nikoli ne boste spremenili. Kaj pa tast poreče, da ena vnučka ne dobi darila? Najbrž mu je prav, sicer bi sam odprl tošel in kupil nekaj zanjo.

Tvoji starši so si nepremičnin kupili s SVOJIM denarjem in nimate nikakršne DOLŽNOSTI to odstopit komurkoli! To povej foušlivi tastari babi ki naj bi bila VERNICA?? Jaz vem, da ne bi šla NIKOLI k njej!!

Recimo, da je ta tema resnična.
Kaj sploh hodite tja, če tam niste zaželjeni.
S tem otroka samo učite, da se mora uklanjat in iskat ljubezen tam, kjer je jasno, da je ne bo dobil.

Ko bo to počela pri 18 pa bo jok in stok.
Naučila pa sta jo vi2.

Tašča očitno živi z neko bolečino, zaradi katere se znaša nad vami. Morda jo res iskreno skrbi, ker vaš otrok nima zakramentov, ve, da s pogovorom z vami ne bi nič dosegela, zato poskuša preko otroka doseči svoj cilj. Zgolj razmišljam, opravičila za takšno ravnanje ni. Prava kristjanka bi vas blago povabila, ob enem pa veliko molila za vaše spreobrnjenje. Jaz bi ubrala čisto drugo taktiko. Če bi se mi zdeli moževi sorojenci dobri ljudje, s katerimi bi želela ohranjanje stikov, bi se povezala z enim od njih (ga morda celo prosila, če bi prevzel vlogo botra, kljub nekrstu) in ga prosila, če lahko vsako leto prispeva darilo za mojega otroka namesto babice. Z razumnimi se da, pa tudi bi se že nekako oddolžila za to. Tašči zagotovo ne bi bilo všeč, ampak otrok bi bil pa verjetno zadovoljen z razlago, da darilo dobiš od botra in ne nujno od babice. Za nekaj let bi moralo delovati 🙂

Ima tvoj otrok starse?
Ima babi in dedija?

Kaj bi se rada?

Moja babica je bila taka, pa kaj, sem imela starse, meni je bilo dovolj.
Druge babice niti nisem pogosto videla, ker je zivela dalec.

Danes sem odrasla, otroci odrasli, tudi moji so imeli eno tako babico, drugo pa tako, da so ji bili center vesolja. Nic jim ne manjka.

Aja, pa z mamino druzino smo ful povezani, ne zaradi babice, ampak taka familija je, imela sem 6 stricov in tet, bratrancev in sestricen nas je pa tudi 12 in smo ful povezani.
Medtem ko z ocetovo familijo nimam stikov, ceprav jih je zelo malo, predvsem je tu kriva njegova mama, a meni prav nic ne manjkajo niti stiki, niti ta stran familije.

Odkar je svak dobil otroka, je moja hči pri tašči odpadla kot knof od gat.
Svak je dobil sina, poleg tega stanujejo v taščini hiši oz. se zdaj kmalu selijo v novo hišo na njenem dvorišču, torej so tretirani kot boljši ljudje, mi pa nebodijhtreba.
In smo pač zmanjšali število obiskov, taščo obiščemo 2-3x letno za uro ali dve, njej se ne ljubi hoditi k nam na naša praznovanja – in to je to.
Pred hčerko ne delam drame iz taščinega obnašanja in skromnih daril, povem, da jo ima babica rada, da pa vsak človek ljubezen kaže drugače.
Jaz ne zavidam svaku ali njegovemu sinu, saj se nista onadva spomnila, da sta prva na top lestvici – tašča se mi pa na nek način smili, ker je tako blesava, da izgublja kontakt z vnukinjo.
Ampak to je njena izguba.
Ne rečem, da ni trapasto in krivično – ampak, hej, ne bom šla babnici razlagat, da je butara, ampak obrnem hrbet in grem domov.
Delajte, kar veste – in skrbite drug za drugega kot veste.
Jaz dvignem roke.

Dobra zgodba, se smejem zraven. Ali je provokacija ali ne…. Kaj ste pa iskali pri njih na praznicni ponedeljek, a so bili obiski dovoljeni? Sicer pa, ce ste ateisti, kaj potem padate na neke krscanske fore o obdarovanju? Cez pol leta bomo pa spet brali, hcerki pri tasci ni nic prinesel miklavz. Ja, saj ste ateisti in v te pravljice ne verjamete… korist bi pa imeli.

In zakaj bi si želela da ima tvoja hči stike s takšnimi sorodniki? Zakaj bi morala tašči karkoli dopovedat? Živite po svoje in jim dajte mir! Če je rekla zakaj se sploh hodite kazat je jasno, da vas vabila ni?! Torej? Ne želi si stikov, ustrežite ji! Če ima mož potrebo po tem, da jo vidi naj pač gre k njej, tebi in otroku pa to res ni nujno potrebno. Tako, kot ti je rekla tašča tvoj otrok ima babico in dedka. Če ne razumeš kar ti direkt v fris pove potem res ne vem kaj naj še naredi? Če te zašamari bo dovolj ali boš še vedno neumno betico tja tiščala? Jaz, ko vidim da nekje več kot jasno nisem zaželjena ne rinem več tja nikoli. Niti ne pojasnjujem zakaj. Pa mi je malo mar kaj si kdo misli. Tašča je pač takšna kot je, spremenila jo ne boš. Ne vem zakaj se potem vsiljuješ nekam, če vidiš da ne gre? Poiščite si drugo družbo za boga no! Tvoj otrok bo imel travme zaradi nore matere, ne babice. Če bi moja tašča bila takšna ji sigurno ne bi vozila otroka, niti njo vabila k nam. Pravzaprav jo ne bi niti omenjala pred otrokom. Kot da jo ni, tako kot si sama želi. Ne moreš na silo neke kao dobre odnose glumit. Ste si preveč različni. Drži se svojih in daj mir.

Tašče so ena sama težava. Tudi, če so ok, prej ali slej pri tašči naletiš na mino, posebej, če si sinova žena.

Ce ni fausije je za vse dovolj. Z zeno imava vikend na morju, tja hodi cela moja kot tudi njena familija, na misel mi ne pride, da bi rekel, da njena familija nima pravice kaj iskat na mojem posestvu. Ti in tvoja starsa sta egoista, nu cudno te tasca ne mara. Hvalis se z nepremicninami, bi pa ti krona z glave padla, da bi jim zrihtala gratis oddih oz. prenocisce cez vikend. Verjamem, da bi tud tvoja starsa to dopustila, ce bi jima ti predstavila to idejo. Ne morem verjet kaksni ste ljudi, sami od sebe ne bi dali nic, pricakujete pa, da vas bojo drugi posipali z ljubeznijo. Katastrofa res….aja pa se to glede daril! Preden jamras, da niste dobili daril povej raje kaj pa ste vi v hiso prinesli?

Doma ste ateisti, ker je sodec po tvojem pisanju tvoj moz copata in odlocas izkljucno ti kaj ste in kaj niste. Se res cudis, da te tasca ne mara?

Babica botra vnukom?
Tole pa ne verjamem, tole kaže ne to, da je zgodbica izmišljena.

Če je pa res pa je tako, da je pač običaj, da botre za veliko noč svojim krščencem dajo darila.

Zakaj bi ateisti pričakovali velikončna darila?
Velikonočni ponedeljek oz pač velikonočni prazniki so bili namenjeni ponavadi temu, da gredo krščenci obiskat botre in ti jim dajo pirhe.

Ateisti pa pač ne gredo iskat pirhov, ker nimajo botrov.

zgodba je itak provokacija, ampak tukaj so sami bebčki, ki verjamejo vsemu. Itak da bi babica pred vsemi rekla petletniku, da on pa nič ne bo dobil, naj kar vpraša bogate babico in dedka, da mu kaj dajo….. ma joj, no… tudi če bi bila ne vem kako žleht tašča, tega ne bi govorila pred vsemi, ker bi se marsikomu zassrala. Ne samo avtorici. Pač bedasta štorija za še bolj bedast narod, ki vse kupi.

Najbrž imate boljši avto, boljše obleke… In to tašča ne more požret.
Čisto iskreno nobena mama, ki ima rada otroke, ne bi požrla take razlike med vnuki. Zato skuša ostalim vnukom dat nekaj več, če že materialno nimajo

zgodba je itak provokacija, ampak tukaj so sami bebčki, ki verjamejo vsemu. Itak da bi babica pred vsemi rekla petletniku, da on pa nič ne bo dobil, naj kar vpraša bogate babico in dedka, da mu kaj dajo….. ma joj, no… tudi če bi bila ne vem kako žleht tašča, tega ne bi govorila pred vsemi, ker bi se marsikomu zassrala. Ne samo avtorici. Pač bedasta štorija za še bolj bedast narod, ki vse kupi.
[/quote]

Res je.
Slabo dodelana zgodbica. Kjer naj bi ateisti fehtali od botrov velikončna darila :), ljudje pa nasedajo.
In babice niso botre vnukom.
Avtorica je napisala kup nesmislov. Če še piše zgodbice, bi se vsaj pozanimala neke osnovne stvari :).

New Report

Close