babica “udari” vnukinjo
Pogovorila bi se z njima oz. bi to storil mož, saj so njegovi starši. Občasno ena po riti ni konec sveta, je pa seveda odvisno, kaj je naredil otrok. Če je bil nemogoč, je dokaj opravičljivo, če pa je samo bil razigran, govoril na glas ali kaj polil, potem ni opravičila.
Ti ali mož povejta starim staršem, da tega ne odobravata in da če mislijo dajati po riti vnukinji, jo ne bosta videla niti na tri mesece, edino mogoče v vaši prisotnosti.
pozanimala bi se o okoliščinah tega udarca… lahko, da so imeli oboji slab dan, otrok neznansko siten in popustljivejše stare starše še bolj izzival, kot bi starše, pa tudi oni ne ravno najboljše volje, pa bi dobil mali eno čez rit… v takem primeru ne bi zganjala ravno panike, bi se pa pogovorila z njimi
Si sploh ne predstavljam, da bi babica ali dedek udarila otroka, ki ga imata vsake kvarte enkrat na obisku. Bolj predstavljivo se mi zdi, če bi bil otrok vsak dan v varstvu pri njih, pa še takrat težko sprejemljivo. Mojih štirih ne moja mama ne tašča nikoli v življenju nista udarili. Še zakričali nista nanje. Če bi jih, bi se z njima pogovorila, gotovo bi pa sledilo ohlajanje odnosov. Menim, da stari starši niso poklicani za vzgajanje z eno po riti, če pa otroka vidijo poredko, je to toliko bolj nesprejemljivo. Če se otrok grdo vede, ko je pri starih starših na obisku, naj bi bili o tem obveščeni starši (če niso bili prisotni) in naj bi naslednjič prisostvovali obisku otroka ter ukrepali v primeru grdega vedenja. Tudi če bi bil otrok v vsakodnevnem varstvu pri starih starših, bi se z njimi predhodno pogovorila o načinu vzgoje in dala jasno vedeti, da ne odobravam udarcev (kar pa seveda ne bi pomenilo, da kazni ne sme biti, če se otrok nesprejemljivo obnaša). Če stari starši brez udarcev otroka ne bi mogli brzdati, bi vsekakor zamenjala varstvo.
Če starim staršem poči film tako, da ga udarijo, po eni uri ukvarjanja z vnukom, po tem ko ga tri mesece niso videli, si lahko prepričana, da kakšne posebne ljubezni do njega ne premoreta. Ne govorim pa tukaj o ekstremih – otrocih, ki se tako nemogoče obnašajo, da bi počil film vsakemu. Normalen otrok se pri babici in dedku, ki jih vidi na tri mesece enkrat, ne bo obnašal tako, da bi jima razbil pohištvo, posvinjal stanovanje, nebrzdano divjal okrog… Če vemo, da je otrok zelo težaven, ga pač ne puščamo brez nadzora drugod.
Me pa prav zanima kaj bi storile v primeru da zlati vnuk kar krepko udari taščo po glavi?
Pa ne mi rečt, da pri 5 letih ne ve kaj je prav in kaj narobe?
Ne ni se zgodilo pri nas ampak sem videla na igrišču. Starši pa imajo doma tako demokratično vzgojo………………pogovor in to.
Zdaj bodo pa res lahko imeli temo za pogovor, če si bo babica sploh upala povedati doma – ker prav lahko bo obsojena da si je to zaslužila, ker je njihovega sončka ( joj kako mi gre ta beseda na nekaj ) izzivala.
Zalika, saj veš, da ne odobravam divjanja razvajene mularije in da je na to treba odgovoriti ostro in dosledno. Verjamem tudi, da je veliko otrok, ki dobesedno maltretirajo svoje babice, ki se jim ne upajo nič reči, kaj šele udariti otroka. Kar je seveda narobe. Tukaj bi morali starši odločno posredovati in naučiti tudi stare starše, kako kaznovati otroke za tako obnašanje – če jih stari starši pazijo (vendar nikakor ne z udarci).
Vendar pa ne predvidevam kar apriori, da se je otrok iz zgornjega posta obnašal grozno in nemogoče – kot sem tudi povedala. Predvidevam, da se je obnašal kot normalen štiriletnik, ki stare starše vidi zelo poredko. Če se motim, je pa s starševsko vzgojo nekaj zelo narobe. Ali pa gre za otroka s posebnimi potrebami. O tem v svojem zgornjem postu nisem govorila.
No moje mnenje je tako:zakaj za boga je treba otroka udarit?
Pa kaj se nihče več ne zna pogovarjat?
NIHČE,niti jaz ali mož nisva nikoli udarila sina(8let),vse smo reševali s pogovorom,ustrezno kaznijo…
Kaj ste vse brez potrpljenja,da vam otrok zleze čez glavo?
Vsekakor bi se s starimi starši pogovorila,da otroka nimajo kaj fizično kaznovati,bi pa poskrbela,da pri njih ne bi bil več sam-brez nas.
Še svojega psa nisem “malo po riti”,pa je včasih trmasta ko hudič,ne da bi svojega sina.
pitbulka napisal:
> No moje mnenje je tako:zakaj za boga je treba otroka udarit?
> Pa kaj se nihče več ne zna pogovarjat?
>
Ves, vcasih pogovor ne zaleze. Tudi kazen ne. Jaz sem sina enkrat samkrat po riti in mi ni zal. Je zaleglo bolj, kot vsi pogovori in kazni prd tem. Si pa ne upam pomisliti, kaj vse bi se lahko zgodilo, ce bi ostala samo na pogovoru in kaznih.