Babice zdaj mladim družinam kosila v posodicah dostavljajo pred vrata
Zapis s facebooka:
KOSILO, HRANA, ZALOGE
Ko sem po ležerno preživeti nedelji, komaj čakala ta ponedeljek -ostali smo doma. Me je prešinilo: tako umirjenega vikenda že dolgo ne. Tisti, ki me bolje poznate veste, da grem vsako nedeljo h mami na kosilo.
No tukaj se pa zgodba začne, vsako soboto me ta, da ne bo pomote, skrbeča mati, zasiplje z vprašanji: kaj bomo jutri za kosilo? kakšno meso? iz pečice, pohano? kaj pa krompir? pražen? veš tvojega brata ne bo, veš tvoj brat bo tudi prišel, kaj pa nona a jo boš šla iskat?
Jaz pa: mami vseeno mi je, vsak teden je isto, juha, krompir na 100 načinov, meso pa veš da piščanca ne jem, no pujs je vredu v klobasah, pravi biftek pa čista zmaga. In ja nono grem iskat.
No včeraj pa druga zgodba, kosilo so mi dostavili, kavica in sonce, na balkonu sta naredili svoje. Moža in otroka je televizija veselo gledala, kuhinja je polna posodic dostavljene hrane, no jaz pa na svežem luftu, balkona v blokovskem naselju z najbolšo družbo – sama z sabo. Vse je bilo točno tam kjer mora biti.
Pa smo ga preživeli prvi vikend po zeeelooo dolgem času doma, skupaj in super je bilo.
V trgovini nisem bila že od četrtka, pa sem danes vseeno skuhala 2 obroka: glavnih jedi in priloge in jutri in pojutrišnjem bom verjetno še dva in še dva. Medtem, sem dan preživela ob prebiranju pravljic iz moje mladosti in risanju, razmišljam da imam zalog, čeprav ne spadam med tiste, ki hrano kopičijo, neverjetno veliko. Naj še poudarim, da sem v četrtek kupila: kruh, rdečo papriko, maslo, sladko smetano in kinder čokoladice, za zalogo? Ne, ker je slučajno tega zmanjkalo.
Zdej je pa čas zame, saj te celodnevno prebiranje pravljic in risanje z otrokom v naročju izčrpa, pa tudi pogled na kupe umazane posode od kuhanja ni ravno najlepši, ampak vse bo uredu.
Nikjer ne piše, da ji je kosilo skuhala in dostavila babica. Verjetno je naročila dostavo.
Če pa ji je, je ta babica vredu usekana, da se gre izpostavljat v takih časih. Ampak glede na to, da vsak teden teži kak krompir naj skuha, bi v bistvu kar verjela, da je mogla še sedaj kuhat in igrat trpinko.
Od hčerke pa je tudi podlo, da lastno mati, ki se zanjo potrudi vsak vikend, takole blati po fb.
No saj… kakršna mati, takšna hči. Zanimivo koliko takle zapis pove o ljudeh.
Ne, ne razumem! Kaj je to fb? Živim še v normalnem svetu. Imam prave prijatelje in berem knjige in časopise. Imam živega psa in ne virtualnega. Hodim z njim na sprehod v naravo in ne s prstom po ekranu. Edino včasih malo pogledam na forum kaki bolniki živijo med nami.
Sicer pa si ti sigurno isti parazit in iskoriščaš vse okoli, sebe. Fb si pa v rit vtakni!
Ko ti kuhar pokašlja hrano na dom, 😀 dober tek vsem.