Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Baby Anabel za božička?

Baby Anabel za božička?

Moja starejša (7 let) je Božičku pisala, da si želi baby Anabel. Me je kar kap, ko sem videla, da stane 16.000. A ima kdo to čudo? Je res toliko vredno. Moja se sicer ne igra ne vem koliko s pupami-dojenčki. Mi je pa tudi hudo, da njej ne bi uresničila želje, mlajši hčerki, ki pa si želi “le” barbiko pa. Kaj pravite?

Pozdravljena!

Lani si je od kolegice triletnica zaželela Anabello. Šli smo ponjo v Avstrijo (ni dosti cenejša) in jo preizkusili. Kakšne funkcije ima? Lička se premikajo, ko sesa dudo, prav tako ko je iz stekleničke, posneto ima, da joka, se smeje, podira kupček, itd..
Mala si jo je tako močno želela, da nas je vse spravila na rob infarkta, ko smo jo spraševali kaj ji bo prinesel Božiček. Še celo v trgovini z igračami je letela k njej in se je ni dalo pregovoriti.
Potem smo odrasli “modrovali”: reklame za igrače vrtijo ravno pravi čas in med pravimi oddajami, da jih otroci vidijo. Ko je nekaj in, otrok to mora imeti, saj je od tega odvisen jegov status v družbi. Pa če ga še tako vzgajamo drugače in se trudimo z vrednotami. Ko je v skupini vrstnikov je slika pogosto drugačna. Igrača je sicer luškana, ampak je narejena tako, da so mehanizmi že prevzeli vrednost in funkcije simbolne igre….saj veste, ko smo se igrali z dojenčki in si predstavljali ..kot da joka, kot da se je zbudil. Igrača, razen neke odgovornosti za skrb, nima več svojega namena.
Vse to smo modrovali in pametovali, na koncu pa je Božiček le prinesel Anabello!! Odloči se pa vsak starš sam.

Hej!

Vceraj sem lahko samo prikimavala ob branju kolumne v Oni ( Zrtve preobilja).
V tem mesecu bi jo morali vsi starsi prebrati.

Vem, tezko je, ko si otrok nekaj zeli in tega ne uresniciti, vendar je razmislek potreben. Lep dan Babi

Kaj pa če bi glede na ceno združili moči? Ne vem, babi, sestre, bratje… Pri nas je že tako, da če si eden od otrok (imam še dva nečaka) zaželi kaj “too much”, starši dajo pol, ostali pa do želenega zneska.

New Report

Close