Backup.subseven
AV-ji (F-secure, AVG, Symantec online) so ugotovil, da imam trojanskega konja iz naslova. Lociral so ga v C:_RESTORE/TEMP/A0019734.CPY. F-Secure in AVG ga ne moreta odstranit. Na Symantecu sem poiskal postopek za odstranitev, pogledal v Registry, v Win.ini in v System.ini in nikjer ni bilo sledu o Danajcih. Ampak AV še kar pridno javlja njihovega konja. Ima kdo kakšno idejo.
Aja, sistem je Windows ME, računalnik pa tut ne kaže nobenih za konja značilnih simptomov.
Če to bere Agamemnon, mu lohk tut povem, da kej pretresljivga v tej mašini ni.
Nekje si dobi boot disketo, restart mašine v dos in ročno odstrani
grdobo grdo.
Lahko pa tudi ctrl alt del pa poglej spisek programov, ki tečejo, “ubij” trojanca
in ga nato deinstaliraj!
lp
Ampak kako naj ga sploh prepoznam oziroma, kje naj ga najdem. Ničesar od tistega kar Symantec našteva, da trojanc naserje po fajlih, ni bilo. Kaj pa so sploh ti .CPY fajli?
ps. hvala za brzinski odgovor (in vse naslednje)…
Ja poglej, mašino z boot disketo dvigni v DOS.
Moraš pogledati če ni to mogoče skrita datoteke – hidden, verjetno je..
Preveri..
lp
če ga maš se je po moje skril tja kjer virus skenerji po defaultu ne skenirajo odpri norton antivirus in pod exclusions zbriši vse ven tako pr auto protektu kot manual skenu
fajle ki so v temp mapi lahko kar lastnoročno zbrišeš.
Za začetek sem si instaliral Nortona v upanju, da bo ta opravil namesto mene. In ko je bil že gor, sam malo zalaufal doktorje, da so prebrskali disk in windowse, najdli kar nekaj sranja in ga šli popravljat.
In glej čudo, potem ko so utilities opravle svoje, kar naenkrat ni blo več sledu o trojancu. AVG 6.0, ki mi ga je vsak dan prinesel pod nos, je bil zdaj zadovoljen (F-Secure sem itak vrgel stran), Norton AV tud ne najde nič. Fajla, ki naj bi bil okužen, ni več videt na disku (cel _RESTORE se je sicer kar sam od sebe potuhnu, ampak AVG ga je sam od sebe zbrskal, Norton pa ne).
A je zdaj to to? Ker če ni, bom moral kupit ene par laških in klicat guruja – v dosu sem čist bogi.
Če ti toliko AV opreme javi, da ni nič, potem pač ni nič.
Še enkrat osveži AV opremo, ter preglej VSE datoteke in če ne bo nič,
potem pač ni bojazni za karkoli.
lp
Za vsak slučaj greš lahko pregledat še na to stran:
Trojanc je zgleda fentan in preden tale post zdrsne v pozabo druge strani, naj se vam zahvalim, da ste se ukvarjal z mojim problemom.
Forum je zaprt za komentiranje.