Bajram Šerif Mubarek Olsun!
Jaz praznujem 22. junij, ko so leta 1593, na svetega Ahaca dan, naši predniki zmleli turško islamistično vojsko pri Sisku.
Na steni imam portret poljskega kralja Jana (III.) Sobieskega, ki je s svojo konjenico pred Dunajem 12 septembra leta 1683 poteptal turško osvajalsko vojsko, ki je tedaj oblegala Dunaj. Turki in poturice so izbuljili oči, ko se nenadoma na Kahlenbergu zagledali poljsko težko konjenico, okrepljeno z germanskimi eskadroni.
Sledil je največji konjeniški napad v zgodovini človeštva in tistih nekaj Turkov, ki je preživelo, je bežalo vse do Stambola, lol.
Zahrbtni jodlarji so leta kasneje sicer izdali Poljsko.
pikimepiki, 30.03.2025 ob 09:33
ISLAM ven iz Slovenije!
Lej, kam so prišli. Še pred nekaj leti je bilo nepredstavljivo, da bi bajram predvajali na nacionalni televiziji!
Nima kaj bajram delat’ na nacionalni tv!!!
Ni prostora za islam. Da se razumemo tudi voščilo božiča ne paše na TV. Vera je intimna stvar vsakega posameznika. Pa praznujemo Božič in veliko noč.
Debilne SDS debate, k majo na žalost dostop do interneta. Poznam dost muslimanov. Pa kaj zdej, med njimi so tako dobri kot slabi ljudej tako kot pri nas….kaj naj zdej sodim človeka, če je rojen tako, je rojen ! Gotovo. Ne odobravam ja nasilja kakršnega koli, ker sem že dostim povedal, da mi naj dajo dokaz, da bog obstaja, pa mi ga še noben ni dal… Je pa treba tale nacionalizem, verski nacionalizem, ekstremizem ubit v kali. Likcidirat in to je to. Ko je bil socializem, trenj ni bilo, samo da je posegla v naš prostor CIA in ameriška demokracije evo vojne, nacionalizem, smrt in tako dalje. V vojno pa mame dajo sinove, politiki vole, a ko je vojne konec, matere iščejo mrtve sinove, politika pa vole da v hleve…
STOP NACIONALIZMU !!!!
pajo42, 30.03.2025 ob 13:15
Debilne SDS debate, k majo na žalost dostop do interneta. Poznam dost muslimanov. Pa kaj zdej, med njimi so tako dobri kot slabi ljudej tako kot pri nas….kaj naj zdej sodim človeka, če je rojen tako, je rojen ! Gotovo. Ne odobravam ja nasilja kakršnega koli, ker sem že dostim povedal, da mi naj dajo dokaz, da bog obstaja, pa mi ga še noben ni dal… Je pa treba tale nacionalizem, verski nacionalizem, ekstremizem ubit v kali. Likcidirat in to je to. Ko je bil socializem, trenj ni bilo, samo da je posegla v naš prostor CIA in ameriška demokracije evo vojne, nacionalizem, smrt in tako dalje. V vojno pa mame dajo sinove, politiki vole, a ko je vojne konec, matere iščejo mrtve sinove, politika pa vole da v hleve…
STOP NACIONALIZMU !!!!
SPustil si državo in topove.
Drzava da topove.