Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika baklava-recept ima kdo???

baklava-recept ima kdo???

Ali ima mogoče katera recept za tisto reees tapravo baklavo????
da je res,čimbolj podobna tapravi??
Bom zelo hvaležna.

BAKLAVA
(ne vem, če je “ta prava”, tako jo naredim jaz).

Potrebuješ:

16 listov testa za zvitke

Nadev:
50 dag zmletih orehovih jedrc
6 žlic rozin

Sirup:
50 dag sladkorja
3 žlice medu
3/4 l vode
1/2 na rezine narezane limone

Naredi listnato testo ali pa ga kar kupi in liste testa obreži v velikost pekača. V pekač, ki si ga pomazala z oljem ali maslom polagaj po tri do štiri liste testa, enega vrh drugega. Vsak list poškropi z razstopljenim maslom ali oljem, tretji ali četrti list pa potresi z zmletimi orehi in pestjo rozin. Ponavljaj tako, dokler ne porabiš nadeva in listov. Končaš z listi in baklavo zarežeš na rombe ali kvadrate. Baklavo prelij z maslom ali oljem. Peci pri 200 stopinjah, dokler lepo ne zarumeni. Vročo baklavo prelij z ohlajenim sirupom. Baklava mora počivati 3-4 ure, še bolje je, če jo pustiš v hladilniku čez noč, da se sirup dobro vpije. Nato zreži rombe do dna in ponudi.

Priprava sirupa:
Sladkor, med, in vodo kuhaj pribl. 15 minut. Proti koncu dodaj narezano limono in ohladi.

Simpl ko pasulj, in še odlično je.

Moja mama jo dela tudi tako, samo rozin ne da nič, pa polovico orehov zmelje, polovico pa samo malo nareže, da so koščki vmes, se potem sirup lepše vpije vmes in baklava ni preveč zbita…res odlično pecivo, eno redkih, ki jih jaz jem….ker drugače sladkarij nimam rada.

Ta prava klasična baklava se dela iz zelo, zelo tankega vlečenega testa.
Nasvet: polovico orehov zmlej, drugo polovico nareži.

http://hem.passagen.se/bosanski.recepti/

http://www.coolinarika.com/recept/bosanska-baklava

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1295&L=1

Jaz jo delam tako, kot sem napisala in še nikoli se ni nihče pritožil:-)
Je pa res, da vmes dam tudi malo bolj grobo mletih orehov(če jih le imam), ni pa nujno.

Testo je dobro tudi kupljeno, tam so listi zelo, zelo tanki.
Mora pa biti listnato in ne vlečeno testo (je razlika).

Pol kile cukra????????????

Mi še dodamo naribana jabolka in damo manj sladkorja, da ni vse tako presladko.

DOBER TEK!

Jap. To je turška jed, in ne dietna.
:-)))

Ravno obratno, testo mora biti vlečeno (kore) in ne listnato.

Tu je nekaj receptov za baklavice
v iskanje vtipkaj baklava in bo kar nekaj receptov

http://www3.serbiancafe.com/kuvar/

Kje pa kupite to testo (vlečeno ali listnato) – jaz sem slišđala, da imajo dobrega na LJ tržnici…. ???

Pri prodajalki testa, ki ima najdaljšo vrsto kupcev. Povej za kaj ga rabiš
in dobila boš pravega. Ima res odlično testo.

http://www.mojirecepti.com/recept/baklava.html

Video

http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=305

New Report

Close