Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bakterije-rabim mnenje tistih ki se spoznajo

bakterije-rabim mnenje tistih ki se spoznajo

Imam vrt in zraven vodnjak. Vrt zalivam z vodo z vodnjaka, ki je nekje od 3- 4m metrov globine.
To vodo nalijemo v sode in zvečer z njo zalivamo.

Zdaj me pa zanima, ali je možno, da s to vodo okužim recimo solato in jagode.
Poznate kakšen primer okužbe zelenjave na ta način( z raznimi bakterijami).

Ali se bi bakterija obdržala kljub vročini, soncu kateremeu je izpostavljena in ali bi se bakterijo uničilo s tem ko jagode in solato umijemo s klorirano vodo s pipe.

Razmišljala sem , da bi dala vodo pregledati, ampak saj veste, ta voda je lahko vsak dan drugačna. Če je en dan OK, ni rečeno da bo tudi drugi teden.

Kaj menite o tem?

Mi lahko pojasniš kako bi se solata lahko “okužila” z bakterijami, če jo zalivaš z vodo iz štirne?

Mar ne veš da še marsikatero gospodinjstvo ni priključeno na vodovod – Goričko, kras…………

Sicer ga mi na žalost nimamo, sestra pa z vodo iz vodnjaka zaliva vrt. Prejšnji lastnik je imel v vodnjak speljano kanalizacijo, zato so bili od začetka tudi skeptični. Če se prav spomnim, so dali vodnjak poglobiti, očistiti, narediti peščeni filter. Testiranje je pokazalo neoporečnost. Če ima dovolj močan pritok vode, mislim da ni neke bojazni. Pravzaprav mislim, da je sploh ni, če se samo spomnim, da je kmet, ki prodaja solato na placu, njivo “gnojil” kar s fekalijami iz greznice.

če tudi voda ni pitna, se pa lahko uporablja za zalivanje, enako kot kapnica.

Živjo

Ena me je spraševala kkao bi se naj zelenjava okužila. Meni je to logično. Če je okužena voda( E colli) in s to vodo zalivamo po razstlini, verjetno kužimo tudi rastlino, in posledično sebe, če zelenjave ne prekuhamo(solata, jagode, itd..)

V Ameriki je veliko okužb E colli preko vode. E colli zaide v podtalnico preko gnojnic , greznic itd..

To je moje mnenje, ki je popolnoma nestrokobno, ima še kdo kaj strokovnega v rokavu?

In recimo, a li se s spiranjem(solate pod vodo) bakterije rešiš?

New Report

Close