baldrijanove kapljice
Tinka, ne gre za odvisnost od kapljic, ampak čisto za biokemično zadevo na nivoju nevrotransmiterjev. Če je nekdo bolezensko odvisen od določene substance, je ne bi smel zaužiti niti trohico, čisto po homeopatskih principih.
Napeta, če je tako, pa ti seveda ne bo škodila ta izjemno majhna količina. In ne gre za to, da bi dajali alkohol za pomiritev – za pomiritev je seveda zelična substanca, torej izvleček baldrijana, ker pa se zeliščni ekstrakti najbolje raztapljajo v alkoholu, se pač najpogosteje delajo tovrstna zdravila na ta način.
Gospa Majja, ker vidim, da zelo obladate te reči bi vam bila zelo hvaležna , če bi mi priporočala kakšne zeliščne zadeve za pomiritev. Sem bila namreč pri prisihatru, ki je ugotovil, da nisem depresivna in da bo minilo samo od sebe, tako mi ni dal nobene kemije. Zaradi razdražljivosti pa mi je pogosto slabo (sem bila tudi pri osebnem zdravniku, ki je ugotovil da sem zdrava – preiskave) pa bi se rada rešila te slabosti na nek zdrav zeliščen način. Ukvarjam se s športom, toda ko se znajdem v prostoru z več ljudmi se me loti ta slabost.
jaz bi vsekakor kar poskusila z baldrijanom za začetek, pa seveda dovolj gibanja in prijetnih opravil za sprotitev (npr. vrtnarjenje, sprehodi, kavice s kolegicami, kakšna dobra knjiga…! morda tudi kakšna joga ali meditacija ne bi škodila!) Izgleda peprosto, ampak na ta način najlažje rešimo tovrtstne probleme – čustevno napetost, tesnobne občutke… (razen če so seveda hujše, že na ravni psihoz, a to bi psihiater zagotovo prepoznal!)