Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek baldrijanove kapljice

baldrijanove kapljice

Zadnje čase sem malce napeta, razdražena, pa sem zasledila da so dobre baldrijanove kapljice. Prebrala sem tudi da vsebujejo etanol, torej alkohol, kaj bi to pomenilo, da niso za uporabo, saj ne bi rada poslala odvisna od alkohola.

jaz menim, da ti ta alkohol ne moreš škodovati, saj ga je v teh nekaj kapljicah, kolikor jih zaužiješ na dan, resnično zanemarljivo malo. Razen seveda, če gre za odvisnost od alkohola – v takih primerih se odsvetuje kakršnokoli uživanje alkohola, tudi v takšnih količinah.

Sama nikoli ne pijem alkohola, tako da me je to začudilo, da prodajajo alkohol za pomiritev. Torej je pol ok da vzamem 20 kapljic na sladkorju na dan?

Ha, ha, ha,… odvisna od kapljic alkohola?

Tinka, ne gre za odvisnost od kapljic, ampak čisto za biokemično zadevo na nivoju nevrotransmiterjev. Če je nekdo bolezensko odvisen od določene substance, je ne bi smel zaužiti niti trohico, čisto po homeopatskih principih.

Napeta, če je tako, pa ti seveda ne bo škodila ta izjemno majhna količina. In ne gre za to, da bi dajali alkohol za pomiritev – za pomiritev je seveda zelična substanca, torej izvleček baldrijana, ker pa se zeliščni ekstrakti najbolje raztapljajo v alkoholu, se pač najpogosteje delajo tovrstna zdravila na ta način.

NAJLEPŠA HVALA ZA VAŠ ODGOVOR

ni za kaj, pa nič me vikat! :)))

Gospa Majja, ker vidim, da zelo obladate te reči bi vam bila zelo hvaležna , če bi mi priporočala kakšne zeliščne zadeve za pomiritev. Sem bila namreč pri prisihatru, ki je ugotovil, da nisem depresivna in da bo minilo samo od sebe, tako mi ni dal nobene kemije. Zaradi razdražljivosti pa mi je pogosto slabo (sem bila tudi pri osebnem zdravniku, ki je ugotovil da sem zdrava – preiskave) pa bi se rada rešila te slabosti na nek zdrav zeliščen način. Ukvarjam se s športom, toda ko se znajdem v prostoru z več ljudmi se me loti ta slabost.

Pa saj človek ne more verjeti ko bere ena vprašanja. Pa res ne vem, al se hecajo ali so pa prav res total nerazgledani v 21. stoletju.Napeta bo pa upam zdej čist odpeta. Od alkohola v kapljicah, ja veste vse kar je prav.Ko da so kapljice v konjaku, pivu, špricerju.

Imaš panično motnjo. Pojdi na nebojse.com, našla boš veliko uporabnih nasvetov.

jaz bi vsekakor kar poskusila z baldrijanom za začetek, pa seveda dovolj gibanja in prijetnih opravil za sprotitev (npr. vrtnarjenje, sprehodi, kavice s kolegicami, kakšna dobra knjiga…! morda tudi kakšna joga ali meditacija ne bi škodila!) Izgleda peprosto, ampak na ta način najlažje rešimo tovrtstne probleme – čustevno napetost, tesnobne občutke… (razen če so seveda hujše, že na ravni psihoz, a to bi psihiater zagotovo prepoznal!)

Tudi jaz priporčam obisk te strani, tam je veliko napisanega o vseh mogočih psihičnih težavah in motnjah, tudi tam so forumi tako kot tukaj, ravno za ljudi s težavami na teh podoročjih!

Name pa zelo pomirjevalno deluje med in sicer Apifit št. 3 od Medexa. Eno žličko medu raztopim v vročem čaju in deluje bolje od vsakega persena. Ne bi verjela, če ne bi sama probala.

vanika, kje pa se kupi ta med

Pri nas v mesariji.

Vsako jutro zvrni 0.3 žganja in ne boš nikoli bolna.Štajerska koristna navadica.

napeta, Apifit se dobi v vseh teh večjih trgovskih centrih, kot so Mercator, Spar.. mislim, da ga imajo tudi v lekarnah!

Hvala Majja in ostali, razen tistih ki se delajo norca z mene, mam res težave.

tiste gladko zignoriraj, tudi to je del ozdravitve! :))

Apifit kupim v Mercatorju. Okrog novega leta ga je sicer v trgovini popolnoma zmanjkalo ( prazniki pa ostale živkarije :), ampak do zdaj so ga najbrž že dobili. Stane pa, če se prav spomnim, okrog 5 €.

Imajo pa ga tam, kjer je zdrava prehrana, ne tam, kjer je drugače med.

Ti je smešno? Idiot

Mesar,kebem ti vse po spisku,zraven pa še tvoj spisek. Pojdo nazaj mrtvo svinjo nategovat.

New Report

Close