Najdi forum

Pozdravljeni!

S fantom razmišljava da bi pozimi odšla na potovanje na Bali za ene 3 tedne in sicer na lastno pest. Glede na to da bi bilo tovrstno potovanje (brez turistične agencije) za naju prvo, bi bila hvaležna vsakega nasveta. Sploh bi bila hvaležna, če bi se oglasil kdo, ki je že potoval na Bali in bližnje otoke ter da bi malo opisal svoje doživetje, na kaj je treba paziti, kaj je vredno pogledati,..Ali pa če mi kdo dal kakšen internetni link kjer bi pridobila koristne informacije. Hvala že v naprej.

Na Baliju sem bila pred 8 leti, enkraten otok, če odmislim Kuto, ki spominja na naš Portorož, kar se tiče množice turistov.Mi smo najel džip-zelo poceni, bencin je bil cenejši od vode, pa smo prekrižali ves otok Spalča si ogledati predele okoli najvišjega vrha, zlasti vasi, kjer so domačini zelooooooooooo gostoljubni.Prenočišča sploh ni težko najti, mi smo bili v treh in smo najeli bungalov, kjer nam je gospodinja vsako jutro servirala sveže sadje in tipičen, zelo dober njihov zajtrk.
Pet dni smo bili na Baliju, potem pa na Lombok, ki mi je še bolj padel na dušo, je manj turističen, pa tudi zelo raznolik.Potovali smo še na bližnje otoke, potem pa na Javo in nato domov. Tri tedne super dopusta. Takrat je bilo tam doli še zelo poceni, ne vem, kako je danes, bistveno dražje pa najbrž ni. Če rabiš še kakšno dodatno informacijo le vprašaj. Srečno in veliko užitkov!

minca9

mi smo bili na Baliju leta 2003 za en mesec…živela sva v Kuti za 5$ na noč z zajtrkom v takem bungalovu, ki mu ni nič manjkalo…no ni bil glih luksuz…ma za kar sva ga potrebovala je bil mega. Imela sva najet motorček in sva prevozila Bali po dolgem in po čez…za en teden sva šla na Gigli otočke in tako, da sva šla z motorčkom do Padengbaya, tam pustila motor in sva šla na trajekt do Lomboka..tam prespala eno noč in pol šla za en teden na Gigli mislim, da Air…tam sva živela v eni kolibici…ta otoček je luškan , ker ga lahko prehodiš okoli v pol ure. Na Baliju lahko rečem,da sva vidla kar precej, vendar je sedaj že tolko dolgo od tega da sem pozabila imena kakšnih vasic. Vem,d a sva šla na Tannah lot, Ubud-monkey forrest, na seved v ene water springse,….Jedla sva predvsem v njiovih varungih( to so restavracije) ene so že bolj turistične druge manj…mi dva sva zahajala v manj turistične.

Vglavnem imava zelo lepe spomine na Bali in upava da se bomo kmalu kot družinica spet odpravili tja.

Za ves mesec bivanja, motor, bencin, hrana, izlet na Gigli, spominki, pjače, in ostale dribnarije sva zapravila 600 $ za oba pa nisva bila skromna…

Moj mož pa je bolj surfaske narave in sva bila zmenjena da on zjutraj hodi surfat pol pa greva okoli…in seveda trgovine v Kuti za surfarje za past dol…pa taaako poceni!!!

res komaj čakam da gremo spet dol

tako, da če greš ti kar zavidam

aja…

za paziti ni glih kaj veliko…edino pazi da ne piješ vode, ki ni usteklenilčena.

Balijci so prijazni…radi se pogovarjajo s tabo, niso nevarni, da imaš občutek, da ti bodo kaj naredili…

za kupovat spominke moraš barantati…imajo ogromno spomikov s školjkicami, šlapic, pasov,srebra….in ko si tam se ti te stvari že upirajo…

meni je žal, da si nisem več kupila, ker je tam res vse full poceni in pol ko prideš domov in vidiš kako drago tle iste stvari prodajajao se tepeš po glavi zakaj nisi vzela…meni je žal

Zelo sm vesela, da sta si vzele čas za odgovore, ki mi bodo seveda zelo koristili 🙂

Zanima me še kako je s prenočiščem tam…rekle sta da ni problem. Ampak mene vseeno zanima, kako sta si našle prenočišče? Verjetno sta kar malo povprašale naokoli ali kako? Mi mogoče lahko priporočata tudi kakšno internetno stran,knjigo, kjer sta vidve pridobile informacije. No jst sm drugače šele v začetni fazi iskanja informacij, vendar se nameravam dobro informirati predn odpotujem, da ne bom potem tam kot teliček 🙂

Še enkrat hvala za odgovore…če pa kdo hoče še kaj napisati,ste pa dobrodošli….bom zelo vesela 🙂

lep dan vsem

Zanima me še v katerih mesecih je najbolje potovati? Kdaj ste šli vi? Da ne bi prišla ravno na največje deževje.
Poleg tega me pa še zanima, kako je z morjem tam in kopanjem? Kakšne so plaže itd….

jes planiram bali sulawesi in flores pa gilli islands za en mesec.odpotovat nameravam oktobra.
deževja je največ januraja, feb.zdej al so to plohe za eno uro al ščije cel popoldan ti noben monsun ne zna povedat.za več poglej na weather yahoo
več ti lahko povem ko pridem nazaj če ti bo še aktualno.
sem v pripravah za nakup karte (500 eur za bali, 350 jakarta) in študiram kam pa kako in kaj.
sicer se drži napotkov lonely planeta-je čist ok za popotnika ki nima hudih želja.je pa odvisno od želja posameznika:kuta je naš portorož,pojavljajo se opozorila avstralske vlade naj ne potujejo na ta konec sveta-se pravi izogibaj se nekih turističnih masovnih točk (klubov)
vizo lahko zrihtaš dol na letališču da kompasu ne daješ 35 eur.
za vse moraš barantat in naj bi se dalo preživeti s 300-400 eur čez mesec.

drgač pa uipoštevaj splošna pravila potovanj:kopije kart in potnih listov ločeno spravljenih,torbica na trebuhu, navzven ne kaži kok maš ( s cunami vred),kjerkol si je treba mal pazt.
uživejta

ALLAGAS
Zakaj avstralci odsvetujejo…,kaj zaradi terorizma ali zakaj druzga

terorizem ja.
karta kupljena.gremo 9 okt.

v tistem obdobju, ko sva bila mi2 dol je bila izrečena smrtna obsodba na glavnega organizatorja bombnega napada na Sari club in so nama svetovali domačini, da naj ne zahajava v takšne globalne verige ala Mc Donalds, Donkey Donats, v glavnem v prostore, kjer se zadržujejo angleži, avstralci, američani, ker so pričakovali, da bo spet kaj počilo, ker na dan izreka sodbe je full avstralcev ( sorodniki žrtev iz sarija)ploskalo in se veselilo in zato so pričakovali maščevanje…zato sva se res tega izogibala….

mi dva sva upoštevala precej stvari iz Lonely planeta. Imela sva le karto in prečekiran lonely…tam, pa res ni problema za poiskati kako sobo ali bungalov, ker je tega ogromno.

moraš pa biti pozorna, da imaš nekaj denarja (za sedaj ne vem koliko) v rupijah za plačilo pri izstopu iz države, ker sprejemajo samo rupije (vsaj takrat so) pozanimaj se na letališču.

Allgas: a mi lahko zaupas,kje dobis karto za 500 eurov za BAli?

bila je neka varjanta preko bangkoka.iz tam pa pol z airasia.se mi pa časi niso izšli oz. bi visel na letališču 15 ur tako da sem jo kupil za 740 eur preko http://www.qatarairways.com/.
trenutno jih ni več po tej ceni lahko pa da še kaj ven dajo.moj avion je nekje na pol zaseden.
drgač ma sta za 840. (za študente al pa isic/go še manj-preveri pri njih)

To z qatarom poznam,samo kje pa ti zoprt dobis do Bangkoka tako poceni.Ker jaz ze dolgo iscem kaksno poceni karto za pozimi,bil kam v azijo,Tajska,Malezija,Vietnam,Indonezija…ker potem ni problem dobit,za naprej.Samo za 500 Eurov z taksami,zal ne najdem.Ce pa das cez 800,je pa kar razlika.
Ce poznas,kje se dobi do Bangkoka za 500,se tudi priporocam.

Jaz sem šla z otrokoma letos junija na Puket za 485 EUR, ista cena je bila za Bangkok, ampak, to je cena iz Munchena in mislim, da jo lahko dobiš le v tem letnem času (išči na odklop.com). Ker zdaj se začne monsun in je ves čas dež.
drugač sem bila pa lani v Indoneziji, karta iz Ljubljane do Jakarte (lufthansa) me je prišla 800 eur(februarja), tam pa potem dobiš low cost karto do Denpasarja že za 50 USD (Adamair in še ena družba, imena se ne spomnim)). Jaz sem poklicala eno turistično pisarno v Jakarti (tel. sem našla v lonely planetu) in sem naletela na čudovito žensko Tutti, tel. 0062213142067, ki mi je sama našla najcenejšo možno varianto za notranje lete po indoneziji, pa tudi hotele. Toplo priporočam,ni pijavka, če ji pa prineseš eno čokolado, se pa res full angažira.

explora.si 450E

Hvala obema,to je sedaj v času monsuna.Mene zanima za pozimi,konec januarja,februar, pa zal ni variante.Pa pri explori je cena brez taks,z taksami preko 600.
Plan imam Malezija in Filipine,samo zal mi za zimski cas po 750 z taksami ne uspe najti.Pa tu mislim,da ne bo slo cenej.ZAto mi je bilo smesno,ko eden napise gor 350,500…

Ojla!

Pred 14 dnevi sem se vrnila z enomesečnega potovanja po Indoneziji (Java, Sulawesi, Bali in Gili Trawangan).
Zagotovo drugačna država in kultura od naše. Kmalu po peti uri zjutraj bujenje zaradi molitev; wc- čučalice (papir na wc samo v sanjah); tuširanje z mrzlo vodo; za jest na voljo riž ali nudli ter obvezno dodano jajce; promet tak da ne moreš verjet, Bali totalno drugačen od ostalih otokov…to je samo nekaj značilnosti življenja v Indoneziji.

Mi smo potovali iz Munchna preko Dohe in Singapurja v Jakartko in obratno (s qatarjem) za 700€. Stroškov za celotno potovanje (let do Indonezije, notranji leti, prevozi, izleti, hrana, prenočišča, ogromen šoping, cepljenje, zavarovanje, prevoz do letališča v Munchnu in nazaj, viza) sem imela približno 2000€.

Destinacije v Indoneziji: Jakarta- Yogyakarta-Makassar-Tana Toraja-Makassar-Kuta-Ubud-Gili trawangan- Kuta- Jakarta

Na koncu potovanja smo s sopotniki ugotovili, da smo imeli mesec dni premalo 🙂 saj nam je ostalo kar nekaj stvari, ki si jih nismo uspeli ogledati ali jih poskusiti.

Midva s fantom sva šla tudi na Bali. Sva prvo hotela v lastni organizaciji, nato pa sva na fb videla oglas za vodenje na daljavo od agencije Mister Matik. Ponudba je bila ugodna, dobili sva svojega privatnega lokalnega vodnika, ki je res najvecji soncek in je res lepo skrbel za naju. Top je blo in nic nisva rabila razmisljat, tako da sva res uzivala

Sam sem bil na Baliju 2014, februarja in dež ni bil problem. V resnici smo bili od Jave do Floresa. Bali turističen zato se izogibat Kute. V notranjosti je Ubud simpatičen Gili otočki zraven Lomboka so simpatični. Java ima zanimive točke okoli Yogjakarte, Flores že kar vzhodnoi in zraven Komodo. Več o naši izkušnji na linku. To je prihod na Bali, poglej še ostale dneve
https://drjamtravels.blog/sl/yogyakarta-bali

New Report

Close